Moser hondentondeuse

Op zoek naar een Moser hondentondeuse? Bekijk hier het volledige aanbod en vind je meer informatie over de tondeuses van Moser. We lichten ook enkele modellen uit die zeer geschikt zijn voor het trimmen of scheren van hondenvachten.

Alle tondeuses:

Moser heeft een groot assortiment in verschillende prijsklassen. Zo heb je een Moser tondeuse voor alleen het bijwerken of trimmen van de hond. En vind je ook scheerapparaten die geschikt zijn om de volledige vacht te scheren.

Beste modellen uitgelicht:

Moser Rex 1230

De hondentondeuse Moser Rex is een vrij sterke tondeuse en geschikt voor het scheren van de wat dikkere vachten van je hond. We adviseren wel om dit model te gebruiken bij de kleinere honden. Voor de grotere honden adviseren we een krachtigere tondeuse zoals de Moser Max 45.

De motor van Moser Rex is ook geluidsarm en zorgt er voor dat je hond niet snel bang wordt van het geluid. Het voordeel van deze tondeuse is dat het 6 scheerstanden heeft, van 0.1mm tot 3mm. Hiermee haal je het beste resultaat voor jouw dier. De tondeuse heeft een vast snoer van maar liefst 3 meter. En is inclusief een reinigingsborstel en tondeuse olie.

Moser Max 45

De hondentondeuse Moser Max 45 is zeer geschikt voor de vacht van grotere honden te scheren. Het heeft 2 verschillende snelheden van 2400 en 3000 snijbewegingen per minuut. Hierdoor kun je nauwkeurig te werk gaan.

Geschikt voor grotere honden of het scheren van een langere tijd zoals bij meerdere honden. De Moser Max 45 heeft namelijk een optimaal koelsysteem waardoor het niet snel te warm wordt. De standaard scheerkop is 1mm maar is inclusief opzetkammen van 10 en 16mm.

Opzetkammen

Voor de hondentondeuses van Moser kan je verschillende opzetkammen gebruiken. In onze categorie van universele honden tondeuse opzetkammen zie je het aanbod die je kan gebruiken voor je tondeuse. Zo kan je jouw gewenste scheerlengte krijgen op je huisdier.

Maakt je tondeuse gebruik van het snap-on scheersysteem. Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van scheerkoppen van andere merken. Moser heeft dezelfde fabrikant als Wahl hondentondeuses dus deze koppen kun je zeker altijd gebruiken. Ook is het mogelijk om andere merken zoals Andis of Oster te gebruiken voor je Moser tondeuse.

Veelgestelde vragen:

Voor het fijne trimwerk zijn de Moser tondeuses ideaal. Het scheren van een volledige vacht is wel een sterkere motor voor nodig en eigenlijk heeft alleen de Max 45 hiervoor geschikt. Voor kleine en middelgrote honden is de Max 50 of de Arco Pro ook een goede keuze. Voor deze modellen geldt ook dat het een redelijk makkelijke vacht moet zijn.
Heb je een hond met een langharige of moeilijkere vacht dan is het beter om voor een ander merk te gaan. Deze zijn meestal wel wat duurder maar een krachtigere motor is ook veiliger en geeft een beter resultaat.

Verschillende tondeuses van Moser hebben een universele kop waardoor je ook koppen en opzetkammen van andere merken zoals Andis, Oster en Wahl kan gebruiken. Hierdoor is de keuze groot en is het alleen nog de juiste haarlengte kiezen om te scheren.