Een goede regendeken voor het paard is onmisbaar in ons wisselend klimaat. De dekens zijn in verschillende diktes verkrijgbaar en zo kun je er altijd één kiezen die past bij het jaargetij.
Alle regendeken aanbiedingen
Hieronder vind je een greep uit het assortiment met verschillende merken. Mocht je de volledige collectie willen zien, inclusief de nieuwste collectie v. Bekijk dan hieronder meer.
Bucas
QHP
Harry’s Horse
Er zijn verschillende (top)merken leverbaar zoals Amigo, Barato, Bucas, Busse, BR, Eskadron, Epplejeck, Harry’s Horse, Horka, Horsegear, Horsewear, Horze, Kingsland, Premiere, QHP, Shires of WeatherBeeta. Neem een kijkje bij op onze pagina met meer dan 100 regendekens. Daar vind je alle merken en maten die beschikbaar zijn.
Wat is de beste regendeken?
Je wilt natuurlijk de beste regendeken uitkiezen voor je paard of pony. Om dit te doen kun je kijken naar de specificaties van de deken. Er is altijd verschil in materiaal en diktes van elke deken. Ook het model kan met vaste hals zijn of zonder hals. Hier vind je meer informatie om je keuze te kunnen maken.
Materiaal van de deken
Er zit verschil in de materialen die gebruikt worden bij deze dekens. Zo zit er verschil in de waterdichtheid van een deken. Maar ook in de buitenstof of binnen voering.
Buitenstof paardendeken
Als je de deken veel gebruikt dan is een sterke buitenstof wel een vereiste. Soms zie je een goedkope regendeken voor je paard in de uitverkoop, maar dit kan soms ook een reden hebben. Kijk altijd voordat je een deken koopt, hoeveel Denier de dikte is. Meestal is hoe sterker de deken, hoe duurder de prijs. Maar als je gelijk een goede regendeken wilt kopen, dan kies je er één die lang meegaat. In plaats van een goedkope regendeken die niet lang mee zou kunnen gaan. Dit geldt natuurlijk niet altijd, soms kan na een seizoen de regendeken uitverkoop zijn. En er is dan genoeg aanbieding in regendekens. Maar kijk altijd naar de kwaliteit.
- Onder 600D, is niet erg sterk en slijtvast.
- 600D-2000D, is sterk genoeg voor een deken. Hoe hoger het getal, hoe sterker.
- 2000D+, erg sterke deken. Zeer geschikt voor langdurig gebruik.
Binnen voering
Voor de dekens worden meestal nylon, fleece of katoen gebruikt. Nylon is een sterke, gladde stof wat goed ademt. Deze stof gebruiken ze het meest omdat dit plekken voorkomt van het schuren. Bovendien is dit een stuk duurzamer en gaat langer mee. Ook vanwege de gladde structuur kan bijvoorbeeld een ander paard de deken niet makkelijk vastgrijpen of scheuren. Meer informatie over een fleece voering vind je hieronder. Er zijn ook dekens zonder voering, deze kun je gebruiken als een zomer regendeken voor je paard.
Regendeken met fleece
Als de nachten wat kouder worden, is er ook een mogelijkheid om een regendeken met fleece gevoerd te gebruiken. Zo blijft je paard warm en droog. Fleece houdt het paard warm wat een paard goed doet. Let wel op dat het ook niet te warm is, want dan kan het paard gaan zweten. Fleece gevoerd zorgt ervoor dat de stof goed ademt, en als het paard toch een beetje zweet dan neemt het de vocht op en voert het af. Je zou een regendeken met fleece voering kunnen vergelijken met een deken met 50 gram vulling.
Soms wordt er ook gekozen om een onderdeken te gebruiken, dit kan je makkelijk doen in de winter. De onderdeken is namelijk niet waterdicht, maar je kan dan wel de dikte zelf kiezen. En daar bovenop doe je dan een regendeken 0 gram. Hierdoor blijft het paard ook warm en droog.
Waterdichte deken
Welke merken regendekens?
Een waterdichte paardendeken is erg belangrijk. Zeker wanneer het een tijdje heel lang en hard regent moet de deken geen water doorlaten. Vaak wordt er bij de deken vermeld hoeveel waterdichtheid het is. Staat je paard altijd buiten door weer en wind, dan is het raadzaam om een waterdichte deken te kiezen van 3000mm/m2.
- Tot 1000mm/m2 = waterafstotend
- 1000-3000mm/m2 = waterdicht
- meer dan 3000mm/m2 = volledig waterdicht
Regendeken met hals of zonder hals?
