Schapenscheermachines van topmerken als Heiniger, Lister, Liscop en de Aesculap Econom. Het scheren van schapen is een behoorlijke klus, dus een goed scheerapparaat voor schapen is een must.

Heiniger Scheermachine Xpert-2-Speed
Lister Outback met Pin aansluiting
Heiniger Xpert schapenscheermachine
Heiniger VS84 schapenscheermachine
Liscop Schaap Super Profi 3000 - 430watt
Econom GT494 schaap 200watt
Aesculap Econom-CL GT824 Schaap met 1 accu
Heiniger EVO 3 hangmotor schapenscheermachine 200cm

Wanneer schaap scheren

Schapen scheren gebeurt meestal in het late voorjaar / vroege zomer doorgaans na de langste dag. Ivm.In deze periode vind je ook de meeste wolfeesten / schaapscheerdersfestivals.

Een goede schapenscheermachine is het halve werk

Omdat het bij het scheren van schapen vaak om grote aantallen gaat is het belangrijk een scheerapparaat van goede kwaliteit aan te schaffen. Bij ons vindt u enkel kwalitatieve scheermachines voor schapen van topmerken die het zwaardere scheer werk met gemak aankunnen. De scheermachines die gebruikt worden door professionele schaapscheerders.

Hangscheermachine

De Heiniger Evo 3 is een hangscheermachine. De motorbeveiliging stopt als de messen blokkeren. De machine heeft een ongekende kracht en heeft een rustige loop.

Tips voor het scheren van schapen

Kies een droge dag uit en zet de schapen de avond van tevoren op stal. Zo voorkom je dat ze te veel eten, dat kan namelijk scheerziekte veroorzaken. De schapenvacht ontdoe je van vuil en stro.

Zo scheer je een schaap:

  • Kies het juiste moment, bijvoorbeeld na de langste dag en bij warm weer. De schapenvacht zit dan al een beetje los en het risico op myasis neemt af.
  • Zorg dat de schapen schoon en droog zijn.
  • Druppel de messen af en toe met scheermachineolie.
  • Werk rustig
  • Gebruik een goed scheerapparaat voor schapen die je niet in de steek laat tijdens deze klus.
  • Tijdwinst: Ontworm en bekap de klauwen als je de schapen toch in de hand hebt.

Welk merk schapen scheerapparaat is goed?

Aesculap Econom met schapenscheerkop

Heiniger scheerapparaat voor schapen

Lister scheermachine voor schapen

Liscop schapen scheermachine

Heb je een hele grote kudde te scheren? Dan is de Heiniger Evo 3 hangscheermachine ook een optie.

Wat is de beste schapenscheermachine?

Alle scheerapparaten op onze website zijn van topmerken. De keus voor een scheermachine is persoonlijk en ligt aan het aantal te scheren schapen. De Aesculap Econom accuscheermachine en de Lister outback (ook snoerloos) werken makkelijk omdat ze geen snoer hebben. Ook de Heiniger Expert is een populair scheerapparaat voor schapen en Liscop Super Profi is ook absoluut een kwaliteits scheerapparaat. Mocht u er toch niet uitkomen kunt u om advies vragen bij onze klantenservice.