Hauptner scheermessen

Is het weer tijd voor een nieuw scheermes voor je Hauptner scheermachine? Of ben je op zoek naar een ander mes voor één van je andere dieren? Hier vind je het aanbod in Hauptner scheermessen.

Hauptner bovenmes 279 4 tands

Bovenmes voor het scheren van schapen.

Hauptner bovenmes 863 22 tands

Bovenmes voor het scheren van koeien en paarden en grote honden.

Hauptner messenset 842/833

Ondermes voor het scheren van paarden en het fijn scheren van runderen.

Hauptner messenset 844/833

Ondermes voor het scheren van paarden en het fijn scheren van runderen.

Hauptner messenset 872/833

Ondermes voor het scheren van paarden en het fijn scheren van runderen.

Hauptner ondermes 862 18 tands

Ondermes, voor het scheren van vervuilde koeien en moeilijk te scheren plaatsen.

Hauptner ondermes 832 24 tands

Ondermes voor het scheren van schone koeien en het grof scheren van paarden.

Hauptner bovenmes 853 10 tands

Zeer grof bovenmes, ook te gebruiken voor enkele schapen.

Hauptner ondermes 852 11 tands

Scheermes voor het scheren van sterk vervuilde koeien.

Hauptner ondermes 268 13 tands

Standaard messen voor het scheren van schapen.

Hauptner messen zijn er voor verschillende dieren. Zo zijn er messen voor koeien, paarden of schapen. Elk diersoort heeft zo zijn eigen vacht dus is het ook belangrijk dat je het goede mes er voor gebruikt. Voor de schapen heb je bijvoorbeeld de Hauptner bovenmes 279 met 4 tanden. Maar voor de vacht van koeien en paarden heb je een veel fijner mes nodig. Maar dit staat vermeld bij elk mes voor welk diersoort het is.

Het Hauptner messensysteem bestaat dus uit een bovenmes en ondermes. Het is van belang om tijdens het scheren af en toe wat olie aan te brengen. Scheermachine olie is hier erg geschikt voor en adviseren wij om elke 10 minuten een druppeltje aan te brengen. Dan blijven de messen soepel langs elkaar heen glijden en krijg je zo het beste resultaat zonder dat de messen vast lopen. Mocht het toestel toch een keer vastgelopen zijn en er is een onderdeel kapot gegaan, dan is dit vaak ook geen probleem. Want er zijn ook losse Hauptner onderdelen leverbaar.

Onderdelen en Hauptner scheermessen zijn nog steeds in het assortiment. Maar het scheerapparaat zelf is erg moeilijk leverbaar. Als je toch op zoek bent naar een nieuwe veescheermachine of paardenscheermachine, neem dan een kijkje in op onze pagina’s. Daar zijn voldoende alternatieven beschikbaar die minstens net zo goed zijn als Hauptner. Er zijn daar ook topmerken zoals Aesculap of Heiniger die dezelfde kwaliteit hebben en ongeveer dezelfde prijsklasse zijn.