Aesculap scheerkoppen

Aesculap scheerkoppen voor de Favorita tondeuse en andere modellen. De scheerkoppen zijn geschikt voor het scheren op verschillende lengtes maar ook de vachtsoort speelt een grote rol. Zo heb je fijne kopjes die geschikt voor makkelijke vachten maar zijn er ook Skiptooth scheerkoppen met verspringende tandjes die gebruikt worden voor moeilijkere vachten. Ook is er een verstelbare Aesculap scheerkop voor de Akkurata / Vega.

Aanbod Aesculap scheerkoppen

Aesculap GT770 7mm

Aesculap GT758 5mm

Aesculap GT779 9mm

Aesculap GT784 16mm

Aesculap GT754 3mm

  • Medium vertanding

Aesculap GT748 3mm

  • Grove vertanding

Aesculap GH712 1mm

  • Fijne vertanding

Aesculap GT736 1mm

  • Grove vertanding

Aesculap GT782 12mm

Aesculap GT772 0.7mm

Aesculap GT746 1.5mm

Aesculap GT742 2mm

  • Normale tot zware vachten

Aesculap GH715 2mm

  • Makkelijke vachten

Aesculap GT710 1.8mm

Aesculap GH703 0.1mm

Aesculap GH700 0.05mm

Aesculap GT730 0.5mm

Aesculap scheerkop Akkurata

Ben je op zoek naar een scheerkop voor je Aesculap tondeuse? Wil je bepaalde plekken een andere lengte scheren dan de standaard kopjes kunnen? Hier staan alle scheerkoppen die leverbaar zijn voor de Aesculap Favorita en Favorita 2. Hier kun je kiezen in verschillende haarlengtes wat het beste past bij jouw dier. De lengtes liggen tussen erg klein 0.05mm en zeer grof tot 16mm. Achter elke scheerkop staat waarvoor het bedoelt het is en heb je koppen speciaal voor de kop of poten. Of specifiek voor een speciale vacht of hondenras. Hieronder vind je een lijstje met de maten en waarvoor deze bedoelt zijn.

0.05mm – geschikt voor Veterinair gebruik
0.1mm – Veterinair
0.5mm – Fijn, scheerkop voor kop en poten
0.7mm – Speciaal voor de poten
1mm – Grof, geschikt voor Terriërs
1.5mm – Grof, geschikt voor Angoravacht
1.8mm – Medium vachten
2mm – Medium vachten
3mm – Grof, voor de fijn harige vacht
5mm – Grof, geschikt voor Labradoodle of Poedel
7mm – Grof, Labradoodle of Poedel
9mm – Grof, Labradoodle of Poedel
12mm – Zeer grof, SkipTooth
16mm – Zeer grof

Heeft de hond een moeilijke of dikke vacht dan adviseren wij altijd om de Skiptooth scheerkoppen te gebruiken. Deze tandjes zijn verspringend en ook een stuk grover zodat het scheren in een dikke vacht met ondervacht beter gaat. De meeste andere scheerkopjes zijn te fijn wat het moeilijk maakt voor scheren maar ook is de kans op problemen groter. De scheerlengtes hangen ook af of je met of tegen de haargroei in scheert. Als je met de hondentondeuse met de haargroei mee scheert dan is het beste om de lengtes te verdubbelen dus de 2mm scheerkop scheert een lengte van 4mm met haargroei mee.

Messen

Op de losse runder scheerkop of schapen scheerkop na, zijn al deze scheerkoppen alleen beschikbaar voor de Aesculap Favorita. Je kan deze messen gebruiken voor hondenvachten maar de Favorita is ook zeer geschikt als paarden tondeuse. Wanneer je een scheermes nodig hebt van een andere Aesculap scheermachine, dan kun je deze vinden onder: Aesculap Econom scheermes.

Accu of onderdelen

Omdat een tondeuse of scheermachine uit veel onderdelen bestaat, hebben wij hiervoor een speciale pagina voor gemaakt. Anders zou het onoverzichtelijk worden. Hier vind je onderdelen voor Aesculap.

Wist u dat Aesculap gefabriceerd word in Duitsland en al opgericht is in 1912? Vanwege de oerdegelijke kwaliteit en de goede ervaringen is dit merk een bekende naam geworden in de scheerderswereld.