Eczeemdeken

Heeft je paard last van vervelende muggen en insecten? Wanneer je paard zomereczeem heeft dan kan een eczeemdeken met hals een uitkomst zijn. De kleinste mugjes kunnen er niet doorheen prikken.

Alle aanbiedingen:

Wat is de beste eczeemdeken?

In de zomermaanden is het belangrijk om een deken te dragen mocht je paard last hebben van insecten. De dekens zijn ook UV-werend wat ook goed is voor het dier. Voor elk paardenras zijn er eczeemdekens beschikbaar. Bij de dekens zelf staan de maten aangegeven die bij welk ras horen. Dus of je nu een Shetlander, IJslander of Friese paard hebt, het is allemaal leverbaar. Voor de grotere of bredere paarden zijn er speciaal gemaakt Big Neck dekens. Deze passen beter voor het dier want hebben een bredere hals en dit zorgt niet voor irritaties. Want het is van belang om de juiste pasvorm voor jouw paard te hebben. Pas dus altijd je nieuwe deken voordat je het daadwerkelijk gaat gebruiken. Verkeerde maten kunnen zorgen dat het zweet niet makkelijk weg kan dus kunnen blessures veroorzaken.

Eczeemdeken Shetlander

Als je een Shetlander hebt of een mini Shetlander is het soms lastig om voor deze mini paardjes een paardendeken te vinden. Maar onder andere het merk QHP heeft voldoende aanbod in kleine maten namelijk vanaf 75 tot 225. Neem een kijkje op de website en kies zo jouw deken uit.

Merken

Van welke merken zijn er eczeemdekens? Het assortiment bevat onder andere de bekende merken Bucas, QHP en Horseware Rambo. Voor het volledige aanbod kun je kijken bij alle dekens en daar filteren op merk.

Eczeemdeken Zebra

De dekens zijn in verschillende kleuren leverbaar zoals grijs, bruin of zebra. Vooral de eczeemdeken zebra wint de laatste jaren aan populariteit en dat is niet zonder reden. Namelijk de zebraprint zorgt er voor dat de vliegen op afstand blijven vanwege het gestreept patroon. Dit heeft namelijk een lichte reflectie wat voor irritatie werkt voor muggen en insecten.

Wanneer eczeemdeken op doen?

Heeft je paard veel last van mugjes en insecten? Dan kan dit gevolgen hebben, daarom is het raadzaam om je paard in de zomermaanden een eczeemdeken te laten dragen. Zodra het warmer wordt en je ziet dat er weer veel insecten zijn, kun je deze op doen.

Wanneer eczeemdeken af doen?

Zodra het weer herfst wordt en de koudere of regenachtige dagen komen kun je de deken af doen. Het kan zijn dat de deken niet waterdicht maar alleen waterafstotend. Mocht het dan toch nat worden, dan kan het wel weer snel drogen. Maar het is beter om dan een regendeken te gebruiken.