Bucas Recuptex Therapy deken

Heeft je paard moeite om op gang te komen vanwege stijve spieren? Een Bucas Recuptex therapie deken voor je een ritje of training gaat doen zorgt ervoor dat het paard een stuk losser en soepeler is. Het is een deken die in een korte tijd voor een betere doorbloeding zorgt wat positieve effecten heeft op de spieren. Het voorkomt gelijk ook blessures of andere medische problemen en zorgt voor een goed herstel. Hierover kun je meer lezen.

Alle Bucas Recuptex aanbiedingen

Bucas Recuptex Therapy 50gr

 • Therapeutische regendeken
 • Temperatuur: +14 tot 0 graden
 • Voering: 50gr, 150gr of 300gr
 • Maten: 155cm tot 215cm

Bucas Recuptex Therapy 150gr

 • Therapeutische winterdeken
 • Temperatuur: +12 tot -10 graden
 • Voering: 50gr, 150gr of 300gr
 • Maten: 152cm tot 213cm

Bucas Recuptex Therapy Walker

 • Maten: S, M, L, XL

Bucas Recuptex Uitrijdeken

 • Opwarmen en herstellen van spieren
 • Maten: S, M, L, XL
 • 2 verschillende kleuren

Bucas Recuptex Staldeken

 • Ook verkrijgbaar in Light (50gr)
 • Maten: 110cm tot 220cm
 • 2 verschillende varianten

Bucas Recuptex Halsstuk

 • Ook verkrijgbaar in Light
 • Maten: XS, S, M, L, XL

Bekijk alle aanbiedingen

Het complete aanbod en de nieuwste aanbiedingen van Bucas Recuptex vind je hier.

Voordelen van een therapie deken?

Bucas Recuptex therapie deken heeft veel voordelen en deze worden ook in de positieve ervaringen en reviews bevestigd. Om het overzichtelijk te houden kun je dit hier lezen in een lijst:

 • Bevordering van de bloedcirculatie. Dit zorgt voor betere zuurstoftoevoer naar de weefsels en een verbetering van afvoer van de afvalstoffen.
 • Door de bloedcirculatie krijg je losse en soepelere spieren wat zelfs al na de eerste keer merkbaar is.
 • Ontspannen spieren die een betere algemene conditie krijgen.
 • Ondersteunt het herstel van blessures.
 • Spieren koelen niet snel af na de training of het rijden. Minder kans op stijve spieren, spierpijn of blessures.
 • De Bucas Recuptex deken wordt ook soms gebruikt bij het vervoeren van het paard in een trailer. Heb je een paard wat erg gespannen is tijdens de rit? Dan kan deze deken er voor zorgen dat meer ontspannen in de trailer staat.
 • De binnenvoering is van Stay-Dry materiaal en als het paard zweet zorgt het ervoor dat dit materiaal het zweet snel naar buiten geleid. Hierdoor wordt de vacht van het paard snel droog en blijft het paard zelf warm zodat het niet te snel afkoelt.

Welke soorten therapie dekens zijn er?

De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo is er altijd wel een therapie deken die bij jouw paard of pony past. Van de Recuptex lijn zijn er ook meerdere dekens in de omloop die aangepast zijn in de situatie. Zo heb je een deken die je bijvoorbeeld als uitrijdeken kan gebruiken, of alleen een zadeldek. Op deze pagina staat ook een video over Bucas therapy dekens.

Bucas Recuptex

Dit is de normale Recuptex deken wat het meest gebruikt is en heeft een voering van 150gram. Het kan paard kan er soms wel door gaan zweten maar door de speciale Stay-Dry binnenvoering gaat dit zweet snel naar buiten toe en blijft het paard droog. Mocht het toch te warm worden dan adviseren wij een Light versie te gebruiken die een voering heeft van 50grams.

Bucas Recuptex Light

Is het overdag wat warmer dan kan het Therapy Light deken een betere keus zijn. Wij adviseren deze te dragen tussen 0 en 14 graden en dankzij de zijkanten met een lichtgewicht mesh stof zorgt dit voor een betere luchtcirculatie.

De Bucas Recuptex Light heeft verschillende bevestigingspunten aan de deken zodat je deze ook als onderdeken kan gebruiken in de winter. Dit werkt het beste als je hierover een Bucas deken doet zodat je hetzelfde merk gebruikt. Anders kunnen de bevestigingspunten misschien niet overeenkomen.

Bucas Recuptex uitrijdeken

Wanneer je een rit wilt doen met je paard kun je ook een Bucas Recuptex uitrijdeken (Quarter Sheet) gebruiken. Dan kun je nog gebruik maken van de stimulering van de bloedcirculatie en zo warmt het de spieren sneller op. Na het rijden helpt de deken voor het herstel van de spieren.

