Clipr Ultimate 2 Speed

Dit is één van de nieuwste hondentondeuses op de markt. De Clipr Ultimate 2 Speed accutondeuse is geschikt voor alle hondenvachten, handig in gebruik en bovendien een betaalbare prijs. In dit artikel lichten we deze hondentondeuse uit en vind je ook meer informatie over de Clipr Mini trimmer.

Clipr Ultimate 2 Speed aanbieding

Clipr Ultimate

Laagste prijs

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Weinig trillingen en geluid
 • Draadloos, met extra accu
 • Groot aanbod in scheerkoppen
 • Lange levensduur en garantie

De laagste prijs en aanbieding van de hondentondeuse Clipr vind je hierboven. Bij het artikel staat ook meer informatie en een video over dit scheerapparaat. Zowel geschikt voor professioneel gebruik in een trimsalon als voor beginners.

Zelf je hond scheren?

Het kan zijn dat je al meer ervaring hebt met het scheren van honden en weet welke specificaties belangrijk zijn of dat dit de eerste tondeuse is die je aanschaft. Er is namelijk veel aanbod in hondentondeuses maar er is verschil in kracht, kwaliteit en eigenschappen. De Clipr Ultimate 2 Speed is ontworpen door Macrovet die al meer dan 40 jaar ervaring hebben met scheerapparaten voor honden, paarden en andere dieren. Ze hebben deze kennis gebruikt om zo de Clipr hondentondeuse compleet mogelijk te maken.

Waarom zou je de Clipr hondentondeuse kopen?

 • Geschikt voor alle vachten.
 • Draadloos, en met extra accu.
 • De scheertijd van één accu is 2 uur.
 • 2 snelheden, gebruik extra power bij moeilijke vachten.
 • Weinig trillingen en lawaai dus ook fijn voor wat bangere honden.
 • Luchtventilatiesysteem zodat de motor koeler blijft.
 • Universele scheerkoppensysteem. Andere merken kun je hiervoor gebruiken.
 • Geleverd met 4 opzetkammen van 3,6,9,12mm
 • Handige opbergkoffer

Vanwege de krachtige motor kan je de Clipr Ultimate 2 Speed ook als paarden tondeuse gebruiken. Doordat dit model weinig trilt en lawaai maakt is het ook zeer geschikt voor bangere paarden of honden. De accu tondeuse is net zo krachtig als andere modellen met een snoer. Het voordeel is ook dat het lekker in de hand ligt en je meer vrijheid hebt omdat er geen snoer in de weg zit. Met de juiste scheerkoppen kun je elke vacht scheren met de gewenste haarlengte en kun je de Clipr gebruiken voor honden, paarden en katten.

Uitstekende keuze voor beginners

Heb je nog geen ervaring met honden scheren en weet je ook niet welke tondeuse het beste is? Dan is de Clipr Ultimate 2 Speed een goede keuze vanwege de veelzijdigheid. Het maakt niet uit welk hondenras het is en of het een dunne of dikke vacht heeft. Als de vacht geschoren of getrimd mag worden dan is het alleen nog de juiste scheerkop of opzetkam opzetten voor de gewenste haarlengte. De tondeuse gaat dan soepel door de vacht en mocht het wat moeilijker gaan is er altijd nog de ’turbo’ snelheid.

De prijs-kwaliteitverhouding is ook goed want met het juiste onderhoud kan je jarenlang gebruik maken van deze hondentondeuse. In deze prijsklasse en kwaliteit komt alleen de: Andis AGC Ultra Edge in de buurt. En is ook ideaal voor beginners en geschikt voor alle vachten. Dit is een populair scheerapparaat van het bekende merk Andis. Het grote verschil hiermee is dat deze wel een vast snoer heeft. Meer tondeuses en trimmers vind je hier: hondentondeuse. Hier vind je meer vergelijkbare tondeuses van bekende merken maar deze zijn vaak een stuk duurder terwijl de eigenschappen en kwaliteit van de Clipr tondeuse hetzelfde zijn.

