Aesculap scheermachines en tondeuses

Aesculap scheermachines en tondeuses aanbieding. Aesculap is een merk scheerapparaten uit Duitsland. Het merk staat bekend om zijn professionele, robuuste scheermachines en tondeuses. De meest bekende Aesculap scheermachine is de Econom en de Aesculap Favorita is een veelgebruikte tondeuse voor honden en paarden.

Aesculap Scheermachine

Wil je weten wat het verschil is tussen een scheermachine of tondeuse? Kijk dan bij het kopje ‘Waarom een Aesculap scheerapparaat’

Aesculap Tondeuse

Hieronder vind je informatie over al de Aesculap scheermachines en tondeuses.

Waarom een Aesculap scheerapparaat?

Als je kiest voor een Aesculap scheermachine weet je dat je in ieder geval goede kwaliteit in huis haalt. Deze scheerapparaten worden gefabriceerd in Duitsland en bestaat al sinds 1912. Of het nu een tondeuse of een scheermachine is, het zijn robuuste, oerdegelijke modellen die lang mee gaan. Ook worden deze vaak professioneel gebruikt en zijn de ervaringen uitstekend. Dus zoek je een goede scheermachine voor jouw koe of paard? Dan ben je in ieder geval al op de goede pagina! Het is wel belangrijk dat je regelmatig tondeuse olie of scheerolie gebruikt om de machine te smeren. Zo kun je nog langer gebruik maken van jouw apparaat.

Tondeuse of scheermachine

Het is wel belangrijk dat je het juiste scheerapparaat gebruikt. Een Aesculap tondeuse gebruik je voor de hond te scheren of trimmen en vaak worden deze ook gebruikt bij het lichte trimwerk van een paard. Een Aesculap scheermachine kun je gebruiken voor het volledig scheren van de zwaardere vachten van paarden, koeien en schapen. Scheermachines hebben namelijk een brede scheerkop en zijn vaak krachtiger zodat je hier makkelijk en snel mee kunt scheren.

Welke Aesculap tondeuses zijn er?

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar met elk hun specifieke eigenschappen. Zo heb je tondeuses die wat kleiner zijn en erg geschikt voor het lichtere trimwerk van een hond zoals de Exacta. Maar Aesculap heeft ook tondeuses die vaak in de professionele trimsalons gebruikt worden zoals de Favorita. Hierin zijn ook verschillende varianten zoals draadloos met accu of een snoer.

Aesculap Exacta Tondeuse

Compacte Aesculap hondentondeuse, geschikt voor het lichte trimwerk of bijwerken van moeilijk bereikbare plekken. Omdat dit model klein is, kun je makkelijk rond de snuit en ogen scheren. Maar is minder geschikt voor het scheren van de hele vacht. De accu gaat rond de 2 uur mee en is oplaadbaar binnen 90 tot 120 minuten. De snijhoogte van deze tondeuse is 0.5mm en de breedte van de kop is 24mm. Wil je de hond zelf scheren, dan kun je hier tips over lezen.

Aesculap Akkurata

Dit Aesculap scheerapparaat gebruikt men als aanvulling op de wat grovere scheermachines. Met deze tondeuse kun je makkelijk alles bijwerken en zo ook op de gevoeligere plekken. Dit model is vrijwel stil en trilt niet. Ook is het compact en licht van gewicht waardoor je bij honden de poten, snuit, buik of rond de ogen kan scheren. Voor paarden kun je het ook gebruiken, wanneer je de haren rond de oren en snor- of baardharen wilt bijwerken. Dankzij de instelbare scheerkop kun je op 3 standen scheren, namelijk 0.5, 1.5 en 2.5mm. Een volle accu kun je ongeveer 1 uur gebruiken, en mocht de accu leeg zijn, dan is de oplaadtijd ook rond 1 uur. Er worden ook 5 opzetkammen meegeleverd, van 4, 8, 12, 16 en 20mm.

Aesculap Durati

Als je op zoek bent naar een krachtige, draadloze Aesculap scheerapparaat met een lange accu duur, dan is deze zeer geschikt. Het heeft een accu duur van 3 uur en licht van gewicht. Je kan deze tondeuse bijna gebruiken voor elke vachttype, ook voor de dikke, viltige vachten. De scheerkop kun je losklikken en dan kun je eventueel een andere Aesculap scheerkop met andere maat gebruiken.

Aesculap Favorita

Dit is één van de populairste Aesculap scheermachines en verkrijgbaar in verschillende versie. Zo heb je een Aesculap Favorita draadloos of met kabel maar nu is er ook een speed versie leverbaar. Deze heeft een snelheid van 3000mm snijbewegingen per minuut.
Dit is een professionele scheermachine en wordt veel gebruikt in trimsalons omdat deze krachtig en duurzaam is. De scheerkop wordt niet meegeleverd, en kun je los bij bestellen omdat elke hondenvacht verschillend is. Nu kun je een scheerkop bestellen die past bij de vacht van jouw hond. Er is voldoende keus met verschillende snijhoogtes. Dit scheerapparaat zou je ook kunnen gebruiken voor het toiletteren van je paard. Alle modellen worden geleverd met een opbergkoffer.

Aesculap Favorita 2 GT 104

Dit is het model met een vaste snoer. Ligt erg goed in de hand vanwege het ontwerp en is bovendien erg licht van gewicht. Zeer degelijke kwaliteit met een krachtige motor waar je een lange tijd mee kan scheren. Het is misschien wel een beetje prijzig, maar het is het zeker waard! Het is één van de betere (Aesculap) tondeuses voor alle vachten. Snijbewegingen per minuut: 2300. Gewicht: 625 gram.

