Bucas paardendeken

Bucas is een bekende naam in de paardenwereld. Steeds meer mensen kiezen voor dit merk en misschien heb jij al een Bucas deken en je bent op zoek naar een andere paardendeken van dit merk? Of is dit je eerste deken en wil je meer informatie? Hier kun je meer informatie lezen om zo de juiste deken te kiezen.

Welke Bucas paardendekens zijn er?

Bucas heeft een groot aanbod in dekens voor paarden die geschikt zijn voor verschillende seizoenen of voldoen aan jouw wensen. Om een beter beeld te geven hebben wij de dekens per soort beschreven zodat je de juiste keuze maakt voor jouw paard. Hieronder vind je ook een deel van het assortiment en kun je ook meer informatie bij de deken zelf.

Overzicht van Bucas dekens

Regendeken

 • 0 grams waterdichte dekens
 • Verschillende varianten en kleuren
 • Met of zonder Highneck, Fullneck
 • Maten: 110cm tot 220cm

Smartex

 • Zeer sterke paardendeken
 • Voering: 0gr, 150gr of 300gr
 • Verschillende kleuren
 • Big neck optioneel
 • Afneembaar halsstuk

Winterdeken

 • Voering: 0 tot 400grams
 • Verschillende varianten en kleuren
 • Met of zonder Highneck, Fullneck
 • Maten: 110cm tot 220cm

Recuptex

 • Therapeutische paardendeken
 • Voering: 50gr, 150gr of 300gr
 • Maten: 110cm tot 213cm

Zomerdeken

 • Zomer-, stal- en transportdekens
 • Verschillende varianten en kleuren
 • Maten: 110cm tot 215cm

Zweetdeken

 • Panel, Prize, Power, Shamrock cooler
 • Verschillende varianten en kleuren
 • Higneck, Fullneck optioneel
 • Maten: 110cm tot 220cm

Vliegendeken

 • Buzz-Off Zebra
 • Verschillende varianten en kleuren
 • Afneembaar halsstuk
 • Maten: 110cm tot 220cm

Eczeemdeken

 • Kleuren: Zilver of Zebraprint
 • Maten: 110cm tot 220cm

Onder-/staldeken

 • Tot 300grams onderdeken
 • Verschillende varianten en kleuren
 • Maten: 110cm tot 220cm

Bucas vliegendeken

Heeft je paard last van vliegen en kleine mugjes die tijdens de warmere dagen weer tevoorschijn komen? En raakt deze geïrriteerd zodra de vliegen in de buurt komen van het paard. Dan is een Bucas vliegendeken erg geschikt want deze heeft namelijk fijne mazen zodat de vliegjes niet meer zo snel bij het paard komen. Bovendien is het materiaal zo gemaakt dat het goed ademt en het paard comfortabel blijft. Ook zijn de meeste vliegendekens uv-werend zodat het paard ook nog geniet van een betere bescherming van de zon. De dekens zijn verkrijgbaar met hals, losse afneembare hals of zonder hals.

Als je paard last heeft van zomereczeem dan kun je beter voor een speciale Bucas eczeemdeken kiezen. Deze eczeemdeken heeft nog fijnere mazen en dit zorgt er voor dat zelfs de kleinste vliegjes en mugjes het paard niet kunnen bereiken. Deze dekens zijn wel iets oncomfortabeler voor het paard omdat deze minder goed ademen.

Uit onderzoek is gebleken dat een vliegendeken met zebraprint er voor zorgt dat de vliegen op afstand blijven. Door de wit en zwarte strepen raken deze gedesoriënteerd en blijven ze uit de buurt van het paard. Er is ook een deken met zebraprint van dit merk namelijk de: Bucas Buzz off Zebra.

Bucas regendeken

Het paard beschermen tegen de regen kun je met een Bucas regendeken. Hier zijn verschillende modellen in die al jaren vertrouwd en degelijk zijn gebleken. Je hebt er bekende modellen in zoals de Bucas Stay Dry dekens en Bucas Power Turnout.

De Bucas Freedom Turnout dekens en deze zijn 100% waterdicht en gemaakt van een sterke buitenstof van 600 Denier. Met een nylon binnenvoering geschikt voor een gladde en zachte vacht. Het heeft een hoog ademend vermogen zodat het erg geschikt is voor wisselvallig weer en het paard niet te snel warm krijgt. De 0 gram Freedom Turnout deken kun je in het voor- en najaar gebruiken van 8 tot 14 graden.

