Hondentondeuse

Hondentondeuses van topmerken als Oster, Aesculap, Heiniger, Wahl en Andis, inclusief tondeuses voor dikke vachten en voor de professionele honden trimsalon.

Andis Clipper Multitrim CLT
Wahl clipper Adore Cordless
Wahl clipper Adelar cordless
Andis Pro-Animal EBC Hondentondeuse
Wahl clipper Vetiva Mini
Andis Pulse LI5 accu trimmer
Wahl clipper Adelar PRO cordless
Wahl clipper KM2 (Pink)
Oster Golden A5
Wahl clipper Creativa Cordless Roze
Andis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse
Oster Golden A5 2 speed
Oster Pro600i
Andis Pulse Ion RBC
Wahl clipper Avalon
Heiniger Saphir Cord 707-700 70
Andis Endurance BDC Pro Tondeuse
Oster A6 comfort 3-speed
Wahl clipper KM10
Oster A6 Slim 3-speed tondeuse
Heiniger Saphir Style accu tondeuse #707-750-70k
Heiniger Saphir accu tondeuse #707-800-70
Aesculap Favorita 2 GT 104
Andis ShowEdge FHC
Oster Pro3000i
Andis Pulse ZR II Black met 2 accu's
Aesculap Favorita Speed GT114 tondeuse
Aesculap Favorita-CL GT200 CordLess 2 accu's

Welke hondentondeuse 

Welke hondentondeuse je het beste kunt kopen hangt af van verschillende factoren. Scheer je dagelijks of slechts af en toe? Wat voor hond heb je, heeft hij een zware, dikke vacht of niet? En natuurlijk het prijskaartje. 

Tondeuse met of zonder snoer

Hondentondeuses zijn er in grofweg 2 soorten : je hebt tondeuses op accu en tondeuses met snoer. De snoerloze variant is makkelijk omdat je geen onhandige draad hebt die mogelijk in de weg kan zitten. Echter ben je wel gebonden aan de batterijduur van de trimmer. Voor een wat langere trimduur kun je kiezen voor de Oster Pro3000i, deze heeft een batterijduur van 2 uur.

Een hondentondeuse met accu kan tragere scheermessen hebben. Vooral bij een hond met een dikke, zware vacht kies je dus beter voor een variant met snoer.

Trimsnelheid

Het aantal toeren per minuut bepaalt hoe snel en vlot je door de vacht van je hond kunt scheren. Voor verschillende gebieden van je hond, heb je ook verschillende snelheden nodig. Een hondentondeuse met variabele snelheid is krachtig en vooral geschikt voor honden met een dikke vacht.

Geluid

Ook op het gebied van geluid verschillen tondeuses van elkaar. Het komt erop neer dat je het beste een tondeuse kunt kiezen met de minste vibraties bij hoge snelheden. Daar hebben honden – met hun uitstekende gehoor – het minst last van. Als je specifiek op zoek bent naar een stille hondentondeuse bekijk dan eens de Oster A6. Deze geeft ook de minste trillingen, fijn voor het scheren van een sensibele of bange hond.

Tondeuses voor moeilijke hondenvachten

Bij een moeilijke hondenvacht kun je denken aan een dikke vacht, een ondervacht een fleece vacht of een vacht met veel klitten of vuil. Andis Ultra Edge en Oster Powermax zijn fijne instapmodellen.

Oster Powerpro Ultra is een tondeuse speciaal voor het scheren van zware hondenvachten. Door professionele hondentrimsalons wordt vaak de Aesculap Favorita 2 gebruikt.

Scheermessen en scheerkoppen

Om goed door de vacht van je hond heen te komen zijn er voor iedere klus verschillende scheerkoppen en scheermessen beschikbaar. Bijvoorbeeld een speciale scheerkop voor terriers, of een smal scheerkopje voor poten. Er zijn ook scheerkoppen om maximale vachtlengte te behouden. Voor dit doel kun je ook verschillende opzetkammen gebruiken. In ons onderdelen menu vind je verschillende optie

Wat is de beste hondentondeuse?

