Hondentondeuse Labradoodle

Het kan prijzig worden om elke keer de labradoodle naar de trimsalon te brengen. Zo kiezen er steeds meer mensen voor om zelf de doodle te scheren of trimmen en een hondentondeuse labradoodle aanschaffen. Zeker bij meerdere honden kan dit erg interessant zijn en is dit een eenmalige investering maar wel een besparingen van veel kosten.

Clipr Ultimate

Beste draadloze tondeuse

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Weinig trillingen en geluid
 • Draadloos, met extra accu
 • Groot aanbod in scheerkoppen
 • Lange levensduur en garantie

Andis AGCB UltraEdge

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Stille, koele motor
 • Snap-on scheerkoppen systeem
 • Scheerstanden: 3000 & 3800 toeren
 • Jarenlange, bewezen topkwaliteit

Aesculap Favorita 2

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Beste keuze voor dikke vachten
 • Ideaal voor professioneel gebruik in trimsalon
 • Krachtige, geluidsarme motor
 • Ruim aanbod in scheerkoppen

Labradoodle trimmen

De vachten van labradoodles kunnen verschillen en heb je de soorten Curly, Fleece en een combinatie van allebei, genaamd Curly Fleece. Curly heeft sterke krullen zoals de naam al zegt, en wordt ook wel eens wol genoemd. Fleece heeft alleen een klein beetje krulslag. Maar voor allebei de vachten is het mogelijk om zelf te trimmen. Met trimmen kun je verschillende technieken gebruiken, zoals borstelen, ontklitten, knippen of scheren.

Borstelen

Regelmatig zal je de vacht moeten borstelen met een hondenborstel. Activet hondenborstel wordt het meest gebruikt voor het borstelen van de vacht. Deze borstels hebben lange pinnetjes en zijn flexibel. Hierdoor gaat het borstelen een stuk sneller en soepeler door de vacht. Daarmee is het een stuk fijner voor de hond als voor jezelf. Met de juiste borstel zorg je er ook voor dat er niet veel klitten ontstaan en daardoor niet veel hoeft te ontklitten.

Labradoodle scheren

Als je er voor kiest om zelf je labradoodle trimmen met tondeuse, is het beter dat je een hondentondeuse aanschaft waar meerdere scheerkoppen op kunnen. Hiermee kun je verschillende haarlengtes scheren en behaal je zo jouw gewenste resultaat. In het begin zal het misschien wel wennen zijn voor de hond en jezelf. Maar met de juiste tondeuse en voorbereiding zal het zeker lukken.

Hier vind je ook nog een instructie video en tips over zelf je labradoodle scheren.

Wat is de beste labradoodle hondentondeuse?

We adviseren om de Labradoodle elke 8 tot 10 weken te trimmen. Dit is dus 5 tot 6 keer op een jaar. De gemiddelde prijs is rond 65 euro per bezoek dus kost dit jaarlijks tussen de 300 en 400 euro. Zo kan het investeren in een tondeuse van goede kwaliteit op termijn een stuk goedkoper zijn. Wij hebben een selecte gemaakt van de beste scheerapparaten en lichten deze hieronder toe.

Andis AGC Ultra Edge 2-speed

Veel eigenaren van doodles gebruiken de hondentondeuse Andis AGC 2 Super speed. Deze heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en is ook in de aanbieding. Dit betekent dat je bij een eenmalige aanschaf, veel geld kan besparen omdat je hier lang mee kan doen. Het is geschikt voor alle hondenvachten en heeft 2 scheersnelheden waarbij je met een turbostand kun je ook de moeilijkere vachten scheren. Door het Snap-On scheerkoppensysteem passen er ook veel kopjes op van andere merken waardoor het aanbod erg groot is.

Clipr Ultimate

Heb je liever de voorkeur voor een draadloze Labradoodle tondeuse dan is de Clipr Ultimate 2 Speed een goede keuze. Dit is één van de nieuwste modellen en is momenteel in de aanbieding en inclusief gratis extra accu en opbergdoos.

Dit is de beste hondentondeuse op dit moment en geschikt voor alle vachten en ideaal voor Labradoodles. Met de juiste scheerkoppen kun je de hond naar wens scheren en met twee scheersnelheden gaat dit ook zonder problemen. Een tondeuse op accu is makkelijk bij het scheren omdat er geen snoer in de weg zit en het fijn in de hand ligt. Het is vergelijkbaar met de Andis Ultra Edge maar het grote verschil is dat het dus draadloos is.

Aesculap Favorita

Zoek je een professionele hondentondeuse voor jouw Labradoodle of heb je een trimsalon? De Aesculap Favorita 2 GT104 is hiervoor zeer geschikt en kun je met de krachtige motor veel vachten scheren zonder dat het snel warm wordt. Aesculap heeft ook veel scheerkoppen in het assortiment en kun je de haarlengte scheren die nodig is. Het geeft ook relatief weinig trillingen en geluid tijdens het scheren en daarom ook een goede keuze bij bange of schuwe honden.

Veelgestelde vragen:

Wanneer de labradoodle een leeftijd van 6 maanden heeft, is het raadzaam om elke 8 tot 10 weken de vacht te trimmen. Zo houd je de vacht klitvrij en is dit beter voor de verzorging van de hond. Met de juiste tondeuse kun je ook zelf leren om de doodle te trimmen. Deze selectie hebben wij samengesteld uit eerdere ervaringen en ook reviews van andere gebruikers. Samen met de tips kun je zelf ook de hond een trimbeurt geven.

Elke 8 tot 10 weken kun je een bezoek naar de trimsalon doen om de vacht te laten trimmen. Je kan er ook voor kiezen om dit zelf te trimmen om de kosten te besparen. Als de hond 5 of 6x per jaar naar de trimsalon gaat zijn de eenmalig kosten voor een professionele hondentondeuse een stuk lager. Zo kun je zelf ook kiezen hoe vaak je de labradoodle wilt trimmen omdat je dan niet meer op extra kosten hoeft te letten.

Vachten van Labradoodles kunnen verschillen maar in het algemeen kan je de haren zeker knippen. Dit duurt wel een stuk langer dan wanneer je met een tondeuse de vacht scheert. Dit geeft ook net zo’n mooi resultaat als wanneer je de haren van de doodle knipt.

De gemiddelde prijs om je labradoodle te trimmen bij een trimsalon is rond de 60-70 euro. Zeker vanwege stijgende prijzen kan het interessant zijn om zelf de hond te trimmen of scheren. Dit lijkt moeilijk en mocht je weinig tot geen ervaring hebben dan is dit in het begin zeker goed wennen. Wil je zelf je labradoodle leren trimmen? Hier lees je meer informatie.

Ja dat is zeker mogelijk. Kies dan wel voor een speciale hondentondeuse met de juiste scheerkop die geschikt is voor het soort vacht van de labradoodle. Zo kun je er voor kiezen om zelf de doodle te trimmen om bijvoorbeeld de kosten van een trimsalon te besparen. Met deze tips en een selectie aan goede labradoodle tondeuses kun je zelf aan de slag.