Scheermachine olie

Het is erg belangrijk om regelmatig je scheermachine te oliën. Als je dit te weinig doet, of helemaal niet, dan slijt de machine sneller en brengt het schade toe. Met voldoende gebruik van scheermachine olie gaat de tondeuse of scheerapparaat veel langer mee. Dit is het assortiment aan tondeuse olie, van elk bekend merk zoals Aesculap, Heiniger of Liscop is er olie beschikbaar. Of je kan er voor kiezen om een merkloze olie te gebruiken of een soort olie waarin je alleen de messen hoeft te dippen.

Scheermachine olie

Scheermachine olie 250ml

Andis Blade Care Plus

  • Dipmiddel 7-in-1

Andis Blade Care Plus spray

Clipper spray 400ml

Oster Scheermachine olie

Oster Blade Wash

Scheermachine olie 1L

Oster Kool Lube 400ml

Aesculap scheermachine olie

Scheermachine vet Oster

Heiniger scheermachine olie

Andis scheer olie

Waarom scheermachine olie gebruiken?

De scheermessen zijn constant in beweging tijdens het scheren. Daarom is het belangrijk dat ze regelmatig gesmeerd worden met tondeuse olie anders gaat het niet meer zo soepel. De messen slijten dan sneller en ook kan het permanente schade oplopen. Voordat je gaat scheren breng je al scheermachine olie aan maar ook zeker tijdens het scheren is het belangrijk om af en toe olie aan te brengen. Wanneer je grote oppervlaktes scheert dan is het beste om elke 10 minuten een beetje olie toe te voegen. Zeker wanneer je een accu scheermachine gebruikt, hiermee verlengt je de levensduur van de machine ook. Daarnaast slijten de messen minder snel dus hoef je ook geen nieuwe aan te schaffen of opnieuw te slijpen.

Mijn scheermessen worden te warm?

Dit heeft ook te maken dat er te weinig tondeuse olie wordt gebruikt. Zonder olie lopen de messen ook niet meer erg soepel en worden ze sneller warm. Wat zeker niet veilig is voor jouw hond, paard, koe of ander dier. Het maakt niet uit of je nu een duurdere tondeuse heeft zoals Heiniger Saphir, of een ander scheerapparaat, elke machine moet olie hebben. Wanneer de messen te warm worden kan er ook verbranding ontstaan, ook in de machine zelf. Dit kan resulteren tot onveilige situaties en een kapotte machine. Zodra je de kop niet meer kan aanraken met je hand, dan is het verstandiger om het te laten koelen. Er zijn ook speciale sprays in de omloop die dat proces kunnen versnellen.
Voordat je weer gebruik maakt van de scheermachine is het belangrijk dat je het eerst weer schoonmaakt. Een vuile machine kan weer sneller warm worden en dan moet je weer stoppen.

Hoe olie ik mijn scheermessen?

De belangrijkste onderdelen moeten gesmeerd worden zodat het soepel blijft lopen. Dat is het bovenmes en de tandpunten. Ongeveer elke 10 minuten is het beste voor het scheerapparaat. De verpakking van de olie is gemaakt om het makkelijk aan te brengen. Maak eerst de machine goed schoon en zorg dat de machine uit staat. Hou het op de kop zodat er geen olie in het apparaat zelf kan lopen. Daarna kun je veilig de scheermachine olie aanbrengen. En dan kun je weer gebruik maken van je honden tondeuse of paarden scheerapparaat of andere machine.