Scheerapparaat paard

In het najaar scheren veel mensen hun paard. Wil je ook zelf je paard scheren en ben je op zoek naar een goed scheerapparaat voor paarden? Hier vind je alle scheermachines en tondeuses van alle topmerken om jouw paard te scheren. Op de product pagina’s kun je meer informatie vinden.

Alle scheerapparaten voor paarden

Wat is het beste scheerapparaat voor paarden?

Een goed en stil scheerapparaat voor paarden is belangrijk, maar welk scheerapparaat is het best voor je paard? Een tondeuse voor paarden gebruik je voor het toiletteren van het paardenhoofd en het lichte scheerwerk van de benen. Je kunt er de kootholtes mee scheren en de kroonrand. Als het paard veel ‘behang’ heeft in de kootholtes kun je beter kiezen voor een scheermachine. Met een scheermachine kun je ook het hele paard scheren. 

Dit zijn de beste scheerapparaten voor paarden:

Liscop Lite scheermachine

Liscop Lite is een populaire, stil scheerapparaat voor paarden. Hij is lekker licht. Ook heeft hij een korte scheerkop, daardoor kun je makkelijk de benen en kootholtes van het paard scheren. Hij is met 299,- in de aanbieding ook erg prijsgunstig. Liscop heeft ook de Equiclip (deze werkt op accu, snoerloos dus) en de Super 3000.

Lister scheermachine

Lister Star is het prijsgunstige en lichte scheerapparaat voor paarden van dit merk. Met zijn fijne korte brede scheerkop en zijn lichte gewicht werkt hij makkelijk en is hij handzaam. Moet je een hele stal scheren? Kies dan voor een scheerapparaat met een iets sterkere motor, zoals de Lister Fusion.

Scheerapparaat Aesculap Econom

Aesculap Econom is misschien wel het meest bekende merk scheerapparaten voor paarden en werd altijd veel gebruikt, tot zijn zusje op de markt kwam : De Econom Equipe. Deze heeft een lichtere motor en is mede daardoor een stuk stiller, ideaal voor bange, sensibele paarden dus. De Econom Equipe is er ook in een snoerloze accu scheermachine en is een absoluut top scheerapparaat voor paarden.  

Scheerapparaat Aesculap Bonum

Aesculap Bonum is een snoerloze accu scheermachine. Snoerloos werkt altijd fijn met paarden.

Heiniger scheermachines

Heiniger heeft diverse fijne paarden scheermachines in de aanbieding. De Handy Clipper wordt veel gebruikt omdat hij fijn compact is en Heiniger heeft ook een cordless variant: de Heiniger Xplorer.

Aesculap Favorita tondeuse

De Aesculap Favorita is een populaire tondeuse. Hij is sterk genoeg om de kootholte en benen te scheren bij een normale beharing. De Aesculap Favorita is er ook in een snoerloze variant en in de ‘speed’ variant. 

Wahl Clipper cordless Horse tondeuse

Een superfijne paardentondeuse met een duurzame motor. Supergoed voor sensibele paarden want hij is erg stil. Als je op zoek bent naar een goedkoop scheerapparaat voor je paard is deze tondeuse een goede optie. Je kunt er alleen niet het hele paard mee scheren, maar voor het opscheren van benen is het prima.

Tips voor het scheren met de scheermachine

Laat het paard rustig wennen aan het geluid van de scheermachine. Je kunt het scheerapparaat af en toe aanzetten (bijvoorbeeld als het paard eet) om hem zo te desensibiliseren voor het geluid. Als het geluid geen probleem meer is laat je het paard rustig wennen aan de trilling. Er zijn gelukkig speciale stille scheerapparaten en tondeuses speciaal voor paarden op de markt.

  • Neem de tijd en zorg voor een rustige omgeving.
  • Gebruik een goed en stil scheerapparaat voor paarden.
  • Laat het paard rustig wennen aan het geluid.
  • Druppel tijdens het scheren af en toe een beetje scheermachine olie.
  • Werk veilig. Hou contact met het paard en als het paard te angstig is loop dan geen risico en schakel hulp in.