Bucas Power Turnout is gemaakt van hoge kwaliteit ballistic nylon materiaal. Hierdoor is de deken van erg sterke kwaliteit en heeft bijna geen slijtage. In combinatie met de stay-dry fleece voering is dit een uitstekende keuze voor een regendeken met lange levensduur. De binnenvoering zorgt ervoor dat het vocht snel kan worden afgevoerd en geeft tevens warmte voor het paard. Deze warmte kun je vergelijken met een 200 grams winterdeken. Dit heeft als groot voordeel dat het erg geschikt is voor veel wisselende temperaturen. Deze regendeken is te gebruiken bij -10 graden tot 16 graden. Hiermee heeft het paard tijdens de herfst en koudere dagen een uitstekende bescherming tegen kou en regen. En wanneer de temperatuur nog lager gaat dan kun je deze Bucas Power Turnout deken uitbreiden met een extra vulling van bijvoorbeeld 150gram.

Bucas winterdeken

Wanneer de winter er weer aankomt is het belangrijk dat een paard lekker warm blijft. Zeker bij geschoren paarden is het van belang om een goede winterdeken met het juiste gewicht te hebben. Weet je niet precies bij welke temperatuur de dekens of gewichten horen? Dan kun je dit lezen verder in het artikel. Bucas winterdekens zijn verkrijgbaar van 100 gram tot 400 gram. Zodat tijdens de koudste wintermaanden nog het paard warm kan houden.

Bucas zomerdeken

Wil je het paard beter beschermen tegen de Uv-stralingen van de zon? Dan kun je gebruiken maken van een Bucas zomerdeken. Tijdens de zomer kan er ook af en toe een bui regen komen en hiervoor zijn ook zomerdekens met een waterafstotend materiaal. De zomerdekens zorgen er voor dat het paard koel en comfortabel blijft tijdens de warme dagen met een felle zon. En je kunt de deken ook gebruiken wanneer er koudere nachten zijn. Zo heeft je paard nog een extra laag bescherming over hun vacht.

Zomerdekens kun je bijna heel de zomer wel gebruiken. Wanneer de winter voorbij is en de warmere dagen komen er weer aan, kun je deze deken gebruiken overgang van de winterdeken naar een dunnere deken. In de zomer houdt de deken het paard koel. En wanneer de zomer weer afloopt kun je het gebruiken voor de koudere dagen of nachten voordat je een dikkere deken wilt gebruiken. Zo blijft de overgang niet te groot en dat kan beter zijn voor het paard.

Bucas zweetdeken

De dekens van Bucas die een Stay-dry binnenvoering hebben kunnen zweet of vocht goed afvoeren. Deze paardendekens zijn daarom ook geschikt als zweetdeken wanneer je paard een inspanning heeft gehad. Als je na het rijden of het wassen de zweetdeken over het paard legt. Dan koelt het niet te niet snel af en kan loopt het ook minder risico’s op stijve spieren of blessures. De Bucas zweetdeken zorgt er voor dat het zweet of vocht via de fleecevoering naar buiten geleid. Via de buitenstof verdampt het en het paard zal zo droog worden. Vaak is dan de zweetdeken aan de buitenkant nat van het vocht maar je kan met de hand onder de deken voelen of de vacht zelf wel droog is.

Bucas Recuptex

Ben je op zoek naar een therapie deken dan is de Bucas Recuptex therapy deken één van de best verkochte modellen. Ze hebben namelijk een Recuptex materiaal wat gepatenteerd is. Deze therapie deken zorgt voor een betere doorbloeding vanwege de weerspiegeling van de magneetvelden van het lichaam. Zo krijg je een betere zuurstoftoevoer naar de weefsels en bovendien is de afvoer van afvalstoffen ook beter. Als je deze Bucas Recuptex deken 2 uur voor een training of wedstrijd oplegt dan loopt het paard gelijk soepel. En leg deze deken ook 2 uur na de inspanning op het paard om een betere herstel te krijgen. Meer informatie kun je lezen in ons blog artikel: Bucas Recuptex.

Bucas Smartex

De Bucas Smartex paardendeken heeft een buitenstof van ballistic nylon wat een onverwoestbaar materiaal is. Bij de schouders zit er aan de binnenkant een gladde nylon stof zodat er geen schuurplekken ontstaan bij het paard. De binnenvoering bestaat uit Stay-Dry Fleece en dit geeft een droge vacht vanwege de goede vochtregulatie.

Je hebt keuze uit verschillende diktes waarbij de 0grams als regendeken het populairste is. Dit wordt vaak als regendeken gebruikt en vanwege het sterke materiaal is dit een duurzame keuze omdat het erg lang meegaat. Dit is geschikt voor 0 tot 14 graden maar mocht je een dikkere voering willen hebben dan is er keuze uit 150 of 300 grams. Heb je een breed paard zoals Friese paard, Barokpaard of hengst dan zijn er ook Big Neck varianten die hiervoor geschikt zijn. Ook is het altijd mogelijk om een halsstuk optioneel los aan te schaffen.

