Heiniger scheermachine

Heiniger scheermachines zijn robuuste scheerapparaten voor paarden, schapen en koeien. De schapenscheermachines van Heiniger zijn ook geschikt voor professionele schaapscheerders. Heininger heeft ook een goede hondentondeuse op de markt : de Heiniger Saphir.

Alle Heiniger aanbiedingen:

Hieronder staan alle modellen beschreven met hun specificaties en pluspunten.

Heiniger tondeuse

Hieronder vind je verschillende tondeuses met informatie.

Heiniger Opal

Erg krachtige Heiniger tondeuse met een accuduur van maar liefst 240 minuten. En er is ook een aanbieding waar er 2 accu’s geleverd worden. Dat betekend dat je voorlopig niet zonder lege accu zit. De tondeuse heeft ook een indicator van hoeveel tijd je nog hebt om te scheren. En mocht de accu alsnog leeg gaan, deze is weer in 60 minuten opgeladen. Vanwege de populariteit van de opvolger van de Saphir komt het voor dat deze snel uitverkocht raakt. Maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven, of je kan wachten totdat het weer op voorraad komt. De Heiniger tondeuse heeft 2 scheer snelheden. De lage stand heeft 2600 snijbewegingen per minuut. En de snelle stand heeft 3100 snijbewegingen. Wij adviseren wel om alleen gebruik te maken van de lage stand, maar mocht je toch een boost nodig hebben dan kun je het wat sneller zetten. Voordat je gaat scheren is het wel belangrijk dat je klitten uit de vacht haalt, dit zou je kunnen doen met een ActiVet borstel. Maar vanwege de sterke motor heeft het geen probleem met dikke zware vachten. Is ook erg geschikt voor paarden, met 1 accu kun je zelfs een heel paard probleemloos scheren.

Specificaties Heiniger Opal

Verkrijgbaar met één of twee accu’s.
Accuduur: Tot wel 240 minuten.
Accu oplaadtijd: Maximaal 60 minuten.
Snijbewegingen: Twee standen, 2600 en 3100 per minuut.
Kijk hier voor een video over Heiniger Opal.

Heiniger Saphir

Deze Heiniger tondeuse is erg populair onder de professionele trimmers. Het wordt niet alleen gebruikt voor de hond, maar het is ook geschikt voor het paard. Dit model is licht van gewicht en ligt makkelijk in de hand. En vanwege de krachtige motor gaat het makkelijk door elke vachtsoort heen. Over dit product is ook een uitgebreide review onderaan dit artikel.

Heiniger scheermachine

Op zoek naar een scheerapparaat voor je paarden of koeien? Hier vind je verschillende modellen. Ook zijn er 2 scheermachines voor schapen.

Heiniger Xplorer

Draadloze Heiniger Xplorer wordt veel gebruikt voor het scheren van koeien en paarden. Het heeft een accu die erg lang mee gaat, tot wel 2 uur lang. Je kan er voor kiezen om de Heiniger Xplorer met 2 accu’s te kopen wanneer je veel dieren heeft. Dan kan er 1 accu in de oplader terwijl je gebruikt maakt van de andere accu. De oplaadtijd is maar slechts 60 minuten. Wanneer je accu die je gebruikt weer leeg is, wissel je het om. Er zijn verschillende varianten van Heiniger Xplorer op de markt, met verschillende koppen. Zo is de scheerkop 21/23t speciaal voor de koe, en scheerkop 31/23t speciaal voor het paard. Dus kijk altijd goed naar de specificaties welke scheerkop erbij zit, want de kop voor de koe is een beetje grover dan die voor paarden. Neem ook een kijkje op onze pagina: scheerapparaat koe.

Specificaties

De Heiniger Xplorer scheermachine is vrij snel met 2450 snijbewegingen per minuut. Met de lengte van 310mm en gewicht van 990gram, is het ook niet erg zwaar voor een scheermachine. Ook is het vrij geluidsarm, tot 65dB. De scheerkop heeft een scheerhoogte van 3mm. Inclusief opbergkoffer, acculader, scheermachine olie en een reinigingsborstel.

Heiniger Xperience

Heb je een lastige paard of pony? De Heiniger Xperience is één van de stilste scheermachines in de markt (68dB). Alleen de Heiniger Xplorer is iets stiller met 65dB. Mocht je dier bang zijn van het geluid, dan heeft het met dit model een stuk minder moeite waarschijnlijk. Het Heiniger scheerapparaat heeft een sterke motor van 200watt en is erg licht van gewicht. Het trilt ook niet erg, hierdoor kun je een lange tijd blijven scheren zonder dat je handen trillen na een tijdje. Je kunt probleemloos de manen en vacht van het paard scheren zonder dat de messen warm worden. De messen kunnen bij veel gebruik ook weer geslepen worden. Het is namelijk gemaakt van een speciale metalen legering, hierdoor krijg je een langere levensduur. Doordat het een magneetmotor heeft, heb je geen luchtstroom die de haren weg blazen.