TIP: Hier kan je meer lezen over paarden scheren.

Welke tondeuse is geschikt voor mijn paard?

Dit zijn de beste paardentondeuses:

Oster A6

Deze paarden tondeuse Oster A6 is lekker sterk. Het heeft 3 verschillende snelheden dus geschikt om een mooi resultaat te krijgen. Maakt bijna geen geluid en is trilvrij. en omdat hij niet snel warm wordt kun je fijn toiletteren.

Heiniger Saphir

De Heiniger Saphir is licht en stil maar toch krachtig. Hij is heel fijn voor het scheren van het paardenhoofd. Ook deze paardentondeuse op accu kun je een uur scheren. Meer informatie kun je hier vinden: Heiniger Saphir

Andis Pulse Ion NBC

Prijsgunstige tondeuse voor paarden. Je kunt er tot 2 uur mee scheren.

Andis Showedge

De motor van deze top tondeuse heeft twee standen. 1 ervan is stil, dat maakt deze tondeuse ook geschikt voor het scheren van een bang of sensibel paard. Het mes is vrij breed en door de vorm kun je overal goed bij. Dat maakt hem ook fijn voor het scheren van de benen en kootholtes.

Aesculap Favorita

Met stip de beste tondeuse voor dieren. Hij is er in een variant met snoer en in een accu tondeuse variant. De Aesculap Favorita wordt niet warm en is vrij stil. Je kunt hem bestellen met verschillende kopjes.

Wanneer scheer je een paard?

Het beste tijdstip voor het volledig scheren van je paard is in de herfst en winter. Gedurende het hele jaar kun je het paard toiletteren met een paardentondeuse, bijvoorbeeld het hoofd en de kootholtes.

Waarom scheer je een paard?

Als de paardenvacht begint te groeien gaat een paard snel zweten en de lange haren drogen moeilijk weer op. Door het paard te scheren voorkom je dit. Zorg wel voor een dikke deken om het paard te beschermen tegen de kou.

Waarvoor gebruik je een paardentondeuse?

Een tondeuse voor paarden gebruik je voor het lichte scheerwerk, bijvoorbeeld om kootholtes bij te werken en voor het hoofd. Je kunt er ook de zijkanten van de staart mee scheren. Voor het scheren van het hele paard gebruik je een paardenscheermachine.

Hoe scheer je een paard?

Start met een schone paardenscheermachine op een schone, droge vacht. Zorg voor een rustige atmosfeer en hou met 1 hand contact met het paard om spanning direct te voelen. Is het paard te bang? Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan en roep evt. hulp in van iemand die ervaring heeft met het scheren van paarden en kan helpen met scheren en vasthouden.
Bouw het scheren van een paard rustig op, door hem eerst te laten wennen aan het geluid van het scheerapparaat. Een goede plek om te starten is op de schouder.
Maak boven de staart een driehoekje en laat onder het zadel een dekje vrij.
Olie de messen regelmatig.

Hoe scheer je een paardenhoofd?

Van het paardenhoofd scheer je de ‘baard’ en eventuele lange haren met een tondeuse. Ook kun je de voorkant van oren wegscheren als er teveel haar aan zit. Helemaal uitscheren is niet wenselijk, net zoals het wegscheren van de tastharen. Gebruik voor het scheren van het paardenhoofd een speciale paardentondeuse.

Welk scheerapparaat is geschikt voor mijn paard?

Een stil scheerapparaat van goede kwaliteit is een goede keus. Voor het hoofd en de benen kun je in plaats van een een scheermachine ook voor een paardentondeuse kiezen.

Geef je paard toegang tot genoeg hooi, dit kan je door middel van een hooiruif voor paarden doen. Hiermee kunnen de paarden rustig eten en wordt ook het hooi niet vies. Dit komt ten goede voor de gezondheid van de dieren.

Heb je aankoopadvies nodig? Neem dan contact op met de klantenservice.(aff.)