Bucas Recuptex Turnout

Wanneer je de Bucas Smartex en de Bucas Recuptex samen voegt vormt dit een perfecte combinatie met de naam Bucas Recuptex Turnout. Dit is een alles-in-1 deken waarmee je gelijk een waterdichte, ademende deken met therapie werking. Het materiaal is een sterke Ballistic Nylon buitenstof wat bijna geen slijtage veroorzaakt en een lange levensduur heeft. Bij het product zelf kan je meer informatie vinden.

Bucas Recuptex zadeldek en hals

Er zijn ook Bucas Recuptex therapy zadeldek modellen of ook wel met de andere naam dekje. Met een Bucas therapy dekje kun je ook gebruik maken van de Recuptex stof tijdens het rijden. Zo heb je alsnog de positieve werking in de vorm van een zadeldek en dit zorgt het er voor dat tijdens het rijden het paard meer is ontspannen.

Bucas Recuptex hals

Wil je nog meer profijt hebben van de werking van deze dekens? Dan kun je er voor kiezen om een halsstuk gebruiken over de hals. Wanneer je paard daar meer aandacht nodig heeft is een halsstuk ideaal en makkelijk te bevestigen aan een therapy deken. Zeer geschikt voor paarden met chronische artritis en dit ondersteunt ook het herstellen. Verkrijgbaar als een ‘normaal’ halsstuk of in de light versie voor de warmere maanden.

Andere dekens

Bucas Recuptex kent ook nog een paar andere dekens. Voor paarden heb je ook nog de Bucas Recuptex Cooler of Walker. Zo heb je ook nog een deken speciaal voor honden namelijk de Bucas Recuptex hondendeken en de Bucas Recuptex hondenkleed.

Maten:

Zoals de meeste merken gaat Bucas uit van twee maten, namelijk de bovenlengte en onderlengte. De bovenlengte bereken je vanaf de schoft tot staart en een onderlengte is de totale lengte van de onderkant. De maten zet je achter elkaar en dan krijg je bijvoorbeeld 140 / 195.

Bij sommige paardendekens van Bucas worden ook de S, M, L, XL maten gebruikt. De maten die ze hiermee bedoelen kun je hier lezen. Mocht je bijvoorbeeld een maat zoals 195cm, kies dan de maat die het dichtst in de buurt is. In dit geval 198 dus Large. Let wel op een te grote deken kan ervoor zorgen dat het schuin gaat hangen of naar achteren gaat. En een te kleine deken kan schuurplekken veroorzaken. Als de deken een paar centimeter te groot is, dan kun je gebruik maken van de sluitingen en zo de deken op de plek houden.

 • Small = 125 / 168
 • Medium = 135 / 183
 • Large = 145 / 198
 • Extra Large = 155 / 206

Hoe werkt het?

In de deken zit roestvrijstaaldraad verwerkt wat als ware een kooi vormt rond het paard. Het is een constructie van elektrisch geleidend materiaal wat er voor zorgt dat de magneetvelden niet uit de deken kunnen. Door deze weerspiegeling van de magneetvelden zorgt het ervoor dat je een betere doorbloeding krijgt en zo de zuurstoftoevoer bevorderd. Zoals je de voordelen hebt kunnen lezen komt die allemaal door de soort kooiconstructie in deze therapie deken. Zeker als het paard al wat ouder is of een blessure heeft opgelopen, is deze deken een uitkomst. De bovenlijn van het paard voelt al na de eerste keer dragen een stuk soepeler en losser aan.

Als je een training wilt doen of een ritje gaat maken is het beste om de deken 2 uur van te voren op te leggen. Zo krijg je een optimaal resultaat en als je na de inspanning de deken nog 2 uur langer kan laten liggen zorgt dit beter voor het herstel. Misschien is het lastig om dit elke keer te doen maar in het begin is het belangrijk dat je dit rustig doet opbouwen. Daarna is een langer gebruik zeker geen probleem. Je kunt het ook altijd laten dragen, maar het is beter om dan deze af en toe eraf te halen. Zodat de natuurlijke processen weer tot rust kunnen komen en dit zorgt ook voor het beste resultaat.

Wassen

De dekens kun je ook wassen of eventueel laten wassen door een paardendekenwasserij. Het mag je wassen op een temperatuur van maximaal 40 graden Celsius. Gebruik hiervoor wel de speciale deken wasmiddel van Bucas die ervoor zorgt dat de eigenschappen blijven behouden en ook de waterproof coating niet aangetast word. Dit is de Bucas Blanket Wash. Gebruik zeker geen wasverzachter!