Liscop messen en kop

Zoek je een extra set scheermessen voor de Liscop scheermachine? Of zijn deze aan vervanging toe? Hier vind je zowel losse bovenmessen, ondermessen als complete sets wat voordeliger is. Geschikt voor koeien, paarden, schapen, alpaca’s en lama’s. Bij het product zelf staat voor welke vachtsoort de messen geschikt zijn. Ook hebben wij losse Liscop scheerkoppen voor de Liscop Super.

Alle Liscop scheermessen:

Messenset 24-35 tands

  • Scheerhoogte: 3mm

Messenset 23-31 tands

  • Scheerhoogte: 3mm

Messenset 23-31 tands

  • Scheerhoogte: 1mm

Messenset 24-35 tands

  • Scheerhoogte: 1mm

Messenset 4-13 tands

  • Voor schapen

Messenset 4-13 tands

  • Voor Lama’s en Alpaca’s

Liscop ondermes 35 tands

Liscop ondermes 31 tands

Liscop bovenmes 24 tands

Liscop bovenmes 4 tands

  • Voor schapen

Liscop ondermes 13 tands

  • Voor schapen

Liscop scheerkop rund

Ondermes 21 tands

Ondermes 18 tands

Ondermes 18 tands

Liscop messenset 4-17 tands

  • Voor schapen

Of je nu Liscop Lite messen zoekt of voor een ander model. Hier vindt je verschillende boven en onder messen. Het is altijd belangrijk om het goede mes voor jouw diersoort te gebruiken. Want een paard, koe of schaap hebben allemaal een andere vacht. In de titel van het mes staat vermeld bij welk dier het hoort. Maar je kan altijd nog even in de beschrijving van het product zelf kijken.

De scheerkop van een Liscop scheermachine kan universeel zijn en dit geldt ook voor de scheermessen. Sommige messen zijn uitwisselbaar bij andere merken maar dat betekent ook dat er scheermessen van andere merken zoals Aesculap messen of Heiniger scheermessen er in passen. Andersom is dit dus ook mogelijk. Dus mocht je een scheerapparaat van bijvoorbeeld Aesculap of Heiniger bezitten, dan is de keuze voor scheermessen een stuk groter. Zoek dit altijd nog wel even uit voor de zekerheid!

Voor scheermachines, tondeuses en andere scheerapparaten is het belangrijk dat je het regelmatig smeert met scheermachine olie. Zeker wanneer je meerdere dieren hebt en langere tijd achter elkaar scheert, kun je dit het beste om de 10 minuten doen. Dit staat zelfs op de scheermessen gegraveerd zodat je het goed onder de aandacht blijft.

Door regelmatig te smeren blijft het mes ook koeler en is beter voor het apparaat en het dier zelf. Maar mocht je toch niet genoeg smeren, dan kan het gebeuren dat het binnen in de machine zelf niet meer makkelijk loopt. Hierdoor kunnen er dingen slijten en vastlopen tot gevolg.

Mocht het geval zijn dat er een onderdeel kwijt of stuk is, dan kun je gelukkig ook altijd losse Liscop onderdelen krijgen. Bijna elk onderdeel is los verkrijgbaar en op de bouwtekening die op de pagina staat kun je het desbetreffende onderdeel aanklikken zodat je altijd de juiste hebt. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan dat je een nieuw toestel moet kopen.

Mocht je er niet precies uitkomen welk scheermes het beste is? En kun je het niet vinden in de beschrijvingen? Dan is het ook mogelijk om de vraag aan de klantenservice te stellen om meer zekerheid te hebben.