Hondentondeuse voor dikke vacht

Wanneer de hond een dikke vacht heeft is het belangrijk dat je de juiste hondentondeuse gebruikt. Zeker met dikke, vervilte vachten is een goede scheerkop cruciaal. In deze blog vind je meer informatie over enkele tondeuses die geschikt zijn voor dikke vachten.

Hondentondeuses voor de dikke vacht

Clipr Ultimate

Beste keuze voor thuisgebruik

 • Voordelige keuze
 • Geschikt voor alle vachten
 • Draadloos, nu met 2 accu’s
 • Met krachtige stand voor moeilijke vachten
 • Groot aanbod in scheerkoppen

Aesculap Favorita 2 GT104

 • Geschikt voor alle vachten
 • Veel gebruikt in trimsalons
 • Krachtige motor, stevige kwaliteit
 • Keuze uit 16+ scheerkoppen
 • Met 3.8m snoer

Andis Pulse ZR II

Krachtigste draadloze tondeuse

 • Geschikt voor alle vachten
 • 5 scheersnelheden!
 • Draadloos, inclusief 2 accu’s
 • Accuduur: 2 uur
 • Groot aanbod in scheerkoppen

Favorita Speed GT114

 • Snellere versie dan de GT104
 • 3000 snijbewegingen per minuut
 • Topkwaliteit, gaat jarenlang mee
 • Met 5m snoer

Andis Pulse ZR II Style

 • Verschillende kleuren
 • 5 scheersnelheden!
 • Draadloos, inclusief 2 accu’s
 • Groot aanbod in scheerkoppen

Heiniger Saphir

 • Geschikt voor alle vachten
 • Stille motor, weinig trillingen
 • Licht in gewicht: 440gr
 • Draadloos, met 2 accu’s
 • Accuduur: 60min, laadtijd: 45min

Dit is een selectie van de betere tondeuses. Wil je het volledige aanbod zien? Kijk dan bij onze categorie: hondentondeuse.

Welke tondeuses zijn geschikt?

We behandelen hier 3 modellen van de merken Aesculap, Andis en Heiniger die erg geschikt zijn voor dikke vachten en / of lange haren. Zo blijft deze pagina overzichtelijk en krijg je toch genoeg informatie om de juiste keuze te maken. Bij de producten zelf staat ook altijd een beschrijving over de hondentondeuses.

Aesculap Favorita

De Aesculap Favorita is geschikt voor alle vachtsoorten. Zeer krachtige motor en heeft een verwisselbare Skiptooth scheerkoppensysteem. Hiermee kun je verschillende kopjes gebruiken en deze hebben verspringende tandjes in het ondermes vanwege variërende lengtes. Hiermee kan je makkelijk door de dikke vacht heen scheren omdat de haren beter verdeeld worden. Dit maakt het ook zeer geschikt als professionele hondentondeuse en gebruikt men het vaak in trimsalons. Het voordeel van dit model is dat er verschillende versies zijn. Zo kun je kiezen voor de GT104 wat de meest gekozen is. Hiervan is ook een snellere hondentondeuse met 3000 toeren per minuut en zeer geschikt voor dikke vachten. Of je kunt kiezen voor een draadloze tondeuse namelijk de GT200 Cordless.

Andis Pulse ZR

Dit is één van de nieuwere modellen van Andis. De Andis Pulse ZR II is draadloos en heeft maar liefst 5 variabele scheersnelheden. Je hebt hier dus niet met een snoer te maken en heb je alle bewegingsvrijheid en met de 5 snelheden van 1800 tot 3800tpm maakt het deze tondeuse zeer geschikt voor dikke, zware en viltige vachten. De accu gaat wel tot 2 uur lang mee maar momenteel is er ook een aanbieding en krijg je er gratis een extra accu bij. Op de product pagina kun je ook nog een video vinden van dit model. Het is ook zeer geschikt als een paarden tondeuse.

