Katten tondeuse

Ben je op zoek naar een goede katten tondeuse? Hier vind je een compleet aanbod met tondeuses voor katten. Voordat je de kat gaat scheren, zorg eerst voor een goede voorbereiding en materiaal.

Alle katten tondeuse aanbiedingen

Wat is de beste kattentondeuse?

Niet elke tondeuse is geschikt voor het scheren van je kat. En heb je een kortharige kat of zoek je een tondeuse voor langharige katten? Hieronder vind je factoren om de juiste tondeuse te kiezen.

Tondeuse voor katten

Dit is erg belangrijk om te weten. Scheer nooit met een tondeuse die geschikt is voor mensen. Katten en andere dieren hebben een totaal ander soort haren dan mensen, en dit is totaal ongeschikt hiervoor. Hiermee kun je schadelijke gevolgen krijgen bij je dier. Ook hebben katten een gevoeligere huid dan mensen, zeker rondom de huidplooien. En je zou toch niet willen dat je daarna nog een dierenarts moet bezoeken. Kies daarom altijd een tondeuse voor katten en andere dieren. Meer informatie en tips, kan je lezen in het artikel: Kat scheren.

Geluid en trillen

De meeste katten zijn gevoelig voor geluid en trillen. Ze worden vaak bang wanneer ze het geluid van een scheerapparaat horen, wat richting hun gaat. De modellen die op deze pagina worden weergegeven zijn kattentondeuses die geluidsarm zijn en weinig trillen. Wanneer je de kat scheert, is het ook belangrijk om dit op een lage stand te doen. Een hogere stand maakt meestal meer geluid en kan te snel gaan. Er is altijd voorzichtigheid geboden wanneer je kat scheert.

Scheerkoppen

De meeste tondeuses hebben een standaard scheerkop. Zoek daarom voor een model waarbij je ook een andere scheerkop kan bevestigen. Of eventueel een opzetkam zodat je altijd de juiste haarlengte kan scheren. Misschien heb je meerdere katten of wil je verschillende haarlengtes scheren. Dan is dit zeker een puntje om rekening mee te houden.

Kwaliteit

Ook niet onbelangrijk! Ga voor kwaliteit en kijk niet alleen naar de prijs. Vaak zijn de goedkopere kattentondeuses niet erg geschikt voor de vacht van de kat. Ze maken meer lawaai en trillen harder dan een professionele tondeuse. Ook komt het voor dat de kop snel te warm is voor een kat, wat geen lekker gevoel is en onrustig word. Maak daarom eerst een overwogen keus voordat je gelijk een apparaat koopt.

Dit is een goedkopere tondeuse. Alleen de kwaliteit van dit apparaat is een stuk minder dan de andere modellen die hier beschreven worden.

Onze modellen:

Andis AGC super 2 speed

Dit model is het meest verkocht voor honden en katten. Als je de reviews leest zijn deze ook allemaal positief. Dit komt omdat het een stil apparaat is, draadloos en verwisselbare scheerkoppen. Voor dit model kun je scheerkoppen voor alle gewenste haarlengtes.

Wahl clipper Vetiva Mini

Super lichte kattentrimmer en ideaal voor het bijwerken van lichaamsdelen. Het is een wat kleinere trimmer maar daarom kun je goed bij de gevoelige plekjes. Je kan er ook de volledige vacht mee scheren maar de Andis AGC is daar beter voor geschikt.

Aesculap Akkurata GT405

Dit model wordt gebruikt als kattentondeuse en tondeuse voor de kleinere hond. Erg makkelijk voor het kleinere trimwerk zoals bij de pootjes, oren en benen. Het heeft een klein mes dus is daarom geschikt voor de kat. Zo hou je de controle goed over de tondeuse en kun je alle plekken goed scheren zonder dat de kat er last van heeft. Voordeel met dit model is dat het een verstelbare kop heeft met 3 scheerlengtes en is inclusief 4 opzetkammen.