Verschillende varianten

Er zijn 2 varianten op de markt, 1 speed en 2 speed. De één scheert met 2500 snijbewegingen per minuut, en de andere heeft nog een extra stand met 2900. Ook kun je kiezen of je scheermessen wilt geleverd krijgen voor koeien of paarden. Let hier altijd wel goed op voordat je het koopt, anders zijn er altijd nog losse Heiniger scheermessen verkrijgbaar. De koeienmessen hebben nummer 21/23 en voor de paarden is het nummer 31/15. De messen voor de koe zijn een stukje grover dan voor paarden. Mocht je andere messen nodig hebben, dan kun je dit ook altijd vragen.
Op deze pagina kun je ook een video vinden over de Heiniger Xperience.

Heiniger Progress

De Heiniger Progress Styles is één van de meest complete paarden scheerapparaat. In dit model zijn alle kenmerken verwerkt die je nodig hebt om een paard te scheren. Zo is het een lichtgewicht en vanwege de slanke handgreep, ligt het lekker in de hand. Ook is de motor flink verbeterd wat er voor zorgt dat het nog duurzamer, stiller en nog makkelijker is. Het heeft 2200 snijbewegingen per minuut en met het motorvermogen van 80 watt doet het zeker niet onder voor een ‘normale’ scheermachine met meer watt. Deze motor maakt ook weinig geluid, minder dan 70dB. Erg prettig voor paarden of andere dieren die bang zijn van het geluid van een scheermachine. En wordt geleverd met een handige opbergkoffer en inclusief scheermessen. De Heiniger Progress is verkrijgbaar in de zwarte kleur.

Heiniger Handy Clipper

Gaat al enkele jaren mee in de paardenwereld. Het heeft bewezen een betrouwbaar, degelijk en duurzaam scheermachine te zijn. De Heiniger Handy kun je ook gebruiken voor andere vee zoals koeien. Met de 3200 snijbewegingen per minuut gaat het zonder moeite door elke vacht. Wordt geleverd met een koffer, borstel, scheermachine olie en scheermessen. Deze scheermessen zijn standaard 31/15 en speciaal voor paarden. Dus mocht je een ander dier willen scheren, is het wel raadzaam om voor andere messen te kiezen. De scheermachine heeft een vast snoer met maar liefst een lengte van 5 meter. Het heeft een garantietermijn van 2 jaar, maar mocht er daarna toch nog iets kapot gaan. Dan zijn er ook altijd nog losse Heiniger onderdelen verkrijgbaar.

Heiniger Xpert

De Heiniger Xpert behoort tot de nieuwere generatie van scheermachines voor schapen. Het heeft een krachtige motor met 2 scheer standen, 2500 en 2800. Doordat de motor een moderne magneetmotor is, zorgt dit ervoor dat er geen lucht wordt uitgeblazen. Dus geen last van opvliegende haren in je gezicht. Vanwege de vorm van de behuizing, ziet het er niet alleen mooi uit. Maar ligt het ook nog eens lekker in je hand en kan je een lange tijd blijven scheren zonder problemen. Zeker omdat het een stuk lichter is dan de andere scheerapparten en ook iets stiller. Het wordt geleverd met de messen 714-000 Edge/Ovina 4/13. En zit in een mooie opbergkoffer samen met scheermes olie, borstel en een schroevendraaier.

Video

Ben je nog niet zeker of het iets voor je is? Hier vind je onder andere een video over dit scheerapparaat.

Heiniger VS84

Heiniger heeft naast tondeuses voor honden en paarden ook een speciale scheermachine voor schapen. Dit is een robuuste, krachtige scheermachine heeft 2400 snijbewegingen per minuut waardoor je moeiteloos schapen hiermee kan scheren. De machine trilt weinig en heeft een geluid van minder dan 86dB. De oerdegelijke scheermachine is gemaakt om het een lange tijd te kunnen gebruiken, want zelfs na een lange tijd wordt het niet warm. Is inclusief opbergkoffer, gereedschap, scheermesolie en 1 stel scheermessen.

Heiniger Saphir

Geschikt apparaat voor zowel honden als paarden.

