Hoe scheer je een hond? Lees deze tips.

| | ,

In dit artikel lees je tips over hoe je zelf je hond kunt scheren. Het voordeel van het zelf trimmen is dat je het in alle rust in je eigen omgeving kunt doen. Zorg ervoor dat je de juiste hondentondeuse gebruikt. Voor verschillende vachtlengtes zijn er opzetkammen en scheerkoppen beschikbaar.

Bereid de hond voor op het scheren

Plaats de hond op de tafel. Oefen met de hond en maak er een spelletje van. Laat hem rustig wennen aan het geluid van de tondeuse. Als de hond braaf is beloon je hem. Neem de tijd en ga altijd rustig te werk.

Zorg voor een schone, droge vacht

Door een schone, droge hondenvacht gaat de tondeuse makkelijker en het is minder vervelend voor de hond. Verwijder klitten met een schaar en pas op dat je niet in de huid knipt.

Scheer de hond

Scheer de hond eerst vanaf de kop via de nek naar de schouders. Vervolgens scheer je vanaf de oren via de hals naar beneden. Druk niet door klitten heen en trek de huidplooien van de hond glad.

Nu zijn de voorpoten aan de beurt. Daarna scheer je de rug van de hond en de flanken en scheer door over de achterpoten. Scheer altijd met de haren mee, anders wordt de vacht te kort.

Voorzichtig scheren

Scheer voorzichtig, een hondenhuid is vrij dun en er zijn een aantal plekken extra gevoelig, zoals rondom de genitalien, de tepels en de ogen.

Wil je liever een filmpje bekijken over hoe je het beste je hond kunt scheren? Bekijk dan deze video: Scheerbeurt voor je hond .

Werk met een goede hondentondeuse

De tondeuse uit dit filmpje is de Andis Pulse ZR hondentondeuse. Met een RVS opzetkam.