Bucas maattabel

Bijna elk merk gebruikt een andere maattabel zodat de keuze voor een paardendeken soms lastig kan zijn. Maar om de juiste keuze te maken hebben we hier meer informatie over de maten van Bucas dekens.

Ze gaan uit van een bovenlengte wat je kan meten vanaf de schoft tot staart en een onderlengte wat de totale lengte van de onderkant is. Zo krijg je 2 afmetingen wat de maten vormt voor de paardendeken. Bijvoorbeeld 130/175 waar dus de 130cm de bovenlengte is en 175cm de onderlengte.

Bij sommige paardendekens van Bucas worden ook de S, M, L, XL maten gebruikt. Om verwarring te voorkomen zijn dit de maten die hiermee bedoelt worden. Wanneer jouw maat precies tussenin de maten valt kies dan de maat die het dichtst in de buurt is. Maar let wel op, een te grote deken zal scheef zakken en naar achteren trekken. En een veel te kleine deken kan schuurplekken veroorzaken dus koop niet veel te klein.

 • Small = 125 / 168
 • Medium = 135 / 183
 • Large = 145 / 198
 • Extra Large = 155 / 206

Bij welke temperatuur gebruiken?

Bucas Power Turnout temperatuur
Bucas Power Turnout bij welke temperatuur gebruiken?

Bij de meeste merken en dekens worden de diktes vaak in grams weergegeven. In tegenstelling tot veel merken werkt het bij Bucas een beetje anders omdat deze met een temperatuurrange werken. Ze werken niet echt met gewichten van vullingen maar kijken meer naar de isolerende waarde van de paardendekens. Vaak staat er bij de producten ook een tabel met de temperaturen waarvoor de dekens geschikt is, dit verschilt vaak per model. Om een voorbeeld te geven staan er hieronder enkele temperaturen van dekens weergegeven.

Normaal gesproken kun je een 0 tot 100 gram deken gebruiken bij 10 tot 15 graden. Tussen 0 en 10 graden kun je een 200 gram gebruiken. En onder het vriespunt is een 300 of 400 gram geschikt.

Sommige dekens hebben een andere temperatuurrange maar dit staat bij het product zelf. Zoals je hier de temperatuur van de Power Turnout kan zien.

Voordelen van een Bucas deken:

 • Kostenbesparing, met een Bucas paardendeken haal je kwaliteit in huis wat een lange levensduur heeft en zal deze niet snel slijtage vertonen. En er zijn niet veel verschillende (diktes) dekens nodig omdat deze dekens geschikt zijn voor wisselend weer.
 • Tijdbesparing, je hoeft niet elke keer een andere deken op je paard leggen.
 • Gemak, de dekens zijn makkelijk aan te brengen en goed te gebruiken.
 • Sterk, zoals al eerder staat bij kostenbesparing zijn de dekens sterk en geschikt voor vele jaren gebruik.

Ze kunnen alleen prijzig zijn maar dit haal je op de lange termijn er zeker uit. Want het slijt een stuk minder snel dan een gemiddelde deken van een ander merk. Soms heb je ook een aanbieding van een Bucas paardendeken en dan haal je een uitstekende deken binnen voor een goede prijs.

Wassen en onderhoud:

De dekens kunnen gewassen worden zonder wasverzachter op een temperatuur van maximaal 40 graden. Gebruik dan wel een speciaal deken wasmiddel zodat je de waterproof coating niet doet beschadigen. Je kunt hiervoor Bucas Blanket Wash gebruiken. Doe ook na het wassen de paardendekens niet in de droger want daar zijn ze niet geschikt voor.

Wanneer je een waterproof deken hebt is het belangrijk dat je de instructies goed opvolgt. Anders kun je de waterproof verliezen of de deken ademt niet meer goed. En bij een waterafstotende deken zit er een Teflon laag over de deken wat er dus voor zorgt dat de buitenstof geen water opneemt. Door het normaal gebruik en zeker bij het wassen tast het deze laag aan. Dit kan je herstellen met een Bucas Rug Conditioner. Doe dit zeker nadat je de deken hebt gewassen.

Over Bucas

Bucas is een merk wat in 1981 opgericht is in Ierland. Het marktaandeel van Bucas wordt steeds groter omdat zij bekend staan vanwege de goede kwaliteit dekens die zij leveren. Steeds meer zie je dat men kiest voor een Bucas deken en dat maakt ze tot één van de grootste deken producenten.

Voor elk seizoen of weersomstandigheid is er een paardendeken zodat je altijd voor het vertrouwde merk kan kiezen. Ook staan hun bekend vanwege de werking van de Bucas Recuptex Therapy deken en de Bucas Power Turnout. Meer informatie hierover kun je op deze pagina lezen.

Bucas paardendekens