Hondentondeuse Labradoodle

De labradoodle elke keer naar de trimsalon te brengen, loopt in de kosten. Je kan ook zelf je doodle scheren of trimmen en een hondentondeuse labradoodle aanschaffen. Dit is een eenmalige investering maar je bespaart er wel veel kosten mee.

Labradoodle trimmen

De labradoodle kan verschillende soorten vacht hebben. Zo heb je de soorten Curly, Fleece en een combinatie van allebei, genaamd Curly Fleece. Curly heeft sterke krullen zoals de naam al zegt, en wordt ook wel eens wol genoemd. Fleece heeft alleen een klein beetje krulslag. Maar voor allebei de vachten is het mogelijk om zelf te trimmen. Met trimmen kun je verschillende technieken gebruiken, zoals borstelen, ontklitten, knippen of scheren.

Borstelen

Regelmatig zal je de vacht moeten borstelen met een hondenborstel. Activet hondenborstel wordt het meest gebruikt voor het borstelen van de vacht. Deze borstels hebben lange pinnetjes en zijn flexibel. Hierdoor gaat het borstelen een stuk sneller en soepeler door de vacht. Daarmee is het een stuk fijner voor de hond als voor jezelf. Met de juiste borstel zorg je er ook voor dat er niet veel klitten ontstaan en daardoor niet veel hoeft te ontklitten.

Labradoodle scheren

Als je er voor kiest om zelf je labradoodle trimmen met tondeuse, is het beter dat je een hondentondeuse aanschaft waar meerdere scheerkoppen op kunnen. Hiermee kun je verschillende haarlengtes scheren en behaal je zo jouw gewenste resultaat. In het begin zal het misschien wel wennen zijn voor de hond en jezelf. Maar met de juiste tondeuse en voorbereiding zal het zeker lukken.

Hier vind je ook nog een instructie video en tips over zelf je labradoodle scheren.

Wat is de beste labradoodle hondentondeuse?

We adviseren om de Labradoodle elke 8 tot 10 weken te trimmen. Dit is dus 5 tot 6 keer op een jaar. De gemiddelde prijs is rond 65 euro per bezoek dus kost dit jaarlijks tussen de 300 en 400 euro. Veel eigenaren van doodles gebruiken de hondentondeuse Andis AGC 2 Super speed. Deze prijs is minder dan 200 euro en is ook in de aanbieding. Dit betekent dat je bij een eenmalige aanschaf, veel geld kan besparen omdat je hier lang mee kan doen. Bekijk hier de aanbieding:

Heb je liever de voorkeur voor een draadloze Labradoodle tondeuse dan is de Clipr Ultimate 2 Speed een goede keuze. Dit is één van de nieuwste modellen en is momenteel in de aanbieding en zit er een gratis extra accu en opbergdoos bij. Geschikt voor alle hondenvachten en daarom een uitstekende keuze voor Labradoodles.

Of wil je meer hondentondeuses voor labradoodles bekijken, kijk dan bij onze hondentondeuses.

Prijs van labradoodle trimmen?

De gemiddelde prijs om je labradoodle te trimmen bij een trimsalon is rond de 60-70 euro. Wil je zelf je labradoodle leren trimmen? Hier lees je meer informatie.

Wanneer labradoodle trimmen?

Wanneer de labradoodle een leeftijd van 6 maanden heeft, is het raadzaam om elke 8 tot 10 weken de vacht te trimmen. Zo houd je de vacht klitvrij en is dit beter voor de verzorging van de hond. Meer informatie vind je hier.

Hoe vaak labradoodle trimmen?

Elke 8 tot 10 weken kun je een bezoek naar de trimsalon doen om de vacht te laten trimmen. Je kan er ook voor kiezen om dit zelf te trimmen om de kosten te besparen. Meer informatie kun je hier vinden.

Labradoodle knippen of scheren?

Je kan de labradoodle zeker knippen maar dat kan wel lang duren. Daarom is een tondeuse voor scheren een stuk sneller en kan je zeker een net zo mooi resultaat behalen.

Kun je zelf een labradoodle trimmen met tondeuse?

Ja dat is zeker mogelijk. Mocht je de kosten van een trimsalon willen besparen en zelf je doodle scheren. Dan is dit zeker mogelijk na het lezen van deze instructies.