Hondentondeuses komen in veel soorten en maten. Maar wat is de beste tondeuse voor uw hond?

Dit zijn de beste tondeuses voor honden:

Andis AGC Super 2 Speed

De Andis AGC Super 2 Speed is misschien wel de meest populaire hondentondeuse van Andis. Hij is geschikt voor professioneel gebruik en geschikt voor elke hondenvacht, ook voor zware vachten. Er zijn namelijk verschillende scheerkoppen beschikbaar voor deze hondentondeuse. Hij is sterk en stil.

Wahl Clipper

Ook de Wahl clipper scheert goed door elke hondenvacht, zelfs door vervilte vachten. Voor de Wahl Clipper zijn verschillende opzetkammen beschikbaar.

Oster Pro 3000i hondentondeuse

De Oster Pro 3000i is een professionele hondentondeuse. Hij scheert snel en goed door zelfs de zwaarste hondenvachten. Voordeel van deze hondentrimmer is dat het een snoerloze accu tondeuse is.

Andis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse
Wahl clipper KM10
Oster Pro3000i

Scheermessen en scheerkoppen

Om goed door de dikke vacht van je hond heen te komen zijn er voor iedere klus verschillende scheerkoppen en scheermessen beschikbaar. Bijvoorbeeld een speciale scheerkop voor terriers, of een smal scheerkopje voor poten. Er zijn ook scheerkoppen om maximale vachtlengte te behouden. Voor dit doel kun je ook verschillende opzetkammen gebruiken. In ons onderdelen menu vind je verschillende optie

Tips voor het trimmen van de hond

Een hond scheren doe je in alle rust. Je hebt hiervoor een goed honden scheerapparaat nodig. Was de hond met shampoo. Als hij opgedroogd is plaats je hem op een verhoging. Laat de hond rustig wennen aan het geluid van de hondentondeuse zodat hij niet gespannen raakt.

Bouw het rustig op, trimmen en scheren hoeft niet vervelend te zijn als je er van begin af aan positief en rustig mee bezig bent. Je kunt overal beginnen met het scheren van de hond maar het beste werkt om een vaste volgorde aan te houden.

Welke honden moet je scheren?

Labradoodles, Shih-tzu, Maltezer, Poedel en Lhasa Apso kunnen zonder problemen getrimd worden met een goede hondentondeuse. In principe kun je elke hond trimmen, maar voor sommige hondenrassen is scheren niet wenselijk.

Waarom trim je een hond?

Bepaalde hondenrassen scheer je omdat het er mooier uitziet, zoals de poedel. Je kunt een hond ook scheren omdat het hygiënischer is of omdat de hond teveel haar heeft in de zomer. Labradoodles moeten om hun vacht iedere acht weken getrimd worden, er zijn zelfs speciale ‘doodletrimmers’.

Hoe trim je een hond?

Zo trim je een hond:
trim de vacht van de nek en schouders van de hond met de haren mee
trim de kop van de hond en scheer naar kin en hals
scheer de poten of gebruik i.p.v. een tondeuse een schaar
trim de vacht van de rug en flanken van de hond
scheer de achterpoten of gebruik i.p.v. de hondentondeuse een schaar
scheer de buik en het anaalgebied eventueel iets dichter op de huid
Voor meer informatie kun je onze uitgebreide pagina voor het zelf scheren van je hond bekijken.

Welke hondentondeuse heb ik nodig?

Kies een tondeuse die geschikt is voor het hondenras. Bij sommige tondeuses kun je de kop wisselen zodat deze geschikt wordt om honden met een zware vacht te scheren.

We hopen dat we je wat meer informatie hebben kunnen verschaffen over het kiezen van de juiste hondentondeuse en op welke manier je een hond kunt trimmen.  Zit je nog steeds met je handen in het (honden) haar? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.