Zomerdeken paard

Bescherm je paard tegen de felle zon! Paarden kunnen ook last krijgen van de UV-straling en met behulp van een katoenen zomerdeken blijft je paard koel en comfortabel. Je kunt deze zomerdekens ook gebruiken voor in de stal of tijdens transport.

Alle aanbiedingen:

Hoe kies je de beste zomerdeken?

Tijdens de warme dagen kun je het paard een zomerdeken laten dragen. Dit helpt er voor om het paard koel en comfortabel te houden en het beschermt tegen de stralingen van de zon. Nu is er op het internet veel aanbod in zomerdekens. Maar je wilt natuurlijk het beste voor je paard, en hoe kies je dat?

Waarom een zomerdeken nodig?

Om je paard te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Je paard krijgt het dan ook niet te warm vanwege de dunne, luchtige stof. Mocht je een wedstrijd willen rijden dan kun je het ook gebruiken om de vacht schoon te houden. Je kan het ook gebruiken wanneer de zomernachten weer wat kouder worden zodat het als een dunne deken werkt. Mocht het nog kouder of natter worden, dan kun je het ook gebruiken als onderdeken en daarover een regendeken plaatsen. Want een zomerdeken is niet waterdicht.

Materiaal

De meeste zomerdekens voor paarden zijn gemaakt van katoen. Dit is dun, ademend en weegt niet veel. Hierdoor valt het goed rond het paard en is comfortabel en niet te warm. Sommige zomerdekens zijn gemaakt van polyester en hebben vaak een borstgedeelte van nylon. Dit adviseren wij niet omdat dit schuurplekken bij paarden kan voorkomen. Daarom zal je van dit materiaal geen dekens in het assortiment zien. Alleen de beste dekens worden hiervoor gekozen. Ben je op zoek naar een goedkope zomerdeken? Kijk dan altijd naar de kwaliteit en materiaal, meestal is dit dan niet volledig van katoen.

Maat

Kies altijd de juiste maat voor je paard. Want een te kleine maat veroorzaakt schuurplekken dus let daarmee op. Een te grote maat is ook niet echt comfortabel. De deken kan dan schuin gaan hangen of naar achteren schuiven. Dit zou je nog wel kunnen voorkomen door het beter vast te maken. Hier vind je een algemene maattabel voor paardendekens. Mocht je het per merk willen zien, kijk dan bij de deken zelf. Daar staat een link naar de maattabel van het merk zodat je altijd de juiste deken kiest.

Merken

In het assortiment zijn er verschillende merken verkrijgbaar, dit zijn de bekende merken van paardendekens. Je hebt onder andere QHP zomerdekens, Harry’s Horse, Horseware Rambo en natuurlijk Bucas.

Wanneer gebruiken?

Hoewel iedereen er anders over denkt kun je de hele zomer de deken wel gebruiken. Eerst als overgang van winterdeken naar dunne deken. Tijdens de hete zomerdagen houdt de deken het paard ook koel en beschermt het tegen UV-straling. En wanneer de zomer weer afloopt en de temperaturen dalen kun je tot 10 graden een zomerdeken dragen. Mocht het kouder worden, dan is het verstandiger om bij geschoren paarden een dikkere deken te kiezen.

Veel mensen gebruiken de zomerdeken ook als extra toevoeging aan je andere dekens. Zou kun je in de koudere maanden nog bijvoorbeeld een 150 of 200 grams deken gebruiken en vind je de overgang naar geen deken te groot. Een zomerdeken zou je dan prima kunnen gebruiken. Zo heeft het paard toch nog een deken dus betere bescherming en krijgt het toch niet te warm door een te dikke deken. Het is belangrijk dat een paard het niet te warm heeft, dit is niet goed voor de gezondheid. Je kan zien aan de witte plekken aan de binnenkant of het paard teveel gezweet heeft. Kies dan voor een dunnere deken of geen deken mocht het weer het toelaten.