Aesculap Favorita

In dit artikel lichten we één van de populairste tondeuses van het merk Aesculap uit namelijk de Aesculap Favorita 2 GT 104. Waarschijnlijk kom je op deze pagina ook terecht na het lezen of horen van goede ervaringen en reviews van deze tondeuse. En dit is niet zonder reden want dit is een krachtig model van oerdegelijke Duitse kwaliteit en heeft al veel jaren bewezen dat het bij de beste hondentondeuses en paardentondeuses hoort.

Aesculap Favorita 2 GT 104

In trimsalons wordt veel voor de Favoriate 2 GT104 gekozen omdat deze veelzijdig is, krachtig en bestaat uit goede kwaliteit. De motor is geluidsarm en geeft weinig trillingen wat het ook geschikt maakt voor bange en schuwe honden of paarden. Ook na een langere periode scheren blijft de motor koel en dankzij de vorm en slechts 500 gram gewicht ligt het ook fijn in de hand. 2300 Snijbewegingen per minuut.

De Aesculap Favorita heeft een eigen lijn in scheerkoppen. In totaal zijn er wel meer dan 16 verschillende kopjes leverbaar zodat je altijd de juiste scheerkop bij de vacht of haarlengte kan gebruiken. Mocht er een onderdeel kapot gaan of kwijtraken dan is het ook altijd mogelijk om deze los te bestellen.

Deze tondeuse is zeker een goede investering waard vanwege de goede kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier of er een Aesculap Favorita aanbieding is. Zeer geschikt voor honden en paarden.

Andere varianten uitgelicht:

Aesculap Favorita-CL GT200

Mocht je de voorkeur hebben voor een draadloze tondeuse dan is de Favorita-CL GT200 een goede keuze. Deze heeft dezelfde eigenschappen en voordelen als de eergenoemde Favorita 2 GT104 maar een betere bewegingsvrijheid zonder het snoer.

Het scheerapparaat is met 475 gram iets lichter dan de GT104 maar heeft wel dezelfde krachtige motor met 2300 snijbewegingen per minuut. Met een ruim aanbod in de scheerkoppen kun je altijd een geschikt kopje vinden voor het scheren van de vacht van honden of paarden.

Met een volle accu kun je ongeveer 60 minuten scheren en deze is ook weer in 50 minuten volledig op te laden. De Aesculap Favorita-CL GT200 wordt standaard met 2 accu’s geleverd zodat je kan blijven scheren. De ene accu kun je dan opladen terwijl je de andere gebruikt, ideaal voor professioneel gebruik.

Aesculap Favorita Speed GT114

De Aesculap Favorita heeft ook een snellere variant met maar liefst 3000 snijbewegingen per minuut namelijk de Favorita Speed GT114. Voor professioneel gebruik en trimsalons kan dit een stuk sneller en fijner werken omdat je minder tijd nodig hebt om hetzelfde scheerresultaat te krijgen.

De GT114 heeft dus een sterkere motor dan de GT104 maar in verdere eigenschappen zijn deze wel redelijk vergelijkbaar. Het scheerkoppensysteem is hetzelfde en kun je snel wisselen van kopjes. Ondanks een krachtigere motor gaat dit niet ten koste van het geluid en trillingen en is deze ook redelijk stil in vergelijking met andere modellen.

Kortom, heb je een trimsalon, meerdere grote honden of wil je paarden scheren? Dan kan het handig zijn om een snellere Aesculap tondeuse te gebruiken. Het is wel iets duurder maar het prijsverschil kan het zeker waard zijn in de tijd of moeite die je kan besparen mocht je het veel gebruiken.

Professionele tondeuse

De Favorita 2 GT104 is één van de beste tondeuses die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Daarom wordt het veel gebruikt door professionele trimsalons. Je kan het namelijk gebruiken voor veel verschillende vachtsoorten. Het maakt niet uit welke hond je hebt, met deze Aesculap hondentondeuse haal je het resultaat wat je wilt zien. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met honden trimmen of dat je beginner bent. Mocht je meer uitleg willen lezen over hoe je een hond scheert? Lees dan ons andere post: Honden scheren.

De Aesculap Favorita II GT104 heeft 1 scheersnelheid van 2300 snijbewegingen per minuut. Het is vrij geluidsarm en wordt niet snel warm door goede ventilatie. Er zit een luchtfilter aan de onderkant van de tondeuse. Zo blaast het de haren niet weg. Is makkelijk te openen en te reinigen. De vorm van deze tondeuse zorgt ervoor dat deze lekker in de hand ligt en heeft bovendien een gewicht van slechts 500 gram. Op deze pagina staat er ook een video over deze Aesculap Favorita tondeuse.

Het prijskaartje is wel een stuk hoger dan andere merken maar op termijn is dit een stuk beter, veiliger en kostenbesparend. Goedkopere varianten gaan sneller stuk, worden sneller warm, zijn moeilijk losse onderdelen verkrijgbaar of kunnen de messen sneller slijten. Allemaal eigenschappen waarop deze duurzame Favorita GT104 wel goede punten scoort. Mocht je het apparaat in huis krijgen dan zal je gelijk zien en voelen dat het uit kwaliteit bestaat.

Waarom zou je een Aesculap Favorita kopen?

  • Geschikt voor honden, maar ook bijwerken van paarden.
  • Geschikt voor alle vachten.
  • Zeer degelijke kwaliteit dus lange levensduur.
  • Krachtige motor.
  • Maakt weinig geluid en trilt ook weinig.
  • Aanbevolen door dierenartsen en trimsalons.
  • Door de optimale ventilatie krijg je geen haren in je gezicht tijdens scheren.
  • De tondeuse heeft een lang snoer van 3.8m.
  • Inclusief stevige opbergkoffer met extra ruimte voor scheerkoppen etc.

Naast de Favorita 2 GT104 zijn er ook nog andere modellen die vergelijkbaar zijn maar enkele eigenschappen verbeterd zijn. Zo is de CL GT200 draadloos waardoor je minder aan locatie gebonden bent en meer bewegingsvrijheid heeft. De GT114 Speed doet zijn naam eer aan en scheert op maar liefst 3000 toeren per minuut zodat je sneller door de vacht heen gaat. Daarnaast is er ook nog een roze variant met Aesculap Favorita Clipper Pink GT104-TM.

Aesculap Favorita tondeuse
Aesculap Favorita

Aesculap Favorita scheerkoppen

Hou er wel rekening mee dat de meeste Favorita tondeuses standaard geleverd worden zonder scheerkop. Zo kun je altijd de juiste scheerkop kiezen die voor jouw hond of ander dier past. Er is keuze uit meer dan 20+ scheerkoppen die passen op deze tondeuse. Zo kun je kiezen voor een 3mm kopje voor de vacht en bijvoorbeeld een 1mm scheerkop voor het bijwerken van oren en tenen. Het wisselen van scheerkoppen is kun je eenvoudig doen en zijn verkrijgbaar van 0.2mm tot 15mm. Kijk hier voor alle Aesculap Favorita scheerkoppen.

Het wisselen van de scheerkop is ook vrij eenvoudig en dit kun je snel doen zonder gereedschap of onderdelen los moeten maken. Dit maakt het ook zeer geschikt voor professioneel gebruik en in trimsalons zodat je dankzij het snelle wisselsysteem altijd de juiste scheerkop kunt gebruiken.