Er zijn verschillende varianten voor de dekens. Je kan zo kiezen of je een hals, halve hals (high neck) of geen hals wilt.
Regendeken met hals
Heeft je paard een dunne vacht, of is het erg gevoelig of heeft een probleem met de gezondheid? Dan kun je kiezen voor een regendeken met hals. Met een hals wordt het paard optimaal beschermd omdat bijna het hele lichaam bedekt is. Zeker in de herfst of in de winter kan het slecht weer zijn. Voor de wat zwakkere paarden is deze deken dan een uitkomst.
Regendeken zonder hals
Wanneer het zomer is en de dagen zijn nog warm genoeg. Dan kun je voor een regendeken zonder hals gaan. Of wanneer het nog maar net warm is, of de zomer is bijna afgelopen, dan is er ook een regendeken met halve hals. Dit wordt ook wel eens regendeken high neck genoemd. Op deze website vind je voldoende aanbod in alle varianten van de dekens.
Regendeken maten en dikte
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en maten. Om de juiste deken voor jouw paard uit te kiezen, kun je hier meer lezen. Het hangt af van verschillende factoren onder andere welk seizoen het is, of welk paardenras het is. Zo is een regendeken Friese paard een stuk groter dan een regendeken shetlander.
Regendeken 0 gram
Je wilt je paard beschermen tegen de regen, maar het paard moet het niet te warm krijgen. Dan is de regendeken 0 gram erg geschikt. Deze heeft 0 gram vulling dus zorgt ervoor dat het paard wel droog is, maar niet te warm krijgt door de vulling. Ideaal dus voor in de zomer. één van de meeste verkochte modellen is de amigo regendeken 0 gram.
Regendeken 100 gram
Wanneer het nog lente is, of de herfst breekt bijna aan. En de dagen worden wat kouder en temperatuur neemt af tussen de 10 en 15 graden. Dan kun je gebruik maken van de regendeken 100 gram. Deze heeft 100 gram vulling en houd het paard warm en droog. Na de regendeken 0 gram, is dit de meest ‘standaard’ deken die te koop is.
Meer deken gewichten
Naast de 0 gram en 100 gram, zijn er nog meer vulling gewichten beschikbaar. Hoe kouder het is, hoe dikker je de vulling kan doen. Deze vulling zijn ook leverbaar: 50 gram, 150 gram, 200 gram, 250 gram, 300 gram en 400 gram. Wil je geen verschillende gewichten regendekens kopen, dan is het ook mogelijk om een 0 gram te gebruiken en daaronder een onderdeken te doen, met jouw gewenste vulling gewicht.
Welke maat deken?
Als je een te kleine deken aanschaft, dan kun het paard hier last van krijgen tijdens het bewegen. Hierdoor wordt de bewegingsvrijheid beperkt. Maar een te grote deken is ook niet goed, het kan namelijk scheef gaan zitten en is ook niet aangenaam omdat de deken naar achteren gaat hangen. Dus het is van belang om precies de goede maat te kopen voor jouw paard. Er zijn maten voor grote paarden maar ook heb je regendeken pony. Voor veel merken zijn maattabellen beschikbaar, deze staan vermeld wanneer je bij het product zelf kijkt. Meest verkochte maten zijn:
- regendeken 165
- regendeken 175
- regendeken 185
- regendeken 195
Wanneer de deken gebruiken?
Je kunt de deken in elk seizoen gebruiken. Wanneer de temperatuur afneemt tot onder de 15 graden, kun je een waterdichte deken of je paard doen. Dit kan daarom ook gebruikt worden als een zomer regendeken. Het heeft dan ook als voordeel dat het extra beschermd is tegen de hete, felle zon.
Je kunt het ook als een winter regendeken gebruiken. Een onderdeken is meestal niet waterdicht, dus kan het snel vochtig worden in de winter. Daarom is het belangrijk dat je een waterdichte deken hierover heen doet. Zo blijft de onderdeken goed droog, en het paard blijft warm.
Veelgestelde vragen
In elk seizoen kan je een waterdichte deken gebruiken. In de zomer kan je kiezen om voor een 0 gram te gaan. Mocht het in andere seizoenen kouder worden, dan kun je een fleecevoering gebruiken. Of je kan een 0 gram als boven deken doen met daaronder een onderdeken met de gewenste dikte. Zo blijft je onderdeken droog, en je paard blijft warm!