Vliegendekens voor paarden

Heeft je paard last van vliegen? Je kunt een vliegendeken op je paard doen zodat zelfs de kleinste mugjes het paard niet meer kunnen steken. Hier vind je een deel van het assortiment.

Alle vliegendeken aanbiedingen

Hoe kies je een goede vliegendeken?

Wanneer de temperatuur stijgt en het weer bijna zomer is krijg je steeds meer vliegen. Deze vliegjes kunnen irritatie veroorzaken bij het paard en eventueel zomereczeem als het paard allergisch is hiervoor. Om dit te voorkomen kun je een vliegendeken of eczeemdeken voor het paard gebruiken. Je kan ook kiezen voor een deken zonder hals, losse afneembare hals of vaste hals. Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar, hieronder vind je punten die je helpen met de juiste deken te kiezen.

Vliegendeken met hals

Standaard zijn de vliegendekens zonder hals maar je kunt ook een vliegendeken met hals kiezen. Het voordeel hiervan is dat de hals ook goed tegen vliegen beschermd is. Zeker voor paarden die veel last hebben van vliegen is dit een aanrader. Een paard kan namelijk niet met zijn mond of staart bij de hals komen en zo de vliegen weg jagen. Er zijn ook vliegendekens met losse afneembare hals en heb je altijd de keuze om de hals te gebruiken mochten er veel vliegen zijn.

Er zijn ook vliegendekens met masker waarbij het hoofd van het paard nog betere bescherming heeft. In combinatie met een hals en masker heeft het paard een optimale bescherming voor de vliegen.

Vliegendeken met waterdichte rug

Als er periodes van regen komen kun je gebruik maken van een vliegendeken met een regen rug. De bovenkant van deze deken is van waterdicht materiaal gemaakt om zo het paard droog te houden. Er zijn ook speciale regendekens voor paarden verkrijgbaar.

Vliegendeken met buikflap

De buik van je paard is gevoelig en deze kan je extra bescherming geven door middel van een vliegendeken met buikflap. Deze buikflap zorgt ervoor dat die vliegen niet zo snel meer bij de buik kunnen komen. Bij veel modellen is een deel van de buik alleen beschermd maar heeft je paard veel last van vliegen dan kun je deze dus extra beschermen met een buikflap.

UV werend

De meeste vliegendekens zijn ook UV-werend. Hiermee heeft je paard niet alleen bescherming tegen vliegen maar ook tegen de felle zon. Sommige paarden zijn gevoelig hiervoor en hebben met deze deken gelijk ook een goede zonbescherming.

Maten:

Welk paard of pony je ook hebt, voor elk paardenras kan je de juiste deken vinden. Voor een pony kan je de kleinste maten al vinden vanaf 65. En voor paarden heb je maten van 95 tot 235. Dus of je nu een vliegendeken voor shetlander zoekt of voor een Fries paard is dit allemaal mogelijk. De meest verkochte maten zijn: 185, 195, 205.

Merken:

Je hebt misschien een paardendekens van een bepaald merk en wil je hier ook een vliegendeken van aanschaffen. Dit is mogelijk want in het assortiment zijn veel verschillende merken waaronder Amigo, Bucas, Horseware Rambo, Harrys Horse, QHP en nog meer. Neem een kijkje om te kijken of jouw merk in de aanbieding is.

Vliegendeken Zebra

Tegenwoordig wordt er vaak voor een vliegendeken in zebra patroon gekozen. En dit is niet voor niks omdat door het zebra patroon de vliegjes gedesoriënteerd raken. Hiermee heeft het paard tot wel 70% minder last van vliegen. Verschillende merken waaronder Bucas, Horseware of QHP hebben een vliegendeken in zebra patroon.

Veelgestelde vragen:

Kun je met een vliegendeken rijden?

Er zijn speciale uitrij vliegendekens voor paarden en hiermee heeft je paard ook tijdens het rijden bescherming tegen nare muggen en vliegjes. Deze dekens hebben een zadeluitsparing zodat je deken beter kan bevestigen.

Vliegendeken met of zonder hals?

Als je paard veel last heeft van vliegen dan kun je beter voor een deken kiezen die een hals heeft. Je kan eventueel ook een vliegendeken met losse afneembare hals kopen zodat je altijd de hals kan bevestigen wanneer er veel vliegen zijn.

Vliegendeken bij warm weer?

Het materiaal van de deken is zo gemaakt dat het goed ademt. Zo heeft het paard niet veel last van het warme weer. Bovendien zijn de meeste vliegendekens uv-werend zodat het paard nog betere bescherming heeft tegen de zon. Kijk altijd voor de zekerheid in de beschrijving van de deken of het uv-werend is.

Verschil vliegendeken of eczeemdeken?

Het verschil tussen deze dekens is dat de eczeemdeken fijnere mazen heeft zodat de kleinste vliegjes er niet doorheen komen. Maar dit zorgt er wel voor dat de deken minder goed ademt en iets oncomfortabeler is. Heeft je paard geen last van zomereczeem en raakt het niet snel geïrriteerd door de vliegen? Dan kun je beter voor een vliegendeken gaan omdat dit meer comfort geeft.