Heiniger Saphir

Heiniger is een populair merk onder de tondeuses en scheermachines. Al jaren is het merk enorm betrouwbaar en degelijk gebleken en zijn de gebruikers enorm positief over de apparaten gezien de ervaring en reviews bij de producten. De Heiniger Saphir wordt ook veel gebruikt als tondeuse voor dikke vachten omdat de motor erg krachtig is. Bovendien is deze vrij stil en de meeste uitvoeringen zijn op accu. Het scheerkoppen systeem is ook uitstekend net zoals de 2 andere modellen die hier beschreven worden. Hiermee kun je goede, degelijke kwaliteit kopjes aanschaffen voor verschillende haarlengtes.

Helaas zijn de modellen van Heiniger momenteel moeilijk leverbaar dus het is mogelijk dat de modellen uit voorraad zijn.

Wat is belangrijk?

Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden want met een verkeerde hondentondeuse kan het problemen opleveren bij de hond. Je krijgt dan niet het gewenste resultaat en het is zeker niet prettig voor de hond.

Goede hondentondeuse

Een goede hondentondeuse is natuurlijk belangrijk voor zowel dikke als normale vachten. Er zijn goedkopere tondeuses verkrijgbaar maar deze zijn niet geschikt voor de zware vacht. Een goede hondentondeuse bestaat uit een krachtige motor met een sterke scheerkop. Mocht de motor niet krachtig genoeg zijn dan is de kans dat je vast in de vacht komt te zitten. Of dat er nog steeds haren achterblijven en dat het veel tijd, moeite en geld kost omdat je alsnog naar een honden trimsalon moet om het resultaat te verbeteren. De betere hondentondeuse voor dikke vachten zijn niet altijd goedkoop maar je voorkomt zo wel veel ellende voor jou en je hond.

Scheerkoppen

Voordat je een keuze maakt voor een hondentondeuse bekijk eerst of het verwisselbare scheerkoppen heeft. De meeste merken hebben wel verschillende scheerkoppen voor verschillende haarlengtes maar het komt ook voor dat het een vaste scheerkop heeft. Deze is niet verwisselbaar en moet je losse plastic opzetkammen gebruiken om zo de juiste haarlengte te scheren. Honden tondeuse opzetkammen kunnen snel slijten en zijn zeer geschikt bij normale vachten. Bij de dikkere vachten kan het beter zijn dat je gebruik maakt van een tondeuse met verwisselbare scheerkoppen. Deze bevatten namelijk de snijmessen en zijn een stuk sterker en er zit verschil tussen grofheid van de tanden. Je kunt met een grovere scheerkop de vacht scheren. Dit gaat sneller en beter maar is wel minder netjes. Hiervoor zou je fijnere kop kunnen gebruiken om zo het gewenste scheer resultaat te krijgen. Dat is het voordeel van een verwisselbaar scheerkopsysteem.

Scheersnelheid

Voor de dikke vacht is een hoge scheersnelheid wel een vereiste. In combinatie met de krachtige motor zorgt het ervoor dat je makkelijk door de vacht gaat. Een scheersnelheid van 2800 toeren per minuut of meer is zeer geschikt hiervoor.

Wanneer de hond erg last heeft van een zware vervilte vacht kun je er ook voor kiezen om een hondentondeuse met meerdere scheersnelheden te kopen. Als het dan wat moeilijker door de vacht heen gaat kun je de snellere stand gebruiken.

Onderhoud

Tijdens het scheren is het advies om elke 10 minuten een druppeltje tondeuse olie te gebruiken. Hiermee blijven de scheermessen soepel en snel over elkaar heen gaan. Mochten er soms plukken haar tussen de messen zitten is het ook verstandig om deze af en toe te verwijderen. Hiermee verleng je ook de levensduur van de tondeuse en het is veiliger voor de hond.

Geluid

Misschien is de hond bang van het geluid wanneer je de vacht scheert. Voordat je daadwerkelijk gaat scheren kan je dan de hond al laten wennen aan het geluid door het een paar keer aan te doen zonder te scheren. Wanneer je kiest voor een goede hondentondeuse zijn deze meestal ook redelijk stil. Heeft de tondeuse verschillende scheersnelheden gebruik dan de lagere standen. Deze maken meestal minder lawaai dan de snellere standen omdat deze meer kracht vragen. Meer tips kan je lezen op onze blogpost: hond scheren.

Klik om te stemmen
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]