ActiVet hondenborstel

Een goede hondenborstel is onmisbaar. Borstels van het merk ActiVet staan bekend vanwege de kwaliteit en worden veelal professioneel gebruikt. Bekijk hieronder het volledige assortiment en aanbiedingen.

Alle Activet borstels

ActiVet Groen

Populaire keuze

ActiVet Groen & Goud

ActiVet Mat Zapper & Zilver

ActiVet Paars & Zilver

ActiVet Goud

ActiVet Mat Zapper & Paars

ActiVet Paars

Activet Rood Mat Zapper

ActiVet Zilver

Waarom ActiVet?

ActiVet borstels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Daarom is er altijd wel een borstel die goed bij de vacht van je hond past. Er zijn borstels beschikbaar voor lange of korte haren, dik of dunne vacht etc. Of je nu een Labradoodle heeft of een andere hondenras of soort vacht, er is altijd wel een variant te vinden die geschikt is voor jouw hond.

Ook zijn de borstels in een enkele of dubbele uitvoering leverbaar van zowel één kleur maar ook een combinatie van verschillende borstels. De dubbele uitvoering is ook beter geschikt voor grotere honden.


Het voordeel van een ActiVet borstel is dat je zonder weinig druk de vacht kan borstelen. Dit is goed voor zowel de hond als gebruiker zelf. Maar doe dit wel in gelijkmatige bewegingen en met de haargroei mee. Voor een duidelijke gebruiksaanwijzing kunt u ook hier kijken: Gebruiksaanwijzing ActiVet.


De borstels hebben een borstelkop met aan allebei de kanten borstel pinnen. En in combinatie van de flexibiliteit zorgt het ervoor dat je wel 2x zo snel de vacht kan borstelen. Bovendien zijn de borstels erg duurzaam en waterdicht. De pinnen zijn gemaakt van edelstaal. En afgerond zodat deze niet scherp zijn.

Welke soorten ActiVet borstels zijn er?

Er zijn verschillende soorten borstels, met allemaal verschillende kleuren. Zo zie je makkelijk het verschil en weet je wat de pluspunten zijn van elk soort. Hieronder staat elke borstel beter uitgelegd zodat je beter je keuze kan maken. Ook zijn er borstels met 2 kleuren, bijvoorbeeld: 1 zijde paars, 1 zijde rood.

ActiVet Groen

ActiVet Universal Pro Groen Klein– is een zachte universele borstel en geschikt voor kleine honden met dunne vachten. Het kan gebruikt worden bij kort- en langharige honden of katten. Je kan het wel gebruiken bij grote honden maar dan alleen voor de moeilijk bereikbare plaatsen. Wordt ook veel gebruikt voor het ontklitten van de vacht. Deze is ook verkrijgbaar als ActiVet groen enkel.
ActiVet Mega Pro Groen Groot – Dit is de grotere versie van de groene borstel. En is zeer geschikt voor middel en grote honden.

ActiVet Paars

ActiVet Universal Pro Paars Klein – is een harde universele borstel. De borstelkop is hier iets steviger en daarom ideaal voor de harde, dikke vacht. Ook erg geschikt voor dubbele vachten met onderwol en voor het ontklitten.
ActiVet Mega Pro Paars Groot – Grotere variant van de paars klein. Geschikt voor de grotere honden.

ActiVet Rood

ActiVet Mat Zapper – Is te gebruiken voor elke vachttype. Dit is een speciale borstel om te ontklitten en ontwollen. En prima geschikt voor honden en katten die vaak klitten hebben en een dikke ondervacht. Deze variant wordt vaak professioneel gebruikt en is daarom vaak te vinden in combinatie met een andere kleur.

ActiVet Zilver

ActiVet Premium Coat Grabber Zilver Klein – Speciaal gemaakt voor het verwijderen van de ondervacht. Met deze borstel kan je meer dan 50% tot 70% sneller werken en zo veel tijd besparen. Door de effectiviteit van de borstel ontstaan er minder klitten. Deze borstel in combinatie met de Rode variant zorgt ervoor dat ook de kleinste krulletjes in de ondervacht verwijderd worden. Met de rode borstel haal je de klitten uit de vacht, en de zilver borstel zorgt voor een prachtig eindresultaat.
ActiVet Premium Coat Grabber Zilver Groot – Deze is zeer geschikt voor de middel tot grotere hond vanaf 20kg. Zowel de klein als groot zijn geschikt voor lange en zijdeachtige vachten van zowel de hond als de kat.

ActiVet Goud

ActiVet Premium Coat Grabber Goud Klein – Speciaal voor het onderhouden van zowel korte als lange, zijdeachtige vachten. De borstelkop is een speciale zachte kop met dichte, uitgelijnde pinnen. Het verwijdert ook gelijk schubben en pluis. Professionele trimmers maken veel gebruiken van deze borstels.
ActiVet Premium Coat Grabber Goud Groot – Heb je een grotere hond, dan is deze meer geschikt. Deze kop is een stuk groter wat het borstelen nog sneller maakt.

Meer informatie:

Om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van deze borstels zijn er ook combinatie borstels in de omloop. Dit houd in dat er dus aan de ene kant de paarse variant zit voor het borstelen van de vacht. En aan de andere kant zit er bijvoorbeeld de rode variant wat zorgt voor het ontklitten. Dit scheelt weer in de kosten omdat je dan geen 2 hondenborstels moet kopen. Omdat deze borstels zo populair zijn, is er ook veel namaak op de markt. Dus let altijd op wat en waar je iets koopt omdat je anders met een te dure namaak borstel zit. En deze zijn meestal niet zo duurzaam en goed als het origineel. Wil je toch een ActiVet aanbieding? Kijk dan bij de bovenstaande producten of deze er tussen staan.

Wil je de vacht van de hond goed verzorgen? Samen met een effileerschaar voor hond kun je de vacht beter uitdunnen. Gebruik eerst de borstel zodat de klitten uit de vacht zijn. Daarna kun je de schaar gebruiken om de vacht te bijwerken. Of met een goede hondentondeuse zou je zelf de hond kunnen scheren mocht je dat willen. Momenteel is de Heiniger Saphir tondeuse één van de meest verkocht tondeuses voor honden. Mocht je van plan zijn om je hond zelf te scheren, zorg wel dat je eerst goed geïnformeerd bent. Tips over zelf scheren lees je op: Hond scheren met tondeuse