Schapenscheermachine

Een  schapenscheermachine van topmerken als Heiniger, Lister, Liscop en de Aesculap Econom. De meeste schapenrassen hebben ieder jaar een scheerbeurt nodig. Schapen scheren is een flinke klus dus een goed scheerapparaat is een must.

Alle schapenscheermachines

Wat is een goed scheerapparaat voor schapen?

Omdat het bij het scheren van schapen vaak om grote aantallen gaat is het belangrijk een scheerapparaat van goede kwaliteit aan te schaffen. Bij ons vindt u enkel kwalitatieve schapenscheermachines die het zwaardere scheer werk met gemak aankunnen. Scheermachines / schapen tondeuses die gebruikt worden door professionele schaapscheerders.

Dit zijn de beste scheerapparaten voor schapen:

 • Aesculap Econom

Een scheerapparaat van topklasse. De Aesculap Econom is er in een variant met en zonder snoer. Het scheerapparaat op accu gaat ongeveer 70 minuten lang mee.

 • Liscop schaap super profi 3000

Dit robuuste schapen scheerapparaat wordt veel gebruikt door professionele schapenscheerders. 

 • Heiniger VS84

Een fijn en degelijk scheerapparaat voor uw schaap dat zelfs na lang scheren niet warm wordt.

 • Heiniger Xpert

Professioneel schapen scheerapparaat. De Heiniger Xpert is het lichtere, stillere zusje van de VS84 scheermachine en heeft een gunstig prijskaartje.

 • Lister Outback

Gunstig geprijsde schapenscheermachine voor professioneel en hobbymatig gebruik. 

 • Hangscheermachine Heiniger Evo 3

Voor het scheren van een grote kudde is de De Heiniger Evo 3 een aanrader, dit is een hangscheermachine. De motorbeveiliging stopt als de messen blokkeren. De machine heeft een ongekende kracht en heeft een rustige loop.

Hoe scheer je een schaap?

Kies voor het scheren van schapen een droge, warme dag uit zodat de vacht beter loslaat. Zet de schapen de avond van tevoren op stal. Het beste moment voor het scheren van schapen is na de langste dag.

Zo scheer je een schaap:

 • Verwijder stro en klitten uit de schapenvacht.
 • Scheer vanaf de kop van voor naar achter.
 • Scheer de rug van het schaap en ga via zijkanten naar beneden.
 • Geef de scheermachine af en toe een druppel scheermachineolie.
 • Ontworm en bekap de schapen als je ze toch in de hand hebt.
 • Zet de schapen na het scheren niet in de volle zon maar in de schaduw.

Wil je meer weten over hoe je het beste kan schapen houden als hobby? Hier lees je meer tips hoe je de schapen kan verzorgen.

Wanneer moeten schapen geschoren worden?

Schapen worden traditioneel na de langste dag geschoren. Een goed moment voor het scheren van schapen is op een warme, droge dag.

Waarom moeten schapen geschoren worden?

Door het scheren kunnen schapen makkelijker schoon worden gehouden. Ook kunnen ze beter terug draaien op hun poten als ze omvallen.

Hoe moet je een schapenscheermachine onderhouden?

Druppel de scheermessen tijdens het scheren regelmatig met olie. Na het scheren verwijder je grondig de haren, olie je de messen en berg je het scheerapparaat droog op. Vervang de scheermessen als je merkt dat ze niet meer goed scheren.

Heb je aankoopadvies nodig? Neem dan contact op met de klantenservice.