Lister scheermessen

Een nieuw scheermes nodig voor je Lister scheermachine? Dit is geen probleem, er zijn genoeg scheermessen leverbaar voor elk dier en scheerlengte die je wenst. Hieronder vind je een deel van het assortiment. Wanneer je een product bekijkt, kun je bij sommige Lister scheermessen ook nog keuze maken uit verschillende haarlengtes.

Aanbod Lister scheermessen

Welk Lister scheermes heb ik nodig?

De scheermachines van Lister kun je gebruiken bij verschillende dieren. Zo is het ook mogelijk dat de standaard messen die geleverd worden bij aankoop, niet naar jouw wens zijn. Mocht je nog andere diersoorten hebben of een andere haarlengte willen scheren, dan kun je extra scheermessen aanschaffen. Er zijn scheermessen leverbaar voor paarden, koeien, schapen, alpaca’s en ander vee.

Paarden

Wanneer je een normale haarlengte wilt scheren, kun je kiezen voor het set scheermessen A2/AC 35T 2.5mm. Deze scheert op 2.5mm haarlengte en het ondermes bestaat uit 35 tanden, en bovenmes 17 tanden. Wanneer je dichter op de huid wilt scheren zijn er ook scheermessen leverbaar van 1mm, 1.2mm en 1.4mm. Deze worden veel gebruikt bij chirurgische ingrepen.

Wil je op bepaalde plaatsen extra bescherming bieden door middel van een langere haarlengte? Dan kun je ook kiezen voor de 5mm. Al deze scheermessen passen op de Lister modellen: Fusion, Star, Liberty, Legend en Laser.

Koeien

Er zijn bepaalde scheermessen van paarden die je ook kunt gebruiken voor koeien. In de beschrijving van de scheermessen staat vaak vermeld voor welke dieren het geschikt is.

Schapen

Wanneer je de scheermachine voor schapen gebruikt, heb je de Lister scheermessen van Countryman, Havoc en Cavalier nodig. Hier heb je ook nog keuze in voor wat fijner of grover wol. Tevens zijn deze te gebruiken voor lama’s en alpaca’s.

Onderhoud

Voor het behoud van je scheermachine en messen is het belangrijk om goed onderhoud te doen. Wanneer je scheert is het raadzaam om af en toe een druppel scheermachine olie te gebruiken om zo alles goed gesmeerd te laten lopen. We adviseren dit om elke 10 minuten een druppeltje olie te gebruiken om zo de levensduur te verlengen.