Welke scheerkoppen voor Clipr hondentondeuse

De Clipr Ultimate v1 CL 2 Speed maakt gebruik van een scheerkopsysteem dat universeel is. Dit betekent dat je deze makkelijk los kan klikken en een scheerkop met de juiste lengte kan gebruiken. Standaard wordt de hondentondeuse met een 1.5mm scheerkop geleverd en er zitten ook 4 opzetkammen bij van 3, 6, 9 en 12mm. Bekijk alle Clipr scheerkoppen.

Het voordeel van dit universeel systeem is dat veel merken hier gebruik van maken. Dus A5 scheerkoppen en opzetkammen van o.a. Andis, Aesculap, Heiniger, Oster en Wahl zijn te gebruiken. Zo is de keuze een stuk groter en is er altijd wel de goede maat te vinden om jouw huisdier een goede scheerbeurt te geven.

Clipr Ultimate

Laagste prijs

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Weinig trillingen en geluid
 • Draadloos, met extra accu
 • Groot aanbod in scheerkoppen
 • Lange levensduur en garantie

Clipr MiniTrim trimmer

Een normale tondeuse is aan de grote kant en een stuk minder handzaam dan een trimmer. De Clipr MiniTrim is ideaal voor precisiewerk en kun je eenvoudig de gevoelige plekjes bijwerken. De trimmer is compact van formaat waardoor het fijn in de hand ligt en overal goed bij kan zoals het toiletteren van de haartjes bij oren, ogen, tussen de pootjes en andere moeilijke plekjes. Een trimmer is niet geschikt voor het scheren van volledige vachten maar kan de Clipr MiniTrim een goede toevoeging zijn om het scheren nog veiliger, sneller en nauwkeuriger maken. Geschikt voor honden en katten.

Clipr MiniTrim

 • Geschikt voor licht toiletteerwerk
 • Compact formaat: 14.5cm lang, 3cm breed
 • Licht in gewicht, 110gram
 • Accuduur: 2 uur.
 • Eenvoudig oplaadbaar via USB

De Clipr MiniTrim is oplaadbaar via een normale USB kabel en aansluiting en is binnen één uur volledig opgeladen. Met een volle accu kun je tot wel 2 uur lang scheren en scheert het op een snelheid van 5500 toeren per minuut. Mocht de trimmer onjuist gebruikt worden dan treedt de ingebouwde beveiliging zodat je altijd veilig te werk kan gaan. De trimmer heeft ook als voordeel dat het waterdicht is en IPX7 gecertificeerd (1 meter diep, voor 30 minuten).

Een hond of kat trimmen gaat ideaal met deze compacte trimmer. Ook zitten er twee opzetkammen (3 en 6mm) in de verpakking en een fles scheermachine olie om regelmatig het scheermes te oliën. Het scheermes is van keramiek wat slijtvast is maar mocht het na veel gebruik toch bot worden, dan zijn deze ook los verkrijgbaar. Dit is duurzaam en kostenbesparend en maakt het een goede investering voor de lange termijn. Tevens heeft het een garantietermijn van 2 jaar.

Onderhoud van een hondentondeuse

Bij elk scheerapparaat is het belangrijk om het goed te onderhouden. Dit houdt in om regelmatig te oliën en ook tijdens het scheren zelf. Doe ongeveer elke 10 minuten een paar druppeltjes olie tussen de messen zodat deze soepel blijven trimmen. Dit doe je door een druppeltje olie aan beide zijkanten te doen en breng het aan in een rechte lijn aan de voorkant. Verwijder ook regelmatig plukken haar mochten deze een beetje vast zitten.

Wanneer de hondentondeuse niet goed is gesmeerd dan kunnen de messen warm worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling want kan voor onveilige situaties zorgen. Ook vertoont het apparaat dan sneller slijtage in zowel de messen als machine zelf.

Clipr hondentondeuse onderdelen

Standaard zit er 3 jaar fabrieksgarantie op de Clipr Ultimate v1 CL 2 Speed. Mocht er na lang gebruik toch een onderdeel stuk gaan dan is het ook mogelijk om losse onderdelen te bestellen. Zo hoef je niet gelijk een volledig nieuwe tondeuse te kopen maar kan je het onderdeel vervangen. Deze kun je vinden op de pagina Clipr onderdelen. Mocht je het juist onderdeel niet kunnen vinden dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Clipr.