Dit zijn de meest geschikte tondeuses voor katten. Je kan ook een kijkje nemen bij de hondentondeuses, daar is meer keus en kunnen ook vaak gebruikt worden voor katten.

Waarom scheren?

Het ligt eraan welk ras jouw kat is. Er zijn natuurlijk verschillende vachtsoorten waaronder kortharige en langharige katten. Zo kun je er ook voor kiezen om je kat volledig te scheren of alleen bepaalde plaatsen. Bij langharige katten kun je bijvoorbeeld alleen de buik scheren omdat dit moeilijk schoon te krijgen is en ontstaan er klitten. Het maakt niet uit of je een tondeuse langharige katten zoekt of voor kortharig. Alle modellen kun je gebruiken voor elk soort ras.

  • Bij erg vervilte vachten of katten met veel klitten wordt vaak een tondeuse gebruikt. Zou kun je de vacht weer goed op orde krijgen. Het is wel raadzaam om daarna de kat regelmatig te trimmen zodat de klitten niet snel weer terug komen. Meer informatie lees je in het artikel: Katten trimmen.
  • In de warme dagen kan het voor komen dat je kat erg last heeft van de warmte. Daarom kiest men er ook voor om de vacht wat korter te maken.
  • Als je kat veel haarballen uitbraakt door te lange haren, is de vacht scheren ook een optie.

Neem altijd even contact op met de dierenarts voordat je gaat scheren. Deze kan specifieke tips geven over jouw ras en eventueel kun je een kalmeringsmiddel voor de kat krijgen.

Veelgestelde vragen:

Beste geluidloze tondeuse voor katten?

Zijn de katten bang van geluiden van een scheerapparaat? Dan is het goed om een stille tondeuse te gebruiken zodat je veilig en goed kan scheren. De Clipr Ultimate 2 speed is één van de nieuwste modellen die verkrijgbaar zijn. Het is een vrij geluidloze tondeuse die voor katten en honden zeer geschikt is. Het werkt op accu dus draadloos en geen last van het snoer tijdens het trimmen en scheren. Er zijn 2 scheersnelheden maar wij adviseren altijd om op de laagste stand te scheren om zo min mogelijk geluid en trillingen te veroorzaken mocht de kat hier bang van worden.

Waar op letten bij een kattentondeuse kopen?

Eerst is het belangrijk om een tondeuse te kopen die geschikt is voor dierenvachten. Meestal zijn dit ook hondentondeuses maar je kan ze ook gebruiken voor katten. Vaak is er dan nog genoeg aanbod in van verschillende prijsklassen. Katten hebben een gevoelige huid en kunnen ook gevoelig zijn voor de geluiden en trillingen van een tondeuse. Kies daarom voor een sterke motor zodat je zonder weinig problemen door de vacht scheert. En de meeste tondeuses op deze pagina zijn geluidsarm. Ook een goed scheerkoppensysteem is handig omdat je dan een kopje of mes kan gebruiken die jouw gewenste lengte kan scheren. Koop je een goedkopere tondeuse dan kan dit wat minder sterk zijn en is het ook vaak niet duurzaam en kan je het maar een paar scheerbeurten gebruiken.

Waarom een katten scheerapparaat?

Bijvoorbeeld voor langharige katten kan het beter zijn om de buik te scheren om klitten te voorkomen. Of is de vacht erg vervilt en heeft het al veel klitten, dan kan je het scheren met een speciaal katten scheerapparaat die geschikt is voor het scheren van de vacht van katten. Vaak zijn dit hondentondeuses maar deze scheermessen kunnen ook voor katten gebruikt worden.
Het is in ieder geval belangrijk dat je wel tondeuse hebt die geschikt is voor dieren. En ook krachtig genoeg is om de vacht te scheren van de kat zonder dat het vast komt te zitten. Veel goedkopere modellen beloven veel maar het kan tot onveilige situaties leiden. Kies daarom altijd voor kwaliteit voor het beste scheerresultaat.