Schapen scheermachines

Ben je op zoek naar een schapenscheermachine van de topmerken als Heiniger, Lister, Liscop en de Aesculap Econom? Deze zijn te vinden in ons assortiment met kwalitatieve en goede scheermachines. De meeste schapenrassen hebben ieder jaar een scheerbeurt nodig. Schapen scheren is een flinke klus dus een goed scheerapparaat is een must.

Beste schapenscheermachines van 2022

Dit zijn momenteel de 3 beste en meest verkochte scheermachines voor schapen. Onder de producten staat ook een review per scheerapparaat zodat de keuze toegelicht word.

Liscop Schaap Super Profi 3000

Heb je veel schapen en zoek je een krachtige professionele scheermachine? Dan is deze Liscop Super Profi 3000 voor schapen zeer geschikt. Dit is niet voor niets één van de beste schapenscheermachines want het ligt goed in de hand en is makkelijk te hanteren met de handgreep die een kleine diameter heeft. Met 430 watt heeft deze scheermachine een zeer krachtige motor en gaat het makkelijk door de vacht heen, ook bij moeilijke omstandigheden. Je scheert met 2200 snijbewegingen per minuut en een snijbreedte van 77mm.

De machine is ook erg onderhoudsvriendelijk en heeft een uniek koelingssysteem wat zorgt voor een goede doorstroming van lucht. Hiermee kan je makkelijk langere tijd scheren zonder problemen. Ook een groot voordeel is dat de luchtfilter afneembaar is en hierdoor kan je de machine ook goed reinigen. Mocht het wol een beetje ophopen dan kan je dit makkelijk verwijderen.

Liscop Super 3000 staat bekend om de goede kwaliteit en is ook leverbaar voor paarden en koeien. Alleen voor deze vachten heb je minder watt aan motorvermogen nodig en heeft daarom 350 watt.

Inclusief:
A5 scheermessen speciaal voor schapen
Sterke opbergkoffer
Flesje scheermachine olie
Gebruiksaanwijzing

Aesculap Econom GT494

Aesculap heeft een groot assortiment aan goede kwaliteit scheermachines. De Econom serie is een goed voorbeeld hier van en zijn er machines speciaal voor paarden, koeien of schapen. Voor schapen is de Econom GT494 een topkwaliteit apparaat. Het heeft met 2650 snijbewegingen per minuut een hoge snelheid en ga je snel door het wol heen van het schaap.

Vanwege de grote luchtdoorstroming wordt het apparaat niet snel te warm. Mocht het toch na lang gebruik te warm worden, dan is het ook automatisch beveiligd tegen overbelasting en oververhitting. Tijdens het scheren is het belangrijk om de scheermessen regelmatig te smeren zodat alles soepel blijft lopen. Hiermee voorkom je ook overbelasting of oververhitting.

Het heeft een speciale scheerkop voor schapen met een 4 tands bovenmes en een 13 tands ondermes. Zo krijg je het beste en egale resultaat tijdens het scheren van schapen.

Dit model is met een snoer van 5 meter en heb je voldoende bewegingsvrijheid. Mocht je dit toch te weinig vinden en wil je liever een schapenscheermachine op accu? Dan heeft de Aesculap Econom ook een andere variant namelijk de Econom-CL GT824. Je vind daar ook een video over het apparaat.

Is inclusief:
Scheermessenset GT-587/588 (4 tands, 13 tands)
Robuuste, harde opbergkoffer.
Scheermachine olie
Gereedschap

Heiniger Xpert

Een schapenscheermachine van het merk Heiniger mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Heiniger levert al jaren topmodellen voor verschillende dieren en vachten. Voor schapen heeft het verschillende machines maar door de populariteit zijn deze soms moeilijk leverbaar zoals dit model. Dit is een verbeterde versie van de VS84 en is daarmee gelijk één van de lichtste en stilste machines met 1180gram.

Deze schapen scheermachine onderscheidt zich met 2 scheersnelheden ook van andere apparaten. Het voordeel hiervan is dat wanneer je merkt dat het lastiger gaat dat je de turbo stand kan gebruiken. Zo scheer kun je kiezen tussen 2500 en 2800 toeren per minuut.

Uniek aan deze scheermachine is dat het zonder luchtfilter is zoals de meeste andere modellen. Doordat het een magneetmotor heeft, heb je geen luchtfilters nodig en dit zorgt er dus ook voor dat er geen luchtfilter nodig is. Hiermee is de behuizing erg mooi vormgegeven en speciaal gemaakt dat het goed in de hand ligt door een optimale grip en balans.

Wil je nog meer informatie, bekijk dan de video op de Heiniger Xpert pagina.

Alle schapenscheermachines

Het kan zijn dat er modellen momenteel niet op voorraad zijn. In de loop van de tijd wordt het aanbod in schapenscheermachines uitgebreid en de voorraad van de huidige modellen weer aangevuld.

Wat is een goed scheerapparaat voor schapen?

