Lister scheermachine

Lister scheermachines voor schapen, paarden en rundvee. Deze machines zijn ook zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Alle aanbiedingen:

Om meer duidelijkheid te geven waar alle modellen voor gebruikt kunnen worden, vind je ze hieronder per diersoort. Of je kan ook bij het product zelf kijken of het voor een paard, koe of schaap is.

Lister scheermachines voor schapen

Er zijn 2 modellen leverbaar voor schapen scheren.

Lister Outback

Lister Outback heeft een speciaal handvat wat het nog handzamer maakt. Hierdoor kun je nog betere resultaten behalen en geschikt voor meerdere schapen scheren in één periode. Het scheert ook erg soepel vanwege een nieuwe technologie met dubbele lagering. Hierdoor heeft het ook een stuk minder onderhoud nodig. Wel adviseren wij voor elk apparaat om elke 10 minuten een beetje scheermachine olie toe te voegen. Alles blijft dan lekker gesmeerd lopen en is beter voor de motor.

Lister nova


Lister nova is een compleet start set. Het is zo gemaakt dat het scheren voor schapen met hele dikke vachten comfortabel en makkelijk is. Deze scheermachine wordt veel gebruikt in de professionele wereld vanwege het gebruiksgemak. Bij het product zelf staat veel meer informatie.

Lister scheermachines voor paarden

Wil je meer informatie over hoe je het beste paarden kan scheren? Bekijk dan deze blog: Paarden scheren.

Lister legend blauw

Heeft een sterke motor die scheert met 1 snelheid van 2800 toeren per minuut. Ligt prima in de hand en is geschikt voor het scheren van meerdere paarden achter elkaar. De luchtventilatie is goed geplaatst waardoor er bijna geen oververhitting plaats vind. Soms kan het ook voorkomen dat de machine overbelast wordt of bijna vast loopt. Hier is over nagedacht en een functie ingebouwd wat er voor zorgt dat de motor bescherming heeft voor overbelasting. Bovendien is de Lister legend erg onderhoudsvriendelijk vanwege de luchtfilter die je kan uitwassen na gebruik.


Lister Liberty Lithium

Handige Lister scheermachine voor paarden, hier kan je kiezen of je de accu gebruikt of toch op het lichtnet blijft verbonden. Gebruik je de accu, dan gaat deze wel tot 2.5 uur mee. En kan je 1 tot 4 paarden volledig scheren. Het heeft dezelfde specificaties als de Lister legend. Dus ook een speciaal ontworpen luchtventilatie en een bescherming voor de motor wanneer deze vast dreigt te lopen.

Lister Fusion

Deze professionele scheermachine is leverbaar voor paarden, koeien en schapen. De koeien en paardenversie heeft 2 snelheden van 2500 en 2900 snijbewegingen per minuut. Normaal wanneer je de snelste stand kiest, kan het apparaat warm worden. Maar door deze speciaal ontworpen dubbele ventilator blijft de scheermachine constant koel.
De Lister Fusion voor paarden wordt geleverd in de rode kleur, en de scheermachine voor rundvee is blauw. Het zijn dezelfde machines maar het zijn verschillende dieren met verschillende vachten. Daardoor worden er een ander soort messen meegeleverd. Lister Fusion voor schapen is wel leverbaar in de rode en blauwe kleur.

TIP: Over dit model Fusion is ook een lange video te zien op deze link.

Meer informatie over Lister scheermachines

Voor dit merk zijn ook verschillende scheermessen leverbaar. Elk diersoort heeft een andere vacht. Wanneer je een paard scheert, heb je andere messen nodig dan voor een koe. Ook kun je kiezen om verschillende haarlengtes te scheren. Maar meer informatie kun je vinden op de Lister scheermessen pagina.