Oster tondeuse

Oster tondeuse hond voor professioneel gebruik en het thuis trimmen van de hond. Ook voor dikke, zware hondenvachten.

Alle Oster tondeuses

Oster A6 Slim 3-speed

Beste Oster tondeuse

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Ergonomisch ontwerp, ligt fijn in de hand
 • 3 verschillende scheersnelheden
 • Geluidsarm en weinig trillingen
 • Snap-on scheerkopsysteem

Oster A5 tondeuse

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Scheersnelheid: 2200 toeren
 • Snap-on scheerkopsysteem

Oster home grooming kit

 • Geschikt voor licht trimwerk
 • Bijwerken van snuitje, pootjes
 • Verstelbaar scheerkop
 • Inclusief 4 opzetkammen

Oster A5 Golden 2-speed

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • 2 Scheersnelheden
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snap-on scheerkopsysteem

Oster Pro600i

 • Makkelijke en medium vachten
 • Draadloos, op accu
 • Verstelbare scheerkop
 • Inclusief 4 opzetkammen

Oster Pro3000i

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Scheersnelheid: 3000 snijbewegingen
 • Krachtige, trillingsarme motor
 • Draadloos

Hierboven staan alle aanbiedingen voor de Oster tondeuse hond. Oster brengt al enkele jaren tondeuses uit zoals de A5 en A6. En door die jaren heen is het een heel betrouwbaar apparaat gebleken. Bij de product beoordelingen krijgen ze bijna altijd 5 sterren. De Oster home grooming kit is alleen geschikt voor kleine honden met een dunne vacht. Of je kan het gebruiken voor andere dieren zoals kat of konijn. Wil je meer informatie over het scheren zelf? Dit kan je lezen op: Hoe hond scheren met tondeuse?

Verschillende modellen uitgelicht:

Oster tondeuse golden A5

De Oster tondeuse A5 ligt erg goed in de hand en is makkelijk mee te werken. Daarom kiezen veel professionele trimsalons voor dit model. Dit komt ook omdat het weinig geluid maakt en niet veel trilt. Zo kun je een mooi scheerresultaat krijgen. Er zijn 2 varianten voor dit model namelijk de 1-speed en 2-speed. Dit betekent dat de één op 1 snelheid scheert, 2400 snijbewegingen per minuut. En bij de ander kan je kiezen tussen 2 snelheden namelijk 2000 en hoge snelheid 3400. De Oster scheermachine kun je ook gebruiken bij paarden. Hier kun je makkelijk de benen mee scheren.

Standaard wordt dit scheerapparaat geleverd met het scheerkopje nr10. Deze heeft een scheerhoogte van 1.6mm. Mocht je een andere haarlengte willen scheren, dan kun je kiezen om één van de 20 andere Oster tondeuse scheerkoppen aan te schaffen. Het ligt er ook aan of je hond een dikke vacht heeft, dan kan het anders moeilijk doorheen gaan of problemen veroorzaken. Mocht na veel gebruik er een onderdeel kapot gaan, dan zijn deze ook los verkrijgbaar. En kun je alleen het onderdeel vervangen en niet gelijk het hele apparaat. Zie: Oster onderdelen.

Oster A6

Zoek je een scheermachine wat helemaal compleet is? De Oster tondeuse A6 heeft een erg efficiënte motor met een verbeterd aandrijfsysteem. Hierdoor is het scheerapparaat nog sterker maar gaat dit niet ten koste van het geluid en trillen. Want het is vrijwel geruisloos en heeft ook speciale trildempers van binnen. Ook heeft het 3 verschillende snelheden van 3000, 3600 en 4100 snijbewegingen per minuut en is hiermee een stuk sneller dan de A5. Zo kan je gemakkelijk elke vacht scheren met het juiste scheerkopje.

Dit model wordt ook standaard geleverd met het kopje nummer 10, maar je kan hiervoor ook een andere scheerkop kopen. Het is ook mogelijk om er één te kiezen van een merk zoals Andis scheerkop of Aesculap. De Oster tondeuse is ook geschikt voor het paard. Bekijk voor meer specificaties bij het product.

