FURminator

Op zoek naar een FURminator borstel voor je dier? Hieronder vind je de verschillende varianten voor hond, kat, paard of kleine dieren.

FURminator aanbiedingen:

Ontbreekt er een kleur of model? Vaak staan er bij het product ook nog andere kleuren of varianten beschikbaar.

Over FURminator

FURminator maakt gebruik van hoge kwaliteit materiaal welke je veilig kunt gebruiken. De veiligheid van het dier en de gebruiker staat voorop en daarom is er materiaal gebruikt wat vrij is van giftige stoffen. De borstels en kammen zijn zo gemaakt dat de vacht of de huid niet beschadigt. De producten staan bekend vanwege het gebruiksgemak en de goede ervaring en reviews van de gebruikers. Doordat de borstels gepatenteerd zijn, kunnen andere merken deze niet snel namaken. Wat er dus voor zorgt dat er weinig borstels in de buurt van de resultaten van een FURminator komen. Doordat er veel positieve ervaringen zijn over deze borstels, is er bijna voor elk diersoort een variant op de markt gebracht. Deze varianten zijn speciaal afgestemd op de vacht om zo efficiënt, snel, en veilig het beste resultaat te krijgen.

Welke soorten zijn er?

Welk dier je ook hebt, er zijn FURminators voor verschillende diersoorten. Voor elk dier is er ook een model geschikt voor de grootte en / of haarlengte van de vacht. Zo heb je een FURminator voor een langharige hond hebt, of een kortharige hond. Voor katten heb je ook een versie voor de korthaar en langhaar. En er is een speciale borstel geschikt voor paarden. En mocht je een klein dier hebben zoals een konijn, hiervoor kun je ook een FURminator kopen.

Gebruiksaanwijzing:

Het is wel belangrijk dat je weet hoe een FURminator werkt en dat deze op de juiste manier gebruikt word. Zo heb je FURminator borstels en kammen. Voordat je gebruik maakt van de borstel is het belangrijk dat je eerst de vacht klitvrij en viltvrij maakt. Dit kun je doen met een borstel die hiervoor geschikt is.

Borstel altijd in de groeirichting van de haren mee en begin bij de kop en werk zo verder naar achteren toe. Hou rekening mee dat de buik, poten en genitaliën gevoelige plekken zijn dus daar moet je voorzichtig te werk gaan.

Met de Skin Guard voorkom je dat in de huid van het dier kan snijden. Doordat het makkelijk over de huid heen gaat, kun je soepel door de vacht heen borstelen. Maar het is wel van belang om geen druk uit te oefenen en probeer van de huid af te borstelen. Wanneer je borstelt kun je dit het beste doen met voorzichtig lange halen naar boven. En het is beter om niet te veel op 1 plek te borstelen, dit kan ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt. Wanneer je zit dat de huid rood word of geïrriteerd, stop dan direct.

De meeste borstels hebben een FURejector-knop en hiermee kun je het losse verwijdere haar makkelijk opruimen.

Hond

Labrador, cavalier of ander hondenras is geen probleem met de FURminators. Voor elke grootte hond en voor elke vachtsoort is een borstel te gebruiken. Bij de producten staat vermeldt voor welke vachten of rassen je het kunt gebruiken. Voor de honden heb je de maten S, M, L, XL.

Kortharige honden

Wanneer je gebruik maakt van de FURminator kortharige honden heb je nooit meer meerdere borstels nodig. Deze borstel doet al het werk van alle andere borstels samen en verwijdert zo dode, losse haren en borstelt gelijk de vacht waardoor het er verzorgd uit ziet. De ervaring van deze gebruikers is allemaal positief over het resultaat op hun verschillende hondenrassen zoals Golden retriever of labrador. Niet voor niets krijgt deze borstel hoge cijfers zoals je kan zien bij het product.

Langharige honden

Hetzelfde geldt voor de FURminator voor langharige honden. De maat L of XL is één van de meest gebruikte en best beoordeelde borstels. Zo heeft deze borstel het cijfer 4.7 van 5 sterren op meer dan 120 reviews. Zo heb je een stuk minder losse haren in je huis wanneer je deze borstel gebruikt, zeker bij hondenrassen die veel ruien.

Kat

Voor katten is er ook een variant voor kortharige- en langharige katten. Zo kun je de borstel kiezen die bij jouw kattensoort past. De kortharige borstel kun je gebruik met haren korten dan 5 centimeter. De langharige borstel is uiteraard dan geschikt voor 5 centimeter en langer.

Kortharige katten

Wanneer je de FURminator voor de kat gebruikt is het belangrijk om niet teveel druk uit te oefenen. Dit geldt voor alle borstels bij elk diersoort. Maar voor de kat is dit nog belangrijker omdat je anders teveel haren mee kan nemen of in te diep gaat en zo per ongeluk in de vacht of huid doet snijden. Wat ook kale plekken tot gevolg kan hebben. Wat veel genoemd wordt in de positieve reviews is dat de kat het ook  fijn vind wanneer je de FURminator gebruikt. Soms kan het gebeuren dat je net een nieuwe borstel gekocht hebt, en de kat het niet fijn vind wanneer je deze gebruikt. Dit heb je niet zo snel met deze borstel omdat het zo soepel door de huid heen gaat.

Langharige katten

Of je nu een Maine coon of andere langharige kat hebt, deze FURminator is geschikt voor het onderhouden van de lange haren. Hiermee voorkom je dat er klitten kunnen ontstaan en ook veel minder losse, dode haren in de vacht. De borstel neemt ook gelijk de haren mee van de ondervacht waardoor het resultaat nog optimaler is. De haren blijven ook goed in de borstel zitten en deze zijn eenvoudig te verwijderen met de FURejector-knop.

Paard

Wanneer je paard bijvoorbeeld last heeft van overtollig winterhaar kun je gebruik maken van de FURminator voor paarden. Vanwege het ergonomisch model ligt deze goed in de hand en kun je soepel door de vacht van het paard heen gaan. Hiermee kun je zonder problemen de losse haren of de haren van een dikke wintervacht verwijderen. Of je nu een paard of pony hebt, dit is een borstel waar je zeker geen spijt van krijgt. Hier kunnen geen borstels van andere merken tegenop.

Kleine dieren

Heb je een konijn of een ander knaagdier? Hiervoor kun je ook een FURminator voor gebruiken. De speciale FURminator voor kleine dieren is hier geschikt voor en helpt voor het verzorgen en onderhouden van de vacht. Met deze borstel kun je tot 99% van alle losse haren verwijderen wanneer je het regelmatig gebruikt. Doe dit 1 of 2 keer per week op droog haar. En geschikt voor konijnen, cavia’s en andere kleine huisdieren.

FURminator Slicker brush

Beschikt over een dubbele borstel kop met aan de ene zijde rechte haren en aan de andere kant gebogen borstelharen. Met de gebogen haren kun je makkelijk klitten verwijderen en met de rechte haren kun je de vacht goed borstelen en verzorgen zodat het mooier word. De borstel is door de ergonomische vorm makkelijk hanteerbaar want ligt goed in de hand. En met de speciale borstelkop kun je de hond goed borstelen omdat deze de natuurlijke vormen van de hond volgt. Hierdoor krijg je geen beschadigingen en irritaties tijdens het borstelen. Er zijn 2 versies verkrijgbaar voor verschillende vachten. De Firm is hard en geschikt voor middellange tot lange vachten. En de Soft is zacht en geschikt voor de korte, zijdeachtige of ruwe vachten.

Ben je op zoek naar een alternatief voor deze hondenborstel? Kijk dan naar de Activet hondenborstel.

Klik om te stemmen
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]