Hond

Ben je op zoek naar een tondeuse voor de hond die je kunt gebruiken voor elke vachtsoort? De Heiniger Saphir is een goede keuze om te beginnen met scheren. Deze honden tondeuse gaat makkelijk door elke vachtsoort wanneer je het goede scheermes gebruikt. Het ligt er makkelijk in de hand en is licht van gewicht. Dat maakt het mogelijk om zelfs op de moeilijk bereikbare plaatsen een goed resultaat te krijgen.
Hier vind je ook nog een video waar een hond wordt geschoren met deze tondeuse: Bekijk deze video.

Paard

Voor de paarden is deze Heiniger Saphir Horse scheermachine ook erg geschikt. Het wordt namelijk veel gebruikt in de paardensport voor het toiletteren van het paard. Met het juiste scheermes gaat de machine makkelijk door de manen heen. Ook levert het weinig problemen wanneer je de andere plekken zoals de benen scheert. Het scheermachine is namelijk erg stil en vooral voor paarden is dit een pluspunt. Want paarden kunnen soms nogal bang zijn van het geluid van een scheerapparaat.

Heiniger Saphir aanbieding

Hier vind je aanbiedingen van de verschillende modellen:

Meer informatie

Heiniger Saphir accu tondeuse
Heiniger Saphir

Zelf je dieren trimmen heeft zo zijn voordelen. Je bespaart op de kosten en het dier blijft ook in zijn vertrouwde omgeving en je kan het in alle rust zelf doen. Of het nu voor je paard is of je wilt de hond scheren. De Heiniger Saphir is erg geschikt voor het scheren van je dieren. Dit model wordt ook vaak professioneel gebruikt en in de trimsalons en de paardensport. De tondeuse is draadloos verkrijgbaar met accu, of je kan kiezen voor één met een vast snoer. Momenteel wordt de versie met de accu erg populair. Dit komt omdat de accu van de nieuwste generatie is, en bij sommige modellen tot wel 90 minuten lang mee gaat. Ook is er een aanbieding waar er 2 accu’s bij zitten. Hierdoor kan je blijven scheren want de oplaadtijd is minder dan een uur. Dus kan je opladen terwijl je gebruik maakt van de andere accu. Leverbaar in verschillende kleuren waaronder zwart, blauw of paars.

Heiniger Saphir scheermes

Standaard wordt de Heiniger Saphir scheermachine geleverd met het scheermes nummer 10 (1.5mm), maar mocht je een ander scheermes nodig hebben dan kun je die hier vinden: Heiniger Saphir messen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van scheerkoppen van een ander merk zoals Andis, Oster, Moser en Wahl. Dit is een groot pluspunt tegenover andere merken!

Welke modellen zijn er?

Er zijn verschillende modellen leverbaar, hieronder zie je de namen met de productcodes.

Heiniger Saphir Cord 707-700-70

Dit model heeft een vast snoer en is verkrijgbaar in een zwarte, antraciet kleur. Erg geschikt voor honden.

Heiniger Saphir Accu tondeuse #707-800-70

Momenteel één van de populairste versies van deze tondeuse. Er worden namelijk 2 accu’s meegeleverd waardoor je gelijk goed zit, mocht je veel dieren hebben om te scheren. Deze versie is in de blauwe kleur en is inclusief 2 accu’s, laadstation, opbergkoffer en scheerkop.

Heiniger Saphir Style accu tondeuse #707-750-70k

Mooie stijl tondeuse in de paarse kleur. Hierbij worden ook 2 accu’s geleverd samen met laadstation, scheerkop en schoonmaakborstel. Het scheert op 1 snelheid en de accu gaat wel tot 1 uur lang mee.

Heiniger Saphir accu tondeuse Zwart

De basic versie van de tondeuse in de zwarte kleur. Prima model om mee te beginnen en erg stil in gebruik. In tegenstelling tot de andere accu tondeuses heeft dit model 1 accu. De andere modellen hebben wel 2 accu’s mocht je veel dieren hebben om te scheren.

Wil je meer informatie over hoe je een paard kan scheren? Lees onze blog: Paard scheren

Welke Heiniger scheermachines zijn geschikt voor schapen?

De Heiniger Xpert en Heiniger VS84 zijn hiervoor geschikt.

Welke Heiniger tondeuses zijn geschikt voor honden?

De Saphir en de Opal zijn geschikt als hondentondeuse.

Welke scheerapparaten zijn geschikt voor paarden?

De Xplorer, Xperience en Progress zijn de meest verkochte scheermachines voor paarden.

Welke scheermachine kun je gebruiken voor koeien?

Bijna elk model voor paarden kun je ook voor koeien gebruiken. Let wel op dat er dan de goede scheermessen erbij zitten. Want voor koeien heb je een grover mes nodig.