Andis scheerkoppen

Een nieuwe scheerkop voor je Andis tondeuse nodig? Of zoek je een extra scheerkop om een andere haarlengte te scheren? Hier vind je het volledige aanbod aan Andis scheerkoppen.

Andis UltraEdge Skiptooth

Andis UltraEdge 10 1.5mm

Standaard scheerkop

Andis UltraEdge 3¾ 13mm

Andis UltraEdge 7 3.2mm

Andis UltraEdge 5 6.3mm

Andis UltraEdge 4 9.5mm

Andis UltraEdge T-10 1.5mm

  • Extra brede kop 66cm

Andis UltraEdge 5fc 6.3mm

Andis UltraEdge 7fc 3.2mm

Andis UltraEdge 3/4 HT 19mm

Andis UltraEdge 3¾ FC 13mm

Andis UltraEdge 8½ 2.8mm

Andis UltraEdge 5/8 HT 16mm

Andis UltraEdge 40 0.25mm

Andis UltraEdge T-84 2.4mm

Andis UltraEdge 9 2mm

Andis UltraEdge 30 0.5mm

Andis UltraEdge 4FC 9.5mm

Andis UltraEdge 15 1.2mm

Andis UltraEdge 50SS 0.2mm

Andis CeramicEdge Skiptooth

Andis CeramicEdge 10 1.5mm

Andis CeramicEdge 4FC 9.5mm

Andis CeramicEdge 30 0.5mm

Andis CeramicEdge 40 0.25mm

Andis CeramicEdge bovenmes

  • 18 tanden

Andis CeramicEdge bovenmes

  • 25 tanden

Andere Andis scheerkoppen

Andis ShowEdge 0.5mm

  • Geschikt voor Andis ShowEdge

Andis ShowEdge 3.2mm

  • Geschikt voor Andis ShowEdge

Andis Pulse LI5 scheerkop

  • Geschikt voor Andis Pulse LI5

Andis Multitrim CLT scheerkop

  • Geschikt voor Andis Multitrim CLT

Andis PM scheerkop

  • Geschikt voor Andis PM1, PM2 en PM4

Andis D4 scheermes

Andis Outliner SS 0.1mm

Welke Andis scheerkop?

Om de juiste Andis scheerkop uit te zoeken is het belangrijk om te weten waarvoor je het wilt gebruiken. Bij de meeste Andis modellen zoals de Andis AGC super 2 speed zit de standaard Andis scheerkop 10. Deze scheert op 1.5mm, en als je met de haarrichting mee scheert is het 3mm. Deze maat is goed geschikt voor een hond met een makkelijke vacht. Ook wordt deze scheerkop gebruikt voor het scheren van paarden maar dan alleen de wat moeilijk bereikbare plaatsen.
Er is genoeg aanbod aan scheerkoppen dus het is belangrijk dat je weet welke je nodig hebt. Informeer daarom eerst van te voren, mocht je er niet uitkomen. Want er zijn wel kopjes beschikbaar van 0.25mm tot wel een Andis scheerkop 19mm. Het is belangrijk dat je voldoende scheermachine olie gebruikt om zo lang mogelijk met een scheermesje te kunnen doen.

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten scheerkoppen die te gebruiken zijn op verschillende modellen.

Ultra Edge

Deze past op bijna elke Andis hondentondeuse zoals bijvoorbeeld de AGC. Ook zijn deze te gebruiken op verschillende andere merken, zoals de Oster en Moser. Ze zijn op een een unieke manier verhard met carbonstaal met chrome finish. Hierdoor hebben ze een lange levensduur gekregen. En krijg je uitstekend resultaat bij het scheren van je hond of toiletteren van paard of koe.

Ceramic Edge

Dit is de keramische scheerkop. Ze gaan tot wel 5x zo lang mee als de normale scheerkop. Mochten ze na veel gebruik minder scherp worden, dan is het helaas niet mogelijk om ze te slijpen. Maar je kan ze wel makkelijk vervangen via het snel-wissel-systeem. Er zijn ook modellen van andere merken zoals Aesculap, Oster, Heiniger, Moser en Wahl die gebruik maken van het snel-wissel-systeem. Daardoor kunnen deze ook dezelfde scheerkoppen gebruiken, dat is wel zo handig.

Andere modellen

Daarnaast zijn er ook nog enkele scheerkoppen leverbaar die specifiek bij een speciale tondeuse behoort zoals Pulse LI5, Multitrim en PM1. Wij hebben een deel van het huidige assortiment weergegeven maar het kan zeker zijn dat er nog voor andere merken leverbaar zijn. Bekijk al de Andis scheerkoppen voor een actueel overzicht.

Onderdelen

Gebruik je de tondeuse veel, dan kan er na lange tijd wel eens iets kapot gaan of slijten. Dit is geen probleem omdat je ook bijna alle onderdelen los kunt bestellen. Dit hebben wij vermeld op een andere pagina, namelijk: Losse Andis onderdelen. Zo kun je nog langer je favoriete tondeuse gebruiken en is dit een stuk duurzamer.