Omdat het bij het scheren van schapen vaak om grote aantallen gaat is het belangrijk een scheerapparaat van goede kwaliteit te kopen. Bij ons vindt u enkel kwalitatieve schapenscheermachines die het zwaardere scheer werk met gemak aankunnen. Scheermachines / schapen tondeuses die gebruikt worden door professionele schaapscheerders.

Op zoek naar de beste schapenscheermachine? Hieronder staan de modellen beschreven die net buiten de top 3 vallen.

Professionele schapenscheermachine
Schaap scheren met schapenscheermachine

Aesculap Econom

Een scheerapparaat van topklasse. Vandaar dat de GT494 tussen de beste schapenscheermachines valt. Maar omdat de Aesculap Econom er ook is in een variant zonder snoer beschrijven we dit model nog een keer. Dit komt omdat het één van de weinige schapenscheermachines op accu is. Deze accu gaat ongeveer 70 minuten lang mee en de oplaadtijd is ongeveer 80 minuten.

Heb je niet veel schapen of ben je erg handig met schapen scheren, dan heb je misschien voldoende aan 70 minuten scheren. Wil je liever een langere tijd scheren dan kun je beter voor de Aesculap Econom zonder accu gaan. Je hebt dan wel een 5 meter lang snoer en dat is meestal ook genoeg voor veel bewegingsruimte.

Heiniger VS84

Een fijn en degelijk schapenscheermachine dat zich al jarenlang heeft bewezen. Het heeft een gepatenteerde krachtoverbrenging van de motor naar de messen en hiermee zorgt het voor weinig trillingen tijdens het scheren. Dit is wel prettig als je veel schapen hebt en langere tijd bezig bent. Ook zeer geschikt voor het scheren van alpaca’s of lama’s.

Lister Outback

Gunstig geprijsde schapenscheermachine voor professioneel en hobbymatig gebruik. Het handstuk is voorgevormd en ligt hierdoor erg fijn in de hand. Zo heb je meer controle tijdens het scheren en krijg je een goede, egaal resultaat. De Lister Outback is voor het gebruik met een externe aandrijving motor. Verkrijgbaar in een WORM of Pin aansluiting. Ook verkrijgbaar in het complete set met motor.

Schaap scheren met aandrijving motor
Scheren is ook mogelijk via externe aandrijving motor.

Hangscheermachine Heiniger Evo 3

Voor het scheren van een grote kudde is de De Heiniger Evo 3 een aanrader, dit is een hangscheermachine. De motorbeveiliging stopt als de messen blokkeren. De machine heeft een ongekende kracht en heeft een rustige loop.

Onderhoud

Wil je de scheermachine in goede conditie houden dan is onderhoud belangrijk. Voor een optimale scheerbeurt en verlenging van de levensduur is het advies om elke 10 minuten een druppeltje scheermachine olie aan te brengen. Dit zorgt dat je scheermessen soepel blijven bewegen en gaat het met minder moeite door de vacht.

Mocht er wol blijven ophopen tussen de messen of scheerkop dan kun je dit beter gelijk tijdens het oliën verwijderen. Dit levert het minste problemen op tijdens het scheren en krijg je het beste resultaat. Wanneer de messen moeite hebben vanwege te weinig olie of te veel wol, dan kan de motor te snel warm worden. In de meeste scheermachines zit hier een automatische beveiliging op die de motor uitschakelt tijdens oververhitting of overbelasting.

Hoe scheer je een schaap?

Kies voor het scheren van schapen een droge, warme dag uit zodat de vacht beter loslaat. Zet de schapen de avond van tevoren op stal zodat de vacht droog en schoon blijft. Het beste moment voor het scheren van schapen is na de langste dag.

Schapen scheren met scheermachine
Scheer vanaf de rug naar de zijkanten.

Zo scheer je een schaap:

  • Verwijder stro en klitten uit de schapenvacht.
  • Scheer vanaf de kop van voor naar achter.
  • Scheer de rug van het schaap en ga via zijkanten naar beneden.
  • Geef de scheermachine af en toe een druppel scheermachineolie.
  • Ontworm en bekap de schapen als je ze toch in de hand hebt.
  • Zet de schapen na het scheren niet in de volle zon maar in de schaduw.

Wil je meer weten over hoe je het beste kan schapen houden als hobby? Hier lees je meer tips hoe je de schapen kan verzorgen.

Wanneer moeten schapen geschoren worden?

Schapen worden traditioneel na de langste dag geschoren. Een goed moment voor het scheren van schapen is op een warme, droge dag.

Waarom moeten schapen geschoren worden?

Door het scheren kunnen schapen makkelijker schoon worden gehouden. Ook kunnen ze beter terug draaien op hun poten als ze omvallen.

Hoe moet je een schapenscheermachine onderhouden?

Druppel de scheermessen tijdens het scheren regelmatig met olie. Na het scheren verwijder je grondig de haren, olie je de messen en berg je het scheerapparaat droog op. Vervang de scheermessen als je merkt dat ze niet meer goed scheren.

Heb je aankoopadvies over scheermachines nodig? Neem dan contact op met de klantenservice.