Boomer trimmen

Wil je zelf je Boomer trimmen, knippen of scheren? In dit artikel kan je hier meer informatie vinden hoe je dit het beste kan doen. Ook is het belangrijk om te weten wat je hiervoor nodig hebt.

Boomer hondje trimmen

Een Boomer hondje heeft regelmatig een trimbeurt nodig. Dit kan je bij een trimsalon laten doen maar dit kan natuurlijk in de kosten lopen. Of het kan ook mogelijk zijn dat de Boomer het niet leuk vind om getrimd te worden door een mindere ervaring.

Dit kan je eventueel voorkomen door zelf de hond te trimmen. Zo kan je ook zelf de tijd bepalen wanneer je dit doet en kan je het ook sneller bijwerken mocht je dit nodig vinden.

Kosten bij trimsalon

Om een Boomer te trimmen bij een trimsalon kunnen de kosten al snel boven de 60 euro per trimbeurt zijn. Het maakt dan niet uit of je dan de vacht scheert of knipt. Wanneer je het Boomer hondje zelf zou trimmen bespaar je deze kosten.

Dit geld kan je dan investeren in goed materiaal zodat je hier een lange tijd mee kan doen. En het is ook een stuk veiliger voor de hond en het resultaat van het trimmen is beter. Het heeft ook als voordeel dat je de Boomer zelf kan scheren of trimmen wanneer je wilt en er komen dan geen extra kosten meer bij kijken.

Clipr Ultimate

Beste Boomer tondeuse

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Weinig trillingen en geluid
 • Draadloos, met extra accu
 • Groot aanbod in scheerkoppen
 • Lange levensduur en garantie

Zelf trimmen

Kies je er dus voor om zelf de Boomer te trimmen dan moet je voorzichtig te werk gaan. Niet elke hond kan rustig blijven zitten terwijl je de vacht trimt, daarom is het beter om eerst te kijken hoe je hond reageert.

Begin voorzichtig bij de pootjes en tussen de voetzooltjes haren weg te knippen om de reactie te zien. Daarna kan je het snuitje bijwerken wat soms als onprettig ervaren word door de hond. Mocht dit allemaal goed gaan en de Boomer niet veel bewegen, dan kan je zelf de hond trimmen mocht je hierbij ook een goed gevoel hebben.

Het kan soms gebeuren dat de hond veel beweegt of onverwachte bewegingen kan maken. Dit kan tot onveilige situaties leiden. In een trimsalon wordt vaak gebruik gemaakt van een speciale trimtafel voor honden waarbij je de Boomer vast kan zetten.

Boomer knippen of scheren?

De vacht van een Boomer kan je knippen of scheren. Zo kan knippen soms tot een mooier resultaat leiden maar het kan ook veel langer duren dan scheren. Scheren kan alleen als een hond geen ondervacht heeft. Anders is het mogelijk dat je deze beschadigd.

Bij een Boomer, kruisingen met een Boomer, of Shih Tzu, Poedel of Maltezer kan in de meeste gevallen wel de vacht geschoren worden. Maar wanneer je dit dus voor de eerste keer doet is het eerst belangrijk om te weten hoe de hond hierop reageert.

Misschien heb je al ervaring hiermee dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. Alleen is het investeren in goed materiaal wel een vereiste.

Boomer knippen of scheren
Je kan een Boomer knippen of scheren naar het model wat jouw voorkeur heeft.

Boomer scheren

Wil je de Boomer zelf scheren en je hebt nog geen ervaring dan kan je het beste eerst bij de trimsalon kijken hoe ze dit doen. En eventueel kan je om tips vragen hoe je het beste een Boomer kan scheren. Ook zijn er op YouTube genoeg video’s waar je een beter beeld kan krijgen.

De eerste keer kan het misschien moeilijk zijn om de hond te scheren en het resultaat kan ook een beetje minder zijn maar door ervaring gaat het elke keer steeds beter. Nadat je een paar keer de vacht heeft geschoren, gaat het steeds beter en sneller waardoor het minder tijd gaat kosten.

Ook is het beter om de eerste keer niet erg goed te scheren. Zo kan je het altijd nog een beetje herstellen mocht het toch niet mooi genoeg zijn. Of eventueel laten herstellen door iemand die meer ervaring heeft. Een goede tondeuse en effileerschaar die geschikt is voor hondenvachten is zeker een vereiste. Het maakt de trimbeurt een stuk veiliger voor de hond en het geeft het beste resultaat.

Hondentondeuse

Wil je de Boomer zelf scheren dan is een goede hondentondeuse van belang. De motor moet krachtig genoeg zijn en geschikt voor hondenvacht. Ook is het gebruik van meerdere scheerkoppen nodig om verschillende haarlengtes te scheren. Goedkopere modellen kunnen sneller vastlopen en slijtage vertonen waardoor de tondeuse erg warm kan worden. Dit kan toch onveilige situaties leiden voor jouw en de hond. Investeer daarom altijd in een goede kwaliteit honden tondeuse van bijvoorbeeld Andis, Oster of Wahl.