Oster Pro3000i

De Oster Pro3000i is draadloos en wordt momenteel met 2 accu’s geleverd. Hiermee kan je een lange tijd mee scheren want 1 accu kan je 120 minuten gebruiken. De oplaadtijd is slechts 1 uur, dus hierdoor kom je nooit stil te staan. Dit is een erg krachtige scheermachine en geschikt voor dikke en zware vachten. Met het speciale verwisselbaar systeem kun je de beste SkipTooth scheerkop kiezen die bij jouw dier past.

Voor alle scheerapparaten adviseren wij genoeg scheerolie te gebruiken. Want als je te weinig tondeuse olie gebruikt, dan kan het te warm worden en vast lopen. Of nog erger, schade oplopen voor het dier. Alle tondeuses voor honden bekijken

Oster Pro600i

Wanneer je een professionele, snoerloze hondentondeuse zoekt tegen een goede prijs, dan kom je al snel uit bij de Oster Pro600i. Dit model is erg geschikt voor dunne en medium vachten. En heeft een knop waarmee je de scheerlengtes kan bepalen. Als je aan deze knop draait dan kan je kiezen tussen 0.25 tot 2.6mm. Bovendien worden er ook 4 honden tondeuse opzetkammen meegeleverd van 3, 6, 9, en 13mm. Als je deze tondeuse koopt, dan hoef je ook gelijk niet meer extra scheerkoppen te kopen maar ben je al voorzien.

De accu gaat tot wel 2 uur lang mee wanneer deze vast zit. Maar je zou het ook kunnen gebruiken met snoer. En dankzij de nieuwere technologie Lithium Ion heeft deze accu ook geen last van vermogen verlies. Zoek je een goede alles-in-1 hondentondeuse Oster, dan ben je met de pro600i helemaal compleet.

Home grooming kit

Voor het fijne trimwerk van de hond kun je gebruik maken van deze Oster trimmer. Hiermee kan je makkelijk tussen de pootjes of het snuitje bijwerken zonder dat je gelijk een duur apparaat hoeft aan te schaffen. Het is ook mogelijk om makkelijkere vachten te scheren of het wordt ook wel eens gebruikt voor katten of konijnen.

Is de hond langharig of heeft het een dikkere vacht, dan is het advies om zeker een andere tondeuse te gebruiken. Zo voorkom je onveilige situaties en krijg je het beste scheerresultaat.

Veelgestelde vragen:

Het bekende merk staat voor goede kwaliteit en scheerresultaten. Voor elke vacht is er wel een geschikte tondeuse te vinden. Zo kun je met de Trimmer grooming kit het fijne trimwerk doen of heb je met de Oster A6 een krachtige, veelzijdig scheerapparaat in huis. Er is keuze uit draadloze apparaten maar ook met snoer mocht je hier de voorkeur voor hebben. Het grote voordeel is ook dat de meeste modellen een universeel scheerkoppensysteem heeft. Dit betekent dat er een grote keuze is uit scheerkoppen omdat je ze ook van andere merken kan gebruiken.

De A6 is een krachtigere versie van de A5. Zo heeft de Oster A5 afhankelijk van het model 1 of 2 scheersnelheden en de Oster A6 heeft er in totaal 3. Voor af en toe een scheerbeurt is de A5 zeker geschikt maar mocht je een tondeuse zoeken voor professioneel gebruik of meerdere dieren en vachten scheren, kies dan voor de A6.
De behuizing en vormgeving is namelijk zo ontworpen dat het lekker in de hand ligt en het heeft ook een sterkere motor. Daarnaast geeft het ook minder trillingen en geluid vanwege een verbeterd systeem rondom de motor. Het blijft ook een stuk koeler bij langdurig scheren. Ook is de A6 in verschillende kleuren verkrijgbaar maar is de A5 alleen in de kleur zwart.

Beide modellen hebben hetzelfde universele scheerkoppensysteem en het is ook mogelijk om kopjes van andere merken te gebruiken. En zijn beiden van goede kwaliteit en geschikt voor het scheren van hondenvachten of toiletteren van paarden.

Oster heeft geen scheermachines die geschikt zijn voor de gehele vacht. Wel is het mogelijk om met de A6 het paard te toiletteren. Met de verschillende scheersnelheden en een geschikt scheerkop kan je het ook gebruiken voor het trimwerk. Zoek je een krachtig scheerapparaat dan kan je het beste kiezen voor een Aesculap of Heiniger. Of neem een kijkje op de pagina: paardenscheermachines.