BR Cap

Op zoek naar een paardrijcap van het merk BR? Een BR cap staat bekend om de goede kwaliteit en hebben mooie designs in het assortiment. Wil je weten welke BR cap het beste bij jou past? Hier vind je een overzicht van alle paardrijcaps op dit moment.

Paardrijcaps

Er zijn verschillende soorten stijlen BR cap. En deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen of kleuren. Al deze caps hebben een veiligheidskeurmerk en zijn daarom geschikt voor het paard rijden. BR zorgt ervoor dat je veilig de ruitersport kan beoefenen. En hebben daarom het veiligheidskeurmerk met de hoogste normen, CE 01.040 2014-12 of andere benaming VG1.

Wist je dat er bij de BR cap Omega en Sigma drie maten binnenvoering geleverd worden? Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld maat 55/57 dan krijg je maat 55, 56 en 57 binnenvoering. Zo vind je altijd de juiste voering die past voor jouw hoofd. In combinatie met het verstellen aan de achterkant heb je altijd de perfecte pasvorm.

BR cap Omega

Heb je soms last van de zon tijdens het rijden en heb je liever een paardrijcap met een grote zonneklep? Dan is de BR cap Omega misschien iets voor jou. Hier zijn ook verschillende modellen in zoals de BR cap Omega painted of een model met glitters. Het voordeel van deze caps is wel dat het ook een goede luchtventilatie heeft. En ook de binnenvoering is gemaakt van een stof wat snel droogt en het hoofd koel houd.

BR cap Omega painted

De buitenkant van deze sterke ABS helm heeft een carbon top. Samen met alle andere voordelen van BR caps zorgt dit voor een zeer degelijke cap die je zonder problemen draagt en tevens er mooi en strak uit ziet. Het voelt niet zwaar aan en bovendien heeft het een goede ventilatie waardoor je ook tijdens de warmste dagen weinig last heeft. De voering is ook gemaakt van Cooldry wat er voor zorgt dat het snel droogt en jouw hoofd koel houd. Het is ook mogelijk om deze te wassen op 40 graden.

BR cap Omega glitter.

Deze paardrijcap heeft een mooie microfiber bekleding met glitters. Leverbaar in 3 maten 52/54, 55/57 en 58/60 in de kleuren zwart of blauw(navy). Zoals alle BR cap Omega is de maat verstelbaar met een draaiknop. Zo kun je altijd de ideale pasvorm voor jouw hoofd maken zeker omdat er drie voeringen geleverd worden. Er zijn 2 modellen met glitters: Microfiber glitter of de painted glitter.

BR cap Sigma

Een populaire helm van het merk BR is de BR cap Sigma. En is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de BR cap Sigma Carbon met een strakke carbon top. Of wil je liever een helm met glitters? Dan is de BR cap Sigma glitter misschien wat voor jou? De producten staan hieronder en zijn leverbaar in verschillende kleuren: blauw/navy, zwart of zwart met licht roze.

BR cap Viper

Misschien vind je de BR Cap Viper wel een mooie uitstraling hebben? Deze heeft 3 ventilatiegaten aan de bovenkant en heeft een goede pasvorm dankzij de speciale vormgeving. Er zijn verschillende varianten en kleuren leverbaar. Zo heb je de BR Cap Viper Patron, BR cap Viper Patron Carbon en een model met strass steentjes, BR Cap Patron Carbon Crystal.

Andere modellen

Naast de eerder genoemde caps zijn er nog meer modellen van dit merk. Namelijk de BR cap Volta, BR cap Delta en de BR cap Lamda. Het kan per rijhelm verschillen maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende varianten waaronder met glitters of strass steentjes. Of misschien vind je de Painted versie wel mooier?

Maat

Weet je niet welke maat cap je nodig heeft? Dit is eenvoudig te berekenen en een BR cap heeft een draaischijf aan de achterkant zodat je altijd de juiste pasvorm heeft. Je kunt het als volgt berekenen: Neem een meetlint en meet ongeveer een paar centimeter boven je wenkbrauwen waar ongeveer de rand van de cap zou zitten. Doe de meetlint rond je hoofd en zo krijg je de omtrek. Dit is gelijk ook de helm maat die je nodig hebt.

Wanneer je de helm draagt schud dan met je hoofd en als het goed is moet de cap niet meer bewegen. Wanneer het beweegt dan is de cap te los of te groot en kan dit voor onveilige situaties leiden. Of het kan schuin gaan zakken wat ook niet ideaal is. Maar een te strakke helm is ook niet goed. Dit kan ook voor irritaties zorgen of pijn in je hoofd na een langere tijd dragen. Hetzelfde geldt ook voor de band rond je kin die ook niet te los of te strak moet zitten. Je kan dit testen door je mond open te doen en dan moet de band niet te strak aanvoelen.

Over BR

Wil je meer weten over het topmerk BR? Dit is namelijk een afkorting van Bieman Riding wat ontstaan is in 1988 en sindsdien kwalitatieve en innovatieve producten op de markt brengen. Naast paardrijcaps hebben zij ook paardendekens en andere kleding en toebehoren voor de paardensport. Mocht je liever eerst de caps willen passen dan kun je ook op hun officiële website kijken met het overzicht van de fysieke winkels. Zie: https://br.nl/nl/winkels