Andis scheerkoppen

Is je oude Andis scheerkop aan vervanging toe? Of wil je een extra scheerkop hebben? Hier vind je het volledige aanbod aan koppen.

Aanbod Andis scheerkoppen

Welke Andis scheerkop?

Om de juiste Andis scheerkop uit te zoeken is het belangrijk om te weten waarvoor je het wilt gebruiken. Bij de meeste Andis modellen zoals de Andis AGC super 2 speed zit de standaard Andis scheerkop 10. Deze scheert op 1.5mm, en als je met de haarrichting mee scheert is het 3mm. Deze maat is goed geschikt voor een hond met een makkelijke vacht. Ook wordt deze scheerkop gebruikt voor het scheren van paarden maar dan alleen de wat moeilijk bereikbare plaatsen.
Er is genoeg aanbod aan scheerkoppen dus het is belangrijk dat je weet welke je nodig hebt. Informeer daarom eerst van te voren, mocht je er niet uitkomen. Want er zijn wel kopjes beschikbaar van 0.25mm tot wel een Andis scheerkop 19mm. Het is belangrijk dat je voldoende scheermachine olie gebruikt om zo lang mogelijk met een scheermesje te kunnen doen.

UltraEdge, ShowEdge, CeramicEdge

Er zijn 3 verschillende soorten scheerkoppen die te gebruiken zijn op verschillende modellen.

Ultra Edge

Deze past op bijna elke Andis hondentondeuse zoals bijvoorbeeld de AGC. Ook zijn deze te gebruiken op verschillende andere merken, zoals de Oster en Moser. Ze zijn op een een unieke manier verhard met carbonstaal met chrome finish. Hierdoor hebben ze een lange levensduur gekregen. En krijg je uitstekend resultaat bij het scheren van je hond of toiletteren van paard of koe.

Show Edge

De koppen zijn speciaal ontworpen voor de Andis ShowEdge FHC. Maar het is ook mogelijk om ze te gebruiken voor andere Andis tondeuses. Andis staat bekend vanwege de universele scheerkop systeem. Zo kun je gebruik maken van veel scheerkoppen, ook van andere merken.

Ceramic Edge

Dit is de keramische scheerkop. Ze gaan tot wel 5x zo lang mee als de normale scheerkop. Mochten ze na veel gebruik minder scherp worden, dan is het helaas niet mogelijk om ze te slijpen. Maar je kan ze wel makkelijk vervangen via het snel-wissel-systeem. Er zijn ook modellen van andere merken zoals Aesculap, Oster, Heiniger, Moser en Wahl die gebruik maken van het snel-wissel-systeem. Daardoor kunnen deze ook dezelfde scheerkoppen gebruiken, dat is wel zo handig.

Onderdelen

Gebruik je de tondeuse veel, dan kan er na lange tijd wel eens iets kapot gaan of slijten. Dit is geen probleem omdat je ook bijna alle onderdelen los kunt bestellen. Dit hebben wij vermeld op een andere pagina, namelijk: Losse Andis onderdelen. Zo kun je nog langer je favoriete tondeuse gebruiken.