Paardentondeuses voor het toiletteren van het hoofd en de kootholtes en benen van uw paard. Met een fijne tondeuse voor paarden van de beste merken als Aesculap Favorita, Oster, Wahl en Andis.

Andis Pulse Ion RBC
Oster Powerpro Ultra
Heiniger Saphir Style accu tondeuse #707-750-70k
Aesculap Favorita 2 GT 104
Andis ShowEdge FHC
Wahl clipper KM Cordless Horse
Aesculap Favorita Speed GT114 tondeuse
Aesculap Favorita-CL GT200 CordLess

Waarvoor gebruik je een paardentondeuse?

Een tondeuse voor paarden gebruik je voor het toiletteren van het paardenhoofd en de benen. Je kunt er de kootholtes mee scheren en de kroonrand.

Laat het paard rustig wennen aan de tondeuse

Je kunt de tondeuse aanzetten terwijl het paard eet om hem zo te desensibiliseren voor het geluid. Als het geluid geen probleem meer is laat je het paard rustig wennen aan de trilling. Er zijn gelukkig speciale stille paardentondeuses op de markt dus meestal is een paard gauw gewend aan het geluid.

Neem tijd voor het scheren

Scheer je paard als je daar alle tijd voor hebt.

Wat je aan het paardenhoofd scheert

Van het paardenhoofd scheer je de ‘baard’ en eventuele lange haren. Ook kun je de voorkant van oren wegscheren als er teveel haar aan zit. Helemaal uitscheren is niet wenselijk, net zoals het wegscheren van de tastharen.

Met de meeste tondeuses voor paarden kun je naast het hoofd ook de kootholte scheren als deze niet al te zwaar behaard is. Wil je het hele paard scheren? Kies dan een speciale scheermachine voor paarden.