Clipr scheerkoppen

Een extra Clipr scheerkop om een andere haarlengte te scheren is altijd handig om te hebben. Zeker bij verschillende honden of vachtsoorten is het goed om de juiste scheerkop te gebruiken. Clipr heeft scheerkoppen voor verschillende haarlengtes, makkelijke of moeilijkere vachten en medium of grove vertandingen voor dikke vachten of klitten. Bij elke scheerkop staat vermeld of deze geschikt is voor hond, kat, paard of koe.

Overzicht Clipr scheerkoppen

Welke scheerkop nodig?

De bovenstaande koppen passen op de Clipr Ultimate 2 speed.

Alle Clipr scheerkoppen maken gebruik van het universele snap-on scheerkoppensysteem. Vele andere bekende merken hebben ook dit systeem op hun tondeuses waardoor het niet uitmaakt van welk merk de scheerkop is. Zo kun je onder andere Andis scheerkoppen, Oster scheerkoppen, Wahl scheerkoppen, Heiniger, Aesculap of Moser ook gebruiken op deze Clipr tondeuse. Of je kan de Clipr scheerkop aanschaffen als je een tondeuse van één van deze merken hebt. Het laatstgenoemde is een goede keuze omdat er toch een (groot) verschil tussen de merken is.

Elk dier heeft zijn eigen vachtsoort en lengte en is het lastig om te zeggen welke scheerkop bij welk dier of ras hoort. Het is beter om te kijken naar de moeilijkheid van de vacht die je eigenlijk in drie categorieën kan plaatsen namelijk de normale, medium of dikke vacht. Hou wel rekening mee dat de lengte ook een grote rol speelt maar bij elke scheerkop staat vermeldt voor welke vachtsoort en lengte het hoort.

Normale vacht

Kortharig: 1.2mm, 1.6mm, 2mm, 2.8mm

Medium: 3.2mm, 6.3mm, 9.5mm, 13mm

Langharig: 16mm, 19mm

Medium vacht

Kortharig: 1.2mm, 1.6mm, 2mm, 2.8mm

Medium: Normaal of skiptooth: 3.2mm, 6.3mm, 9.5mm, 13mm

Langharig: 16mm, 19mm

Dikke vacht

Extreem dik, vervilt of met klitten.

Medium tot langharig: Skiptooth: 3.2mm, 6.3mm, 9.5mm, 13mm

Het grote voordeel en verschil tussen Clipr en de andere merken is dat er geen tussenhandelaar aanwezig is. Dit merk je ook aan de prijs van Clipr tondeuses, scheerkoppen of onderdelen en is vaak een stuk lager terwijl de kwaliteit precies hetzelfde is. Ook voor scheerkoppen is het prijsverschil zeker aanwezig en is het voordeliger om voor een Clipr scheerkop te kiezen.

Skiptooth scheerkoppen

Bij de zoektocht naar nieuwe scheerkoppen zie je vaak ook de term Skiptooth voorbij komen. Het verschil tussen een Clipr Skiptooth scheerkop en een normale scheerkop is dat de Skiptooth verspringende tandjes heeft. Deze heeft een grovere vertanding waardoor het geschikter is voor een dikke, moeilijke vacht of wanneer er last is van klitten. Ook andere merken hebben Skiptooth in het assortiment en kun je dus vaak kiezen tussen een normale of een grove vertanding afhankelijk welke vachtsoort het dier heeft.

Goed onderhoud is belangrijk

Het maakt niet uit welk merk het is of welk scheerapparaat, scheerkop of mes gebruikt voor het scheren, onderhoud is erg belangrijk. Het insmeren van de messen en scheerkop is tijdens het scheren erg belangrijk en doe dit zeker elke 10 minuten of minder. Ook voor en na de scheerbeurt is dit beter zodat de messen soepel over elkaar blijven gaan. Te weinig olie betekent dat het stroever gaat en ook het resultaat wordt minder en kan het onprettig voelen voor hond, kat, koe of paard.

Na veel gebruik kan het zijn dat de messen ook bot worden of slijtage vertonen. Te weinig olie aanbrengen kan dit ook versnellen en hierdoor kan de tondeuse moeilijker door de vacht heen gaan. Het is mogelijk om de messen te slijpen en dit kun je laten doen door een bedrijf doen die hierin gespecialiseerd is. Het kan ook zijn dat er na een tijd een onderdeel stuk gaat of aan vervangen toe is. Een volledig overzicht van Clipr onderdelen vind je op een aparte pagina.