Beste tondeuse voor Boomers

De Clipr hondentondeuse is één van de beste tondeuses voor Boomers. Dit is een veelzijdige tondeuse van een goede kwaliteit en wordt ook veel gebruikt voor honden met verschillende vachten.

Clipr Ultimate

Beste Boomer tondeuse

 • Geschikt voor alle hondenvachten
 • Weinig trillingen en geluid
 • Draadloos, met extra accu
 • Groot aanbod in scheerkoppen
 • Lange levensduur en garantie

Het is krachtig scheerapparaat en heeft 2 verschillende scheersnelheden waardoor je altijd gemakkelijk door de vacht heen gaat. Ook heeft Andis een groot aanbod aan scheerkoppen en opzetkammen zodat je verschillende haarlengtes kan scheren die naar jouw voorkeur zijn.

Met deze tondeuse kan je jarenlang plezier van hebben bij het juiste onderhoud. De eerste investering wanneer je zelf je Boomer wilt trimmen is altijd hoog wanneer je gebruik maakt van kwaliteit. Maar dit verdien je op termijn zeker terug door de bezoekjes aan de trimsalon besparen. Bekijk ook de 100+ reviews van 5 sterren wat andere gebruikers van deze tondeuse vinden. Een andere tondeuse is de Andis AGC Ultra Edge wat ook geschikt is voor alle hondenvachten.

Boomer knippen

Vind je langere haren mooier, dan kan je ook de Boomer knippen. Voor kortere haren is het makkelijker om de vacht te scheren maar als je (middel)lange haren de voorkeur hebben dan is knippen beter. Hou wel rekening mee dat deze vachten meer onderhoud nodig hebben en regelmatig goed geborsteld moeten worden om klitten en vilt te voorkomen. Dit zou je kunnen doen met een Activet borstel waar veel positieve reacties over zijn.

Bij een lang model moet je ook sneller weer de Boomer knippen of trimmen. Bij korte vacht is eens in de 10-12 weken voldoende maar bij langere haren is het beter om tussen 6 tot 8 weken een trimbeurt te geven. Maak ook altijd gebruik van een goede schaar die geschikt is voor hondenharen en een enkele of dubbele effileerschaar.

Boomer trimset

 • Geschikt voor alle vachten
 • 5-delig compleet set

Er zijn een aantal Boomer modellen waarin je de Boomer kan knippen. Maar als je dit voor de eerste keer zelf wilt doen dan is het beter om eerst naar de trimsalon te gaan die het naar jouw wens knipt. Daarna is het een kwestie van bijhouden wat makkelijker is dan dat je volledig zelf een nieuw Boomer model gaat knippen. Of je moet al voldoende ervaring hebben hiermee, dan is het zeker wel mogelijk.

Veelgestelde vragen:

Hoe vaak Boomer trimmen?

Hoe vaak een Boomer trimmen kan verschillen per hond en vacht. Maar meestal is eens in de 10-12 weken een trimbeurt voldoende. Het kan ook zijn dat het haar erg snel groeit dan kan het eerder omdat er anders klitten en vervilting kan ontstaan in de vacht.

Wanneer Boomer pup trimmen?

Ongeveer rond 5 maanden oud kan je de Boomer pup trimmen. Wanneer het Boomer hondje een leeftijd heeft van ongeveer 3 maanden hoeft de vacht nog niet ingekort te worden maar kan je het wel alvast laten wennen aan een trimbeurt. Zo kan je de pup naar de trimsalon brengen om aan de omgeving te laten wennen. En ook aan de handelingen die je doet bij het trimmen van de vacht.
Zo kan je dan een paar keer de voetjes optillen en eventueel een paar haartjes weg knippen zodat de hond het meer gewend raakt. Eventueel kan je ook het geluid van de scheermachine een paar keer laten horen zonder het daadwerkelijk te gebruiken. Dit kan later stress voorkomen wanneer je de Boomer pup echt gaat trimmen.
Als je dit langzaam opbouwt en kennis met het materiaal en geluid laat maken, dan kan dit in de toekomst een stuk makkelijker gaan.

Een Boomer knippen of scheren?

Het kan allebei. Of je een Boomer kan knippen of scheren hangt af van welk model je wilt. Vind je een model met kortere haren mooier dan kan je scheren. Heb je liever de voorkeur voor lange haren dan kan je de vacht knippen. Hou wel rekening mee dat lange haren meer vachtverzorging nodig hebben om klitten en vilt te voorkomen.