Aesculap Favorita-CL GT200

Hetzelfde Aesculap scheerapparaat als hierboven maar dan draadloos. Snijbewegingen per minuut: 2300. Gewicht: 475gram. Wordt geleverd met 2 accu’s, en 1 volle accu kan ongeveer 60 minuten mee.

Aesculap Favorita Speed GT114

Snelste versie van de Aesculap Favorita met 3000 snijbewegingen per minuut. En is met een vaste kabel van maar liefst 5 meter. Dit model wordt veel gekozen door professionals omdat het snel scheert en goed resultaat levert.

Aesculap Econom

Aesculap Econom is een populair merk onder de boeren. Hiermee kun je eenvoudig en goed je paard, koe of schaap scheren. Het staat bekend vanwege de oerdegelijke kwaliteit en je kan zo specifiek je scheermachine uitzoeken voor elk dier.

Aesculap Econom 2 GT474 | Paard & Koe

Dit model is al jarenlang op de markt en heeft zo zijn waarde en betrouwbaarheid bewezen. Dit Aesculap scheerapparaat wordt veel gebruikt bij koeien en paarden. Ook zou je er grote honden met dikke vachten mee kunnen scheren. De vorm van de scheermachine is zo gemaakt dat het perfect in de hand past. Dankzij twee luchtfilters zorgt het ervoor dat de machine goed gekoeld blijft. Mocht het toch te zwaar belast worden, dan springt de machine automatisch in de beveiliging. Inclusief geleverd met 3mm messenset. Kijk hier voor al onze koeien scheermachines.

Aesculap Econom CL GT804 / GT806 | Paard & Koe

Draadloze Aesculap scheermachine met de moderne Lithium-Ion accu. Dit model is leverbaar met 1 of 2 accu’s. Met 1 accu kan je ongeveer 90 minuten lang scheren maar mocht je veel paarden of koeien hebben, dan adviseren we 2 accu’s zodat je in één keer door kan gaan. Het is een erg krachtige scheermachine en doet zeker niet onder aan andere scheerapparaten met snoer. Het voordeel met dit model is dat de kop zo ingericht is dat er ook scheermessen van andere merken in kunnen.

Aesculap Econom Cl Fitter GT834 | Paard & Koe

Erg krachtige en snelle Aesculap scheermachine voor de koe. Vanwege de 3000 snijbewegingen is het perfect om de koe snel mee te scheren. Ook zou je deze kunnen gebruiken voor paarden. De scheermachine is inclusief 1 accu met een scheertijd van 70 minuten. De scheermessen zijn van duurzame kwaliteit en slijten bijna niet. Mocht het na veel gebruik toch botter worden, dan is het altijd mogelijk om de scheermessen te slijpen.

Aesculap Econom Equipe GT674 | Paard

Aesculap paardenscheermachine is de lichtere versie van de Econom Equipe GT814 en GT816. Dit maakt het zeer geschikt voor paarden. Het motorvermogen is verminderd wat tot gevolg heeft dat de scheermachine erg stil is en niet snel warm wordt wanneer je deze een lange tijd gebruikt. Wil je meer lezen over hoe je zelf je paard kan scheren? Lees onze blog: Paard scheren

Aesculap Econom GT494 | Schaap

Dit Aesculap scheerapparaat is geschikt voor schapen en is inclusief een speciale brede schapen scheerkop. Vanwege de grote luchtdoorstroming en een hoog vermogen is dit een goede keus. Dit model is met een een kabel maar is ook draadloos leverbaar. (GT824)

Aesculap Econom-CL GT824 | Schaap

Speciale Aesculap scheermachine om schapen te scheren. In tegenstelling tot de Econom GT494 is deze scheermachine wel draadloos. En kun je zelfs de schapen scheren in de wei. Dit model heeft ook een verbeterde accu zodat deze wel tot 70 minuten lang mee gaat. Dankzij de 2700 snijbewegingen per minuut gaat deze machine moeiteloos door de vacht van het schaap.

Aesculap Bonum

Oerdegelijke kwaliteit Aesculap scheermachines. Deze modellen liggen makkelijk in de hand en zijn zeer licht van gewicht. Het heeft een erg krachtige motor maar vanwege de topkwaliteit trillen de scheerapparaten bijna niet. En maakt het ook niet veel geluid voor een grote scheermachine. Verkrijgbaar in 2 modellen, namelijk één is er speciaal voor de paarden en de ander is speciaal ontworpen voor koeien. De messen zijn slijtvast maar na veel gebruik kan het toch botter worden. Op zoek naar nieuwe scheermessen? Deze kan je vinden op onze pagina: Scheermessen voor Aesculap

Aesculap Bonum GT644 | Koe

Dit Aesculap scheermachine is speciaal gemaakt voor de zware vachten van de koeien. Je kunt hiermee zowel heel de koe scheren, als alleen de koeienstaart. Zeer aangenaam product om mee te werken en is draadloos. De accu is oplaadbaar in minder dan een uur, en gaat tot wel 80 minuten mee. Het heeft 2500 snijbewegingen per minuut, wat er voor zorgt dat je weinig problemen heeft met de vacht van de koe.

Aesculap Bonum GT654 | Paard

Variant van de Aesculap Bonum speciaal voor paarden. Het heeft dezelfde specificaties als de scheermachine voor de koe. Alleen heeft deze een andere scheerkop wat afgesteld is voor paarden. Verkrijgbaar in de kleuren rood en blauw maar dankzij de populariteit kan het wel eens voorkomen dat een kleur niet meer leverbaar is.

Hier vind je een volledig overzicht van al onze tondeuses waaronder dus ook de Aesculap tondeuses voor honden.

Klik om te stemmen
[Totaal: 6 Gemiddeld: 5]

Of ben je op zoek naar scheermachines voor paarden? Deze zijn ook vindbaar op de pagina: scheerapparaat paard.