Uitrijdeken

Een uitrijdeken zijn er in verschillende varianten. Als je paard tijdens de rit veel last heeft van vliegen. Of wanneer het winter is, en je paard is geschoren en je wilt graag een rit doen. Zo heb je uitrijdekens met fleece, waterdicht of tegen vliegen.

Alle aanbiedingen:

Soorten uitrijdekens

Zoek je een deken voor de vliegen, of waterdicht en voor de kou? Of rij je vaak in het donker en wil je opvallen met een reflecterende uitrijdeken?

Uitrijdeken tegen vliegen

Tijdens de rit kan het paard lastig gevallen worden door veel vliegen. Hierdoor kan hij onrustig worden zodat je niet meer comfortabel een ritje kan maken. Wil je toch veilig een ritje maken in bijvoorbeeld het bos met veel vliegen. Dan kun je een vliegen uitrijdeken gebruiken want deze deken zorgt ervoor dat de vliegen het paard niet meer kunnen bereiken.

Uitrijdeken waterdicht

Wanneer de weersomstandigheden veranderlijk zijn en het regent. Kun je een waterdichte uitrijdeken gebruiken om zo het paard te beschermen tegen de regen en kou. Mocht het paard nat worden, dan kan het onnodig kou lijden wat kan zorgen voor verschillende problemen. Vaak heeft een waterdichte deken ook een fleece binnenvoering zodat het paard goed warm blijft en de spieren niet afkoelen.

Uitrijdeken van fleece

Zoek je een uitrijdeken met een wol of fleece binnenvoering dan is dit ook mogelijk. Wanneer het paard geschoren is, en buiten is het kou of regent het dan kun je een fleece binnenvoering goed gebruiken. Hierdoor blijven de spieren warm en koelt het paard ook niet snel af en krijgt het dus niet koud. Vaak is de buitenkant ook waterdicht wat zorgt voor een optimale bescherming voor het dier.

Uitrijdeken reflecterend

Als je regelmatig in het donker een ritje maakt kun je het paard een reflecterende deken laten dragen. Zo ben je meer zichtbaar en door de strepen van de reflectie doe je goed opvallen. Dit is een stuk veiliger voor het paard en jezelf.

Wat is de juiste deken?

Om de juiste deken voor jouw paard te vinden moet je rekening houden met verschillende punten. Zo is het natuurlijk belangrijk welke maat je nodig hebt, en ook de kleur kan je zelf kiezen.

Materiaal

De sterkte van de stof staat in Denier weergegeven. Zorg altijd dat je een paardendeken van 600D of meer hebt anders ontstaat er te snel slijtage en schuurplekken. Alles onder 600D is geen sterke stof en de kans op een lange levensduur is kleiner. Het materiaal van deze dekens bestaat uit meestal uit ripstop, nylon, katoen, fleece of wol. De meeste uitrijdekens bestaan uit ripstop en katoen. Ook kun je kiezen voor een uitrijdeken met wol of fleece gevoerd.

Merken en maten

Het assortiment bestaat uit verschillende bekende merken zoals BR, Bucas, Harrys Horse, Horseware, Kentucky en QHP. De meeste merken hebben een eigen maattabel dus het is van belang om eerst goed te kijken of je de juiste maat hebt. Bij het product staat altijd een link naar de maattabel van het merk.