Effileerschaar hond

Wil je de hond knippen met een effileerschaar? Maar wat is nu een goede effileerschaar voor jouw hond? Hieronder zie je ons aanbod en informatie over hoe je een hond kan knippen met een effileerschaar.

Complete sets:

5-Delige Huisdier Knipset met Etui - Trimmen Hond

Knipset om uw huisdier te knippen. Ook geschikt voor kat, cavia of konijn.

Scharenset Hond - 8-Delige Scharenset

Geleverd met omlaag gebogen schaar, omhoog gebogen schaar, contourschaar en oor/oog trimschaar.

Professionele Hondenscharen Set - Extra Veilige Grooming Set - Trimscharen voor Honden

Professionele trimschaar voor de hond. Geleverd met 4 soorten scharen, kam en beschermhoes.

Scharenset Hond - 8-Delige Scharenset

Veel verkocht trimscharen set. Het maak dure trimsalons overbodig.

Decom 8-delige Dieren Trimset + Ondervacht Kam en Borstelhandschoen!

Compleet verzorging set. 4 scharen, 2 kammen, handschoen en beschermhoes.

All-StarPets 5-delige professionele scharenset voor uw hond of huisdier met etui

Geleverd met gebogen schaar, uitdunschaar, effileerschaar en knipschaar. Compleet trimscharen set hond

Losse schaar:

Wat is een effileerschaar?

De effileerschaar gebruik je om het haar uit te dunnen van jouw hond. Dit kan je doen na het scheren met een hondentondeuse. Of je kan het alleen gebruiken op gevoelige plaatsen. Waar je niet makkelijk kan komen met de tondeuse omdat dan de hond bang is. Bijvoorbeeld rond de snuit, oren en ogen van je hond.
Op de schaarbladen zitten tandjes en deze zorgen ervoor dat niet alle haren worden weggeknipt. Maar dat het de vacht alleen doet uitdunnen.

Verschil enkele of dubbele effileerschaar?

Er zijn verschillende soorten trimscharen om het haar uit te dunnen. Zo kan je de meeste gebruiken voor alle vachtsoorten, uitgezonderd de kortharige of gladharige honden. Maar je hebt ook de effileerschaar hond dubbel of enkel, wat is het verschil?

Enkele effileerschaar

Bij de enkelzijdige effileerschaar heeft alleen één kant tandjes. De andere zijde is gewoon vlak. Dit zorgt ervoor dat niet alle haren worden weggeknipt maar totaal rond de 30%. Dit zorgt ervoor dat je niet kan zien dat de hond geknipt is. Deze schaar is daardoor erg geschikt voor als je onervaren bent. En gebruik je meestal als je een model of coupe wilt knippen.

Dubbele effileerschaar

Bij de dubbelzijdige effileerschaar hebben allebei de kanten tandjes. Deze schaar knipt rond de 15% van alle haren weg. En is prima geschikt voor het uitdunnen van het haar. Ook voor gevoelige plekken is dit geschikt zoals rond de poten, oren of ogen.
Als je vind dat de vacht van de hond te dik wordt, dan kan je deze schaar gebruiken om het uit te dunnen. Wil je echt een model of coupe knippen? Dan is de enkele effileerschaar daar meer geschikt voor.

Hoe gebruik je de honden trimschaar?

Het is belangrijk om de hondenschaar goed te gebruiken. Eerst moet de vacht goed geborsteld worden, dit zou je kunnen doen met de goede ActiVet borstel. Heeft de hond een dubbele vacht, knip dan niet in de ondervacht. Dit kan er voor zorgen dat er krullen gaan ontstaan. Mocht je hond krullen hebben dan kun je ook gebruik maken van de chunker schaar. Deze grove effileerschaar wordt gebruikt om dikke vachten in model te brengen.
Met de trimschaar kan je wekelijks de lange haren rond de poten en ogen weg knippen. Ook kun je maandelijks kijken of er geen lange haren in de oren groeien. Zodat dit geen complicaties kan opleveren.

Het beste is om de schaar te gebruiken na het scheren van je hond. Wil je weten hoe je dit zelf kan doen? Kijk dan hier op: hond scheren met tondeuse