Onderdeken paard

Met een onderdeken voor je paard kun je de regen of winterdeken nog iets dikker maken. Zodat je paard minder last heeft van te snel afkoelen tijdens de koudste wintermaanden. Je hebt de keuze uit verschillende diktes van 100 gram tot 400 gram. Wil je een onderdeken met hals of zonder hals?

Wat is een onderdeken?

Wanneer het herfst of winter is, kan het soms net te regenachtig of te koud zijn om je paard buiten te laten staan. Je kan dan een regendeken over het paard doen zodat het niet nat wordt. En mocht het te koud zijn kun je daar een onderdeken aan toevoegen om extra warmte te geven. Het is een deken die er handig is wanneer het kouder wordt. Je kan het namelijk ook onder een staldeken of winterdeken gebruiken. Hierdoor hoef je niet veel verschillende diktes van paardendekens aan te schaffen.

Hoe kies ik de juiste deken?

Je wilt natuurlijk het beste voor je paard of pony. Hoe daarom rekening met verschillende eigenschappen die belangrijk zijn voor het kiezen van een goede onderdeken.

Diktes

De meeste onderdekens zijn 100, 150, 200 of 300 gram. Maar of je nu op zoek bent naar een onderdeken paard 200 gram of meer, er is altijd genoeg keuze. Omdat vaak de staldekens ook als onderdeken gebruikt kunnen worden, kun je ook daar nog van kiezen. Informeer altijd nog wel of dit mogelijk is.
Hoeveel gram heb ik nodig?

  • 100 en 150 gram, kun je gebruiken wanneer de temperatuur daalt onder de 15 graden maar dat het nog steeds net niet vriest.
  • 200 gram, rond het vriespunt.
  • 300 gram of meer, tijdens de koudste winter maanden.

Onderdeken met hals

Is je paard wat ouder en / of gevoelig voor temperatuur verschillen. Dan kun je het paard beter beschermen met een onderdeken met hals. Hierdoor koelt het paard niet snel af, en kun je ook gebruiken als je soms een rit doet met jouw paard. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende diktes van 100 gram of meer.