Aesculap Favorita

In dit artikel lichten we één van de populairste tondeuses van het merk Aesculap uit. Namelijk de Aesculap Favorita 2 GT 104. Waarschijnlijk kom je op deze pagina ook terecht na het lezen of horen van goede ervaringen en reviews van deze tondeuse. En dit is niet zonder reden want dit is een krachtig model van oerdegelijke Duitse kwaliteit en heeft al veel jaren bewezen dat het bij de beste hondentondeuses en paardentondeuses hoort. De tondeuse heeft wel een redelijk duur prijskaartje maar het heeft een lange levensduur en is het zeker waard. Bekijk hier of er een Aesculap Favorita aanbieding is. Zeer geschikt voor honden en paarden.

Professionele tondeuse

Dit model is één van de beste tondeuses die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Daarom wordt het veel gebruikt door professionele trimsalons. Je kan het namelijk gebruiken voor veel verschillende vachtsoorten. Het maakt niet uit welke hond je hebt, met deze Aesculap hondentondeuse haal je het resultaat wat je wilt zien. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met honden trimmen of dat je beginner bent. Mocht je meer uitleg willen lezen over hoe je een hond scheert? Lees dan ons andere post: Honden scheren.

De Aesculap Favorita II GT104 heeft 1 scheersnelheid van 2300 snijbewegingen per minuut. Het is vrij geluidsarm en wordt niet snel warm door goede ventilatie. Er zit een luchtfilter aan de onderkant van de tondeuse. Zo blaast het de haren niet weg. Is makkelijk te openen en te reinigen.
De vorm van deze tondeuse zorgt ervoor dat deze lekker in de hand ligt en heeft bovendien een gewicht van slechts 500 gram. Op deze pagina staat er ook een video over deze Aesculap Favorita tondeuse.

Aesculap Favorita tondeuse
Aesculap Favorita

Waarom zou je een Aesculap Favorita kopen?

  • Zeer degelijke kwaliteit dus lange levensduur.
  • Krachtige motor.
  • Geschikt voor alle vachten.
  • Maakt weinig geluid en trilt ook weinig.
  • Aanbevolen door dierenartsen en trimsalons.
  • Door de ventilatie krijg je geen haren in je gezicht tijdens scheren.
  • Geschikt voor honden, maar ook bijwerken van paarden.
  • De tondeuse heeft een lang snoer van 3.8m.

Er is ook nog een ander model leverbaar namelijk de:

Aesculap Favorita Speed GT114

Het grootste verschil tussen de GT104 en GT114 is dat je nog sneller kunt scheren door de extra snelheid van maar liefst 3000 snijbewegingen per minuut. Het heeft ook een langere kabel gekregen van 5m. Geleverd in een opbergkoffer waar je ook gelijk je scheerkoppen of opzetkammen kunt opbergen.

Aesculap Favorita scheerkoppen

Hou er wel rekening mee dat de Favorita tondeuses standaard geleverd worden zonder scheerkop. Zo kun je altijd de juiste scheerkop kiezen die voor jouw hond of ander dier past. Er is keuze uit meer dan 20+ scheerkoppen die passen op deze tondeuse. Zo kun je kiezen voor een 3mm kopje voor de vacht en bijvoorbeeld een 1mm scheerkop voor het bijwerken van oren en tenen. Het wisselen van scheerkoppen is kun je eenvoudig doen en zijn verkrijgbaar van 0.2mm tot 15mm. Kijk hier voor alle Aesculap Favorita scheerkoppen.