Een goed scheerapparaat voor paarden is het halve werk. Het is fijn als de scheermachine een beetje stil is, vooral voor sensibele paarden. Kies hier de juiste scheermachine voor uw paard of pony van topmerken als Aesculap, Liscop, Heiniger en Lister.

Liscop Lite
Lister Scheermachine STAR Groen
Heiniger Handy clipper 120watt
Heiniger Xperience 1-speed scheermachine
Heiniger Delta 3 voor paarden en koeien
Aesculap Econom 2 GT474
Lister Scheermachine LEGEND Blauw
Aesculap Econom Equipe GT674
Liscop super 3000 paard 350watt (a2)
Aesculap Bonum GT654 accuscheermachine voor paarden
Lister Fusion | Paardenscheermachine
Heiniger Xplorer
Liscop EquiClip Accu 1600
Lister Scheermachine Liberty Lithium
Aesculap Econom CL accu scheermachine
Aesculap Econom-CL Equipe GT814 (1 accu)
Aesculap Econom-CL Equipe GT816 (2 accu's)

Wilt u alleen kleine oppervlaktes scheren, zoals het paardenhoofd? Neem dan een kijkje op onze pagina voor paardentondeuses .

Welk merk scheermachine is het best voor paarden?

Een goede scheermachine voor paarden is belangrijk, maar hoe kies je de juiste? Hier een korte toelichting over de verschillende merken en hun scheermachines.

Scheerapparaat Liscop Lite
Liscop Lite is een fijne, populaire scheermachine voor paarden omdat hij erg stil en licht is. Ook heeft hij een korte scheerkop, daardoor kun je makkelijk de benen en kootholtes van het paard scheren. Hij is met 299,- in de aanbieding ook erg prijsgunstig. Liscop heeft ook de Equiclip (deze werkt op accu, snoerloos dus) en de Super 3000 .

Lister paarden scheermachines
Lister Star is het prijsgunstige en lichte scheerapparaat voor paarden van dit merk. Met zijn fijne korte brede scheerkop en zijn lichte gewicht werkt hij makkelijk en is hij handzaam. Moet je een hele stal scheren? Kies dan voor een scheerapparaat met een iets sterkere motor, zoals de Fusion.

Scheerapparaat Aesculap Econom
Aesculap Econom is misschien wel het meest bekende merk scheerapparaten voor paarden en werd altijd veel gebruikt, tot zijn zusje op de markt kwam : De Econom Equipe. Deze is lichter en handzamer en heeft een stillere motor. De Econom Equipe is er ook in een snoerloze accu scheermachine,  een absoluut top scheerapparaat voor paarden.

Scheerapparaat Aesculap Bonum
Aesculap Bonum is een snoerloze accu scheermachine. Snoerloos werkt altijd fijn met paarden.

Heiniger scheerapparaten
Heiniger heeft diverse fijne paardenscheermachines in het assortiment. De Handy Clipper wordt veel gebruikt omdat hij fijn compact is en Heiniger heeft ook een cordless variant: de Xplorer.

Tips voor het scheren met de scheermachine

Wanneer scheer je een paard?

Het beste tijdstip voor het scheren van het hele paard is in de herfst en winter. Gedurende het hele jaar worden de kootholtes geschoren.

Waarom zou je je paard scheren?

Als de paardenvacht begint te groeien gaat een paard snel zweten, en droogt moeilijk weer op. Door het paard te scheren voorkomt u dit. Zorg wel voor een dikke deken om het paard te beschermen tegen de kou.

Hoe scheer je een paard?

Start met een schone paardenscheermachine op een schone, droge vacht. Zorg voor een rustige atmosfeer en hou met 1 hand contact met het paard om spanning direct te voelen. Is het paard te bang? Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan en roep evt. hulp in van iemand die ervaring heeft met het scheren van paarden en kan helpen met scheren en vasthouden.

Bouw het scheren van een paard rustig op, door hem eerst te laten wennen aan het geluid van het scheerapparaat. Een goede plek om te starten is op de schouder.

Maak boven de staart een driehoekje en laat onder het zadel een dekje vrij.

Olie de messen met speciale scheermachine olie.

Heb jij nog scheertips? Post ze hier onder.