Scheerapparaat paard vergelijken: Aesculap Bonum of Aesculap Econom

In dit artikel vergelijken we twee snoerloze Aesculap scheerapparaten voor paarden met elkaar: de Aesculap Bonum accu scheermachine en de snoerloze Aesculap Econom. Allebei van het zelfde goede merk Aesculap, maar met totaal verschillende prijskaartjes. Welke scheermachine is het meest geschikt voor jouw paard?

De snoerloze Aesculap scheerapparaten:

Aesculap Bonum GT654

Met 900 gram is de Aesculap Bonum is lekker licht voor een accu scheermachine. Samen met de dunne handgreep is het een erg makkelijk scheerapparaat voor paarden, ook voor de benen. Hij is geluidsarm dus ook fijn om sensibele paarden mee te scheren.

Het heeft een accuduur van 80 minuten, welke ook weer binnen 55 minuten opgeladen is. Het scheerapparaat is voor zowel koeien als paarden te gebruiken. De sterke motor blijft hetzelfde maar bij de bestelling worden dan andere scheermessen geleverd.

Aesculap Econom CL

De Aesculap Econom CL accu scheermachine heeft een erg krachtige motor en doet niet onder voor apparaten met snoer. Het heeft geen problemen met paarden en koeien die een zwaar vervilte vacht hebben. Dankzij de krachtige motor en accu levert het constante prestaties maar gaat dit wel ten koste van het gewicht: 1250gram.

Bij de Econom CL heb je de keuze uit 1 of 2 accu’s. Bij meerdere dieren kan het makkelijk zijn als je 2 accu’s hebt. Zo kun je de ene accu gebruiken terwijl de andere in de oplader zit. De accuduur is vergelijkbaar met de Bonum met een tijd van 70-90 minuten.

Een groot voordeel van deze scheermachine is dat de kop ontworpen is dat er ook messen van andere merken in kunnen. Deze kun je dan ook bedienen met de stelschroef waardoor de keuze in scheermessen een stuk groter is.

Beide scheermachines zijn van hetzelfde topmerk en hebben een lange levensduur. Voor zowel paarden als koeien zijn deze Aesculap scheerapparaten zeer geschikt maar toch verschillen zij van elkaar. Dit hebben wij vergeleken en leggen dit hieronder kort uit.

De Bonum GT654 heeft een smallere vorm en is lichter van gewicht. Dit maakt het handzamer en is ook fijner bij een langere tijd scheren. De Econom is zwaarder vanwege de krachtigere motor en accu met hoge spanning voor extra power. Voor zwaardere vachten is dit een betere keuze, zeker als het meerdere dieren zijn die je moet scheren.

De sterkere motor geeft ook wat meer geluid en trillingen maar beide apparaten zijn redelijk stil voor scheermachines. De Econom CL heeft een geluid van ongeveer 70dB en de Bonum GT654 maakt een geluid van 65dB en behoort tot de stilste scheermachines die er zijn. Voor schuwe, bange dieren kan dit fijner zijn om mee te scheren.

De accuduur van beide machines zijn vergelijkbaar met ongeveer 80 minuten. Er zit wel verschil in de oplaadtijd waarbij de Aesculap Bonum slechts 55 minuten nodig heeft maar de Econom 100 minuten nodig heeft om volledig op te laden. Daarom kan het beter zijn om twee accu’s te gebruiken als je veel paarden of koeien wilt scheren.

Vergelijk je de prijzen dan zit hier best veel verschil tussen en is de Bonum GT654 ruim €200,- minder in vergelijking met de Econom CL 1 accu variant. Het verschil met de 2 accu’s is nog groter en is met €300,- vrij fors. Je krijgt er wel een krachtigere machine voor die erg gemakkelijk scheert.

Conclusie: Heb je alleen enkele dieren die je één of twee keer per jaar scheert? Dan is de Aesculap Bonum GT654 een betere keuze als je vergelijkt naar prijs en kwaliteit. Het gewicht en de smallere vorm zorgen voor goede gebruiksvriendelijkheid en zeker niet geheel onbelangrijk is dat het prijskaartje toch een stukje lager ligt. Bij langdurig scheren en bij zwaar vervilte vachten is de Econom CL geschikter en is daarom ook een goede keuze voor professioneel gebruik.

Hieronder vind je de product pagina’s van beide scheermachines waar je ook nog veel informatie en reviews kan vinden.

Aesculap Bonum GT654

Aesculap Econom CL

Bekijk alle scheerapparaten voor paarden