Hier vind je het juiste scheerapparaat voor je paard of pony van topmerken als Aesculap, Liscop, Heiniger en Lister en paardentondeuses van Wahl en Aesculap.

Liscop Lite
Lister Scheermachine STAR Groen
Heiniger Handy clipper 120watt
Heiniger Xperience 1-speed scheermachine
Heiniger Delta 3 voor paarden en koeien
Aesculap Econom 2 GT474
Lister Scheermachine LEGEND Blauw
Aesculap Favorita Speed GT114 tondeuse
Aesculap Econom Equipe GT674
Aesculap Bonum GT654 accuscheermachine voor paarden
Aesculap Favorita-CL GT200 CordLess
Liscop super 3000 paard 350watt (a2)
Lister Fusion | Paardenscheermachine
Heiniger Xplorer
Liscop EquiClip Accu 1600
Lister Scheermachine Liberty Lithium
Aesculap Econom CL accu scheermachine
Aesculap Econom-CL Equipe GT814 (1 accu)
Aesculap Econom-CL Equipe GT816 (2 accu's)

Wat is het beste scheerapparaat voor paarden?

Een goed scheerapparaat voor paarden is belangrijk, maar hoe kies je de juiste? Een tondeuse voor paarden gebruik je voor het toiletteren van het paardenhoofd en het lichte scheerwerk van de benen. Je kunt er de kootholtes mee scheren en de kroonrand. Als het paard veel ‘behang’ heeft in de kootholtes kun je beter kiezen voor een scheermachine. Met een scheermachine kun je ook het hele paard scheren.

Dit zijn de beste scheerapparaten voor paarden:

Liscop Lite scheermachine

Liscop Lite is een populaire, stille scheermachine voor paarden. Hij is lekker licht. Ook heeft hij een korte scheerkop, daardoor kun je makkelijk de benen en kootholtes van het paard scheren. Hij is met 299,- in de aanbieding ook erg prijsgunstig. Liscop heeft ook de Equiclip (deze werkt op accu, snoerloos dus) en de Super 3000.

Lister scheermachine

Lister Star is het prijsgunstige en lichte scheerapparaat voor paarden van dit merk. Met zijn fijne korte brede scheerkop en zijn lichte gewicht werkt hij makkelijk en is hij handzaam. Moet je een hele stal scheren? Kies dan voor een scheerapparaat met een iets sterkere motor, zoals de Lister Fusion.

Scheerapparaat Aesculap Econom

Aesculap Econom is misschien wel het meest bekende merk scheerapparaten voor paarden en werd altijd veel gebruikt, tot zijn zusje op de markt kwam : De Econom Equipe. Deze heeft een lichtere motor en is mede daardoor een stuk stiller, ideaal voor bange, sensibele paarden dus. De Econom Equipe is er ook in een snoerloze accu scheermachine en is een absoluut top scheerapparaat voor paarden.

Scheerapparaat Aesculap Bonum

Aesculap Bonum is een snoerloze accu scheermachine. Snoerloos werkt altijd fijn met paarden.

Heiniger scheermachines

Heiniger heeft diverse fijne paarden scheermachines in de aanbieding. De Handy Clipper wordt veel gebruikt omdat hij fijn compact is en Heiniger heeft ook een cordless variant: de Xplorer.

Aesculap Favorita tondeuse

De Aesculap Favorita is een populaire tondeuse. Hij is sterk genoeg om de kootholte en benen te scheren bij een normale beharing. De Aesculap Favorita is er ook in een snoerloze variant en in de ‘speed’ variant.

Wahl Clipper cordless Horse tondeuse

Een superfijne paardentondeuse met een duurzame motor. Supergoed voor sensibele paarden want hij is erg stil.

Tips voor het scheren met de scheermachine

Laat het paard rustig wennen aan het geluid van de scheermachine. Je kunt het scheerapparaat af en toe aanzetten (bijvoorbeeld als het paard eet) om hem zo te desensibiliseren voor het geluid. Als het geluid geen probleem meer is laat je het paard rustig wennen aan de trilling. Er zijn gelukkig speciale stille scheerapparaten en tondeuses speciaal voor paarden op de markt.

  • Neem de tijd en zorg voor een rustige omgeving.
  • Gebruik een goed en stil scheerapparaat voor paarden.
  • Laat het paard rustig wennen aan het geluid.
  • Druppel tijdens het scheren af en toe een beetje scheermachine olie.
  • Werk veilig. Hou contact met het paard en als het paard te angstig is loop dan geen risico en schakel hulp in.
Wanneer scheer je een paard?

Het beste tijdstip voor het volledig scheren van je paard is in de herfst en winter. Gedurende het hele jaar kun je het paard toiletteren met een paardentondeuse, bijvoorbeeld het hoofd en de kootholtes.

Waarom scheer je een paard?

Als de paardenvacht begint te groeien gaat een paard snel zweten en de lange haren drogen moeilijk weer op. Door het paard te scheren voorkom je dit. Zorg wel voor een dikke deken om het paard te beschermen tegen de kou.

Waarvoor gebruik je een paardentondeuse?

Een tondeuse voor paarden gebruik je voor het lichte scheerwerk, bijvoorbeeld om kootholtes bij te werken en voor het hoofd. Je kunt er ook de zijkanten van de staart mee scheren. Voor het scheren van het hele paard gebruik je een paardenscheermachine.

Hoe scheer je een paard?

Start met een schone paardenscheermachine op een schone, droge vacht. Zorg voor een rustige atmosfeer en hou met 1 hand contact met het paard om spanning direct te voelen. Is het paard te bang? Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan en roep evt. hulp in van iemand die ervaring heeft met het scheren van paarden en kan helpen met scheren en vasthouden.
Bouw het scheren van een paard rustig op, door hem eerst te laten wennen aan het geluid van het scheerapparaat. Een goede plek om te starten is op de schouder.
Maak boven de staart een driehoekje en laat onder het zadel een dekje vrij.
Olie de messen regelmatig.

Hoe scheer je een paardenhoofd?

Van het paardenhoofd scheer je de ‘baard’ en eventuele lange haren met een tondeuse. Ook kun je de voorkant van oren wegscheren als er teveel haar aan zit. Helemaal uitscheren is niet wenselijk, net zoals het wegscheren van de tastharen. Gebruik voor het scheren van het paardenhoofd een speciale paardentondeuse.

Heb je aankoopadvies nodig? Neem dan contact op met de klantenservice.