Op zoek naar een goede hondentondeuse? Op deze pagina vind je alle tondeuses voor honden van topmerken als Oster, Aesculap, Heiniger, Wahl en Andis, waaronder de Andis AGC Super 2 Speed. Ook voor zware hondenvachten en tondeuses voor de professionele honden trimsalon.

Oster home grooming kit
Andis Easy Clip Li
Andis Pro-Animal EBC Hondentondeuse
Wahl clipper Adelar cordless
Wahl clipper Super Groom Cordless
Oster Powermax 2 Speed Tondeuse
Wahl clipper KM2 (zilver)
Wahl clipper Bravura Cordless
Oster Pro600i
Andis UltraEdge AGCB super 2 speed Brushless hondentondeuse
Andis Pulse Ion RBC
Oster A6 comfort 3-speed
Andis Endurance BDC Pro Tondeuse
Wahl clipper KM10
Oster Powerpro Ultra
Heiniger Saphir Style accu tondeuse #707-750-70k
Heiniger Saphir accu tondeuse #707-800-70
Andis Pulse ZR II met 2 accu's
Aesculap Favorita 2 GT 104
Andis ShowEdge FHC
Oster Pro3000i
Aesculap Favorita Speed GT114 tondeuse
Aesculap Favorita-CL GT200 CordLess

Welke hondentondeuse heb ik nodig?

Welke tondeuse je kiest hangt af van verschillende factoren. Scheer je dagelijks of slechts af en toe? Wat voor hond heb je, heeft hij een zware vacht of niet? En natuurlijk het prijskaartje. Daarvoor zit je hier goed, er zijn regelmatig hondentondeuses in de aanbieding.

Snoerloze hondentondeuse

Hondentondeuses hebben verschillende variaties: je hebt tondeuses op accu en tondeuses met snoer. De snoerloze variant is makkelijk omdat je geen onhandige draad hebt die mogelijk in de weg kan zitten. Echter ben je wel gebonden aan de batterijduur van de trimmer. Voor een wat langere trimduur kun je kiezen voor de Oster Pro3000i, deze heeft een batterijduur van 2 uur.

Een hondentondeuse met accu kan tragere scheermessen hebben. Vooral bij een hond met een dikke, zware vacht kies je dus beter voor een variant met snoer.

Trimsnelheid

Het aantal toeren per minuut bepaalt hoe snel en vlot je door de vacht van je hond kunt scheren. Voor verschillende gebieden van je hond, heb je ook verschillende snelheden nodig. Een hondentondeuse met variabele snelheid is krachtig en vooral geschikt voor honden met een dikke vacht.

Geluid

Ook op het gebied van geluid verschillen tondeuses van elkaar. Het komt erop neer dat je het beste een tondeuse kunt kiezen met de minste vibraties bij hoge snelheden. Daar hebben honden – met hun uitstekende gehoor – het minst last van.

Stille hondentondeuse

Als je specifiek op zoek bent naar een stille hondentondeuse bekijk dan eens de Oster A6. Deze geeft ook de minste trillingen, fijn voor het scheren van een sensibele of bange hond.

Tondeuses voor moeilijke hondenvachten

Bij een moeilijke hondenvacht kun je denken aan een dikke vacht, een ondervacht een fleece vacht of een vacht met veel klitten of vuil. Andis Ultra Edge en Oster Powermax zijn fijne instapmodellen.

Oster Powerpro Ultra is een tondeuse speciaal voor het scheren van zware hondenvachten. Door professionele hondentrimsalons wordt vaak de Aesculap Favorita 2 gebruikt.

Scheermessen en scheerkoppen

Om goed door de vacht van je hond heen te komen zijn er voor iedere klus verschillende scheerkoppen en scheermessen beschikbaar. Bijvoorbeeld een speciale scheerkop voor terriers, of een smal scheerkopje voor poten. Er zijn ook scheerkoppen om maximale vachtlengte te behouden. Voor dit doel kun je ook verschillende opzetkammen gebruiken. In ons onderdelen menu vind je verschillende opties.

Tips voor het scheren van een hond

Een hond scheren doe je in alle rust. Je hebt hiervoor een goede hondentondeuse nodig. Was de hond met shampoo. Als hij opgedroogd is plaats je hem op een verhoging. Laat de hond rustig wennen aan het geluid van de hondentondeuse zodat hij niet gespannen raakt.

Waarom zou je een hond scheren?

Bepaalde hondenrassen scheer je omdat het er mooier uitziet, zoals de poedel. Je kunt een hond ook scheren omdat het hygienischer is of omdat de hond teveel haar heeft in de zomer. Labradoodles moeten om hun vacht iedere acht weken getrimd worden, er zijn zelfs speciale ‘doodletrimmers’.

Je kunt overal beginnen met het scheren van de hond maar het beste werkt om een vaste volgorde aan te houden:

  • scheer de vacht van de nek en schouders van de hond
  • nu ga je de kop van de hond scheren en beweeg je naar kin en hals
  • scheer de poten of gebruik i.p.v. een tondeuse een schaar
  • de rug van de hond scheren en de zijkanten
  • scheer de achterpoten of gebruik i.p.v. de hondentondeuse een schaar
  • scheer de buik en het anaalgebied eventueel iets dichter op de huid

Wat is de beste hondentondeuse?

De beste hondentondeuses zijn o.a. de Andis Super 2 speed, de Wahl Clipper, De Oster Pro 600i en de Aesculap favorita. Ook de Heiniger Saphir is een populaire hondentrimmer.

De meeste honden tondeuses zijn ook geschikt voor paarden. Vooral de Aesculap Favorita en de Heiniger Saphir worden hiervoor veel gebruikt.

We hopen dat we je wat meer informatie hebben kunnen verschaffen over het kiezen van de juiste hondentondeuse en op welke manier je een hond kunt trimmen.  Zit je nog steeds met je handen